ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

Ο... «Χαρταετός» του Σαμαρά

Ο... «Χαρταετός» του Σαμαρά


Πανστρατιά, προσκλητήριο στους διαγραφέντες, αυτοδυναμία, «πόρτα» στο ΠΑΣΟΚ, Ανάπτυξη και ΑΟΖ, τα έξι «κομμάτια» του φετινού «χαρταετού», του Αντώνη Σαμαρά.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, γνωρίζει πως το επόμενο διάστημα θα πρέπει να πείσει την κοινή γνώμη για τους λόγους που τον οδήγησαν στη μεταστροφή της στάσης του και στην υπερψήφιση του σκληρού Μνημονίου 2.

Στο πλαίσιο αυτό, αναμένεται να εξηγεί τακτικά πως με το νέο πρόγραμμα η Ελλάδα κερδίζει «χρόνο και ανάσα», χρόνο γιατί θα πληρώνουμε μόνο τόκους και ανάσα γιατί και το χρέος κουρεύτηκε και τα επιτόκια θα πέσουν.

Παράλληλα, ωστόσο θα επιμείνει στις προσπάθειες συσπείρωσης του κόμματος, των ψηφοφόρων του αλλά και της εκπομπής όσο το δυνατόν πιο ξεκάθαρων μηνυμάτων, σχετικά με τις θέσεις και τις προθέσεις της ΝΔ. 


Έτσι, ο Αντώνης Σαμαράς, αναμένεται έως τις εκλογές να μιλήσει πολλές φορές για:
Πανστρατιά

«Προσκλητήριο σε όλους, για ενότητα στην εθνική προσπάθεια, να σηκωθεί η Ελλάδα και πάλι στα πόδια της», έχει στείλει ο αρχηγός της ΝΔ, κηρύσσοντας πανστρατιά της ΝΔ, ενόψει των εκλογών. 

Ο πρόεδρος της ΝΔ, διαμηνύει με κάθε ευκαιρία πως «κανείς δεν περισσεύει», όχι τόσο στην επερχόμενη μάχη των εκλογών, όσο στην μετεκλογική μάχη της σωτηρίας του τόπου. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης απευθύνεται με αυτό τον τρόπο στο εκλογικό σώμα, επιχειρώντας να αναδείξει την κρισιμότητα των στιγμών και την ανάγκη συμπόρευσης των πολιτών, «στις πιο καθοριστικές εκλογές μετά το 1974».
Προσκλητήριο στους διαγραφέντες

«Ακόμα και για εκείνους τους συναδέλφους μας που εγκατέλειψαν το κόμμα, τις τελευταίες μέρες, θα χαρούμε να ξαναγυρίσουν κοντά μας, εφ’ όσον βέβαια, έμπρακτα αποδείξουν, τις κρίσιμες επόμενες μέρες, ότι συστρατεύονται με την Παράταξη», το σαφές μήνυμα προς τους διαγραφέντες, δια στόματος Σαμαρά, στα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας, σε μια προσπάθεια να επουλώσει τις πληγές και να κλείσει τις ρωγμές που άνοιξαν μετά την ψήφιση του Μνημονίου 2.

«Κανείς δεν περισσεύει στη Νέα Δημοκρατία», επαναλαμβάνει και ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ, Μάξιμος Χαρακόπουλος -αφήνοντας ανοιχτό παράθυρο επιστροφής των «γαλάζιων ανταρτών»- σημειώνοντας ωστόσο πως η ΝΔ δεν αποστέλλει προσωπικές προσκλήσεις, σε μια προσπάθεια να διατηρήσει τις εσωκομματικές ισορροπίες αλλά και την εικόνα της παράταξης.
Αυτοδυναμία

Στη Συγγρού, επιμένουν πως στόχος του κόμματος παραμένει η αυτοδυναμία, καθώς μόνο μια νέα κυβέρνηση, με νωπή ισχυρή λαϊκή εντολή, δύναται να διαπραγματευθεί καλύτερα για τις απαιτούμενες τροποποιήσεις.

«Η Νέα Δημοκρατία αγωνίζεται και θα κερδίσει τις εκλογές αυτοδύναμα», σημειώνει ο εκπρόσωπος του κόμματος, Γιάννης Μιχελάκης, επαναλαμβάνοντας τη βούληση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
«Όχι» στο ΠΑΣΟΚ

Μαχαίρι στη σεναριολογία, που θέλει να βρίσκονται σε εξέλιξη, υπόγειες διεργασίες, για μετεκλογική συνεργασία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, επιχείρησε να βάλει εχθές ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς.

«Μην ακούω τώρα περί ΠΑΣΟΚ και συγκυβέρνησης. Το ΠΑΣΟΚ χαμένο είναι και δεν έχει τίποτε άλλο να χάσει. Θέλει να φαινόμαστε παρέα, για να μας κάνει και εμάς ζημιά. Συνενόχους ψάχνουν και κοιτάνε πίσω. Εμείς κοιτάμε μπροστά και έχουμε άλλο κώδικα αξιών και άλλο πρόγραμμα…», υπογράμμισε, μεταξύ άλλων. Θέλοντας να βάλει ένα τέλος στις συζητήσεις, που εντείνονται.

«Πόρτα» στο ΠΑΣΟΚ, είχε φροντίσει να βάλει, λίγα εικοσιτετράωρα πριν, και ο Γιάννης Μιχελάκης, κάνοντας λόγο για «εκ του πονηρού», δηλώσεις, με αφορμή την πρόσφατη τοποθέτηση του Υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδου.
Ανάπτυξη

«Σημαία» της ΝΔ, επιθυμεί να κάνει την Ανάπτυξη η Νέα Δημοκρατία, με την ηγετική ομάδα να δίνει έμφαση στην ανάγκη λήψης Αναπτυξιακών πρωτοβουλιών.

Αναπτυξιακές προοπτικές «βλέπει», ο Αντώνης Σαμαράς, στα ευρω-ομόλογα, τα οποία θεωρεί εξαιρετικά πιθανό να γίνουν τελικά, μέσα στον επόμενο χρόνο, αλλά και στην πολιτική πίεση που υπάρχει σήμερα στην Ευρώπη, για μέτρα Ανάκαμψης, ειδικά στις χώρες που πλήττονται περισσότερο.
ΑΟΖ

Ψηλά στην «γαλάζια» ατζέντα βρίσκεται και το ζήτημα της εκμετάλλευσης του υποθαλάσσιου πλούτου της Ελλάδας με την αξιοποίηση της ΑΟΖ.

Κατά την πρόσφατη τριήμερη επίσκεψή του στην Κύπρο, ο Αντώνης Σαμαράς και οι συνεργάτες του, διερεύνησαν τις δυνατότητες επίσπευσης του χρόνου αξιοποίησης εκμεταλλευόμενοι και την πείρα της Μεγαλονήσου -με την οποία θα μπορέσει να δημιουργήσει ο τόπος μια στενή στρατηγική σύζευξη, που θα εκτείνεται και πέραν την Κύπρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΠΡΕΠΗ ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΚΟΣΜΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟ ΠΑΝΤΩΝ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ