ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

«Μύλος» το ΠΑΣΟΚ με την αναβολή της εκλογής προέδρου

«Μύλος» το ΠΑΣΟΚ με την αναβολή της εκλογής προέδρου
 


Εκνευρισμό προκαλεί στα κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ η νέα αναβολή στις εσωκομματικές διαδικασίες στο Κίνημα, την ώρα που οι ημερομηνίες για εκλογή αρχηγού πλησιάζουν.
Χθες έγινε γνωστό ότι η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ που είχε προγραμματιστεί για τις 3-4 Μαρτίου αναβάλλεται για το επόμενη Σαββατοκύριακο 10-11 του μηνός. Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την απόφαση του Εθνικού Συμβουλιου, η εκλογή προέδρου από τη βάση θα πρέπει να γίνει μέχρι τις 18 Μαρτίου και ενώ η "βενιζελική" πλευρά είχε ζητήσει την επίσπευση διαδικασιών τους.
Αιτία για την αναβολή της Συνδιάσκεψης προβάλλεται η αδυναμία των κομματικών οργανώσεων να ανταποκριθούν, αφού δεν έφτασαν εγκαίρως τα σχετικά κείμενα όπως και η έλλειψη οικονομικών πόρων στο Κίνημα. Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχει ανακοίνωση περί αναβολής της ημερομηνίας εκλογήςαπό τη βάση, ως εκ τούτου ο ή οι υποψήφιοι θα έχουν μόλις μια εβδομάδα για την εκστρατεία τους.
Πάντως ο Ευάγγελος Βενιζέλος φέρεται να είναι έτοιμος να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ στην Εθνική Συνδιάσκεψη. Ήδη έχει ξεκινήσει η προεργασία για να συγκεντρωθούν οι απαραίτητες υπογραφές από τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου, ώστε να επικυρωθεί και τυπικά η υποψηφιότητα του.
Άγνωστο είναι ακόμη αν θα υπάρξει και έτερος διεκδικητής του προεδρικού θώκου. Ο Χρήστος Παπουτσής εξακολουθεί να το σκέπτεται, ενώ ο διαγραφείς από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ Χάρης Καστανίδης φέρεται να μην ενδιαφέρεται πλέον να είναι υποψήφιος. Η Άννα Διαμαντοπούλου ξεκαθάρισε πως – παρότι της πέρασε από το μυαλό – έκρινε πως πρέπει να υποστείλει τις φιλοδοξίες της. Δήλωσε πάντως (Mega) πως οι διαδικασίες διαδοχής «πρέπει να γίνουν όσο γίνεται πιο γρήγορα, ήρεμα και οργανωμένα».
Χθες υπό την προεδρία του απερχόμενου προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Παπανδρέου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο γραφείο του στην Βουλή με αντικείμενο την προετοιμασία της Συνδιάσκεψης και τα οργανωτικά ζητήματα σε σχέση με την εκλογή ηγεσίας. Στην σύσκεψη πήραν μέρος οι κ.κ. Μιχάλης Καρχιμάκης, Βασίλης Έξαρχος, Νίκος Αθανασάκης και Ρεγγίνα Βάρτζελη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΠΡΕΠΗ ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΚΟΣΜΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟ ΠΑΝΤΩΝ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ