ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

(CNN) - Οι συνέπειες μιας στρατιωτικής επίθεσης κατά του Ιράν θα ήταν καταστροφικό, ο Ρώσος πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν

Πούτιν: Το Ιράν πυρηνικό ζήτημα 
πρέπει να διευθετηθεί ειρηνικά


(CNN) - Οι συνέπειες μιας στρατιωτικής επίθεσης κατά του Ιράν θα ήταν καταστροφικό, ο Ρώσος πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν έγραψε σε μια ευρεία συντακτική Δευτέρα.

«Η Ρωσία ανησυχεί για την αυξανόμενη απειλή μιας στρατιωτικής επίθεσης κατά του Ιράν", δήλωσε ο Πούτιν σε ένα κύριο άρθρο που μεταφέρονται από το πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti. "Αν συμβεί αυτό, οι συνέπειες θα είναι καταστροφικές. Είναι αδύνατο να φανταστεί κανείς την πραγματική πεδίο εφαρμογής της παρούσας τροπή των γεγονότων."

Ο πρώην Ρώσος πρόεδρος, ο οποίος είναι υποψήφιος για τη θέση και πάλι, είπε ότι έπεισε το ζήτημα πρέπει να διευθετηθεί με ειρηνικά μέσα.

"Προτείνουμε να αναγνωρίζει το δικαίωμα του Ιράν να αναπτύξει ένα μη στρατιωτικό πυρηνικό πρόγραμμα, συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματος να εμπλουτίσει ουράνιο", δήλωσε ο Πούτιν. "Αλλά αυτό πρέπει να γίνει σε αντάλλαγμα για την τοποθέτηση όλων των ιρανικών πυρηνικών δραστηριοτήτων, με βάση αξιόπιστους και πλήρεις διασφαλίσεις του ΔΟΑΕ."
Εξηγήστε το μου: το Ιράν
Πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν θέλει να κρατήσει κρυφό
Αν γίνει αυτό, είπε ο Πούτιν, τις κυρώσεις εναντίον της Τεχεράνης πρέπει να αρθεί.

Το Ιράν είναι κάτω από έντονη διεθνή πίεση να αποδείξει ότι δεν έχει καμία πρόθεση να επιδιώκει πυρηνικά όπλα, με εκτεταμένη Δυτική κυρώσεις με στόχο την οικονομική και τομείς του πετρελαίου. Τις πωλήσεις αργού πετρελαίου αποτελούν περίπου το ήμισυ των εσόδων της Τεχεράνης.

Τόσο η Ρωσία και η Κίνα έχουν απρόθυμοι να υποστηρίξει αυστηρότερες ΟΗΕ κυρώσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας κατά του Ιράν.

Σε ένα άλλο διεθνές hot spot, ο Πούτιν είπε μια "Λιβυκό σενάριο" δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται στη Συρία.

"Ο βασικός στόχος είναι να αποτραπεί μια ολομέτωπη εμφύλιο πόλεμο." είπε. "Ρωσική διπλωματία έχει εργαστεί και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε προς αυτή την κατεύθυνση."

Η Ρωσία απείχε από την ψηφοφορία του Συμβουλίου Ασφαλείας του περασμένου έτους που άνοιξε το δρόμο για αεροπορικές επιθέσεις εναντίον των δυνάμεων του πιστός στο Λίβυο ηγέτη Καντάφι Moammar.

"Πιο λυπηρό, αλλά σοφότεροι, είμαστε αντίθετοι με την υιοθέτηση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που μπορεί να ερμηνευθεί ως σήμα για ένοπλη επέμβαση στην εσωτερική ανάπτυξη της Συρίας», δήλωσε ο Πούτιν. "Καθοδηγούμενη από την παρούσα συνεκτική προσέγγιση στις αρχές Φεβρουαρίου, η Ρωσία και η Κίνα εμπόδισε την υιοθέτηση μιας συγκεχυμένης ψηφίσματος που θα ενθάρρυνε μια πλευρά αυτής της εσωτερικής σύγκρουσης να καταφύγουν στη βία."

Συντακτικής Πούτιν έρχεται μια εβδομάδα πριν από προεδρικές εκλογές αυτής της Κυριακής.

Ο Πούτιν παρέδωσε την προεδρία να συμμαχήσουν Ντμίτρι Μεντβέντεφ το 2008, όταν είχε αποκλειστεί από την αναζήτηση τρίτη συνεχόμενη θητεία. Αφού πέρασε τέσσερα χρόνια ως πρωθυπουργός, ανακοίνωσε το Δεκέμβριο ότι θα επιδιώξει και πάλι την προεδρία.

Ο Πούτιν έχει κυριαρχήσει ρωσική πολιτική από το 1999, και οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων λένε ατομικών ελευθεριών και των δημοκρατικών ελευθεριών έχουν υποστεί κατά τη διάρκεια της βασιλείας του. Οι αντίπαλοι βγήκαν στους δρόμους κατά χιλιάδες, μετά τη Ρωσία του Ηνωμένου κόμμα κέρδισε μια οριακή πλειοψηφία τον Δεκέμβριο βουλευτικές εκλογές και το οποίο παρακολουθεί από τον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη είπε ήταν «κλίνουν υπέρ του κυβερνώντος κόμματος."



Ο κύριος υποψήφιος της αντιπολίτευσης στις 3 του Μάρτη ψηφοφορία είναι τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος της Ρωσίας, δισεκατομμυριούχου Νιου Τζέρσεϊ Νετς ιδιοκτήτης Mikhail Prokhorov.

Οι επικριτές του Πούτιν έδειξε σε χιλιάδες την Κυριακή σε μια επίδειξη δύναμης ενόψει των εκλογών. Αυτοί προσπάθησαν να ολοκληρώσουν ένα κύκλωμα του 15-χιλιόμετρο της Μόσχας (9,3 μιλίων) "δαχτυλίδι Κήπος» δρόμο, αλλά υπολείπονταν.

RIA Novosti ανέφερε η αστυνομία λέγοντας 11.000 άτομα ήρθαν την Κυριακή, πολύ χαμηλότερα από το κατ 'εκτίμηση 34.000 για να ολοκληρωθεί η ανθρώπινη αλυσίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΠΡΕΠΗ ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΚΟΣΜΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟ ΠΑΝΤΩΝ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ