ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Διεύθυνση Μηχανικού Στρατού: Εργα σχεδόν δωρεάν, ΜΟΜΑ .

ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΟΔΙΚΗΣ ΓΕΦΥΡΑΣ 
ΤΟΥ ΙΣΘΜΟΥ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ





Τον ΑΠΡΙΛΙΟ του 1947 η Σχολή Μηχανικού του ελληνικού στρατού αναλαμβάνει την ανακατασκευή της οδικής γέφυρας στον ΙΣΘΜΟ της ΚΟΡΙΝΘΟΥ. Μετά την προετοιμασία της τοποθέτησης αρχίζει η συναρμολόγηση του υλικού της γέφυρας. 

Άνδρες του Μηχανικού μεταφέρουν τα πλαίσια και τα άλλα τμήματα του υλικού που ανήκει στον τύπο Μπέλεϋ. Η ταινία καταγράφει λεπτομερώς τη συναρμολόγηση των πλαισίων επί των κυλίστρων καθέλκυσης. Το συνεργείο έλξης προωθεί τη γέφυρα τραβώντας τα συναρμολογημένα πλαίσια με σχοινιά. Η κατασκευή συνεχίζεται με την τοποθέτηση δεύτερης σειράς πλαισίων πάνω από την πρώτη.

Παράλληλα, προχωρεί η διάνοιξη των οδικών διακλαδώσεων από εργάτες οδοποιίας. Οδοστρωτήρας χρησιμοποιείται κατά την κατασκευή του οδοστρώματος. Η συναρμολόγηση των πλαισίων της γέφυρας ολοκληρώνεται και οι άνδρες του Μηχανικού τη σύρουν αργά μέχρι την απέναντι όχθη.


ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΟΔΙΚΗΣ ΓΕΦΥΡΑΣ ΤΟΥ ΙΣΘΜΟΥ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ


Η ανακατασκευή της οδικής γέφυρας στον ΙΣΘΜΟ της ΚΟΡΙΝΘΟΥ ολοκληρώνεται, καθώς οι άνδρες του Μηχανικού σύρουν τα συναρμολογημένα πλαίσια μέχρι την απέναντι όχθη και κατασκευάζουν τρίτη σειρά πλαισίων. Η ταινία καταγράφει λεπτομερώς τη διαδικασία ολοκλήρωσης της συναρμολόγησης των διαφόρων τμημάτων της γέφυρας. 

Η γέφυρα παίρνει την οριστική θέση πάνω από τη διώρυγα. 

Μετά την αφαίρεση του προβόλου τοποθετούνται οι τελευταίοι ορθοστάτες. Ακολουθεί η τοποθέτηση γρύλων και η αφαίρεση των κυλίστρων ώστε η γέφυρα να εδραστεί στην οριστική θέση. 
Το τελευταίο στάδιο περιλαμβάνει την κατασκευή του καταστρώματος με συνεργεία που εργάζονται και από τις δύο πλευρές της γέφυρας. Μόλις ολοκληρώνεται η γέφυρα οι εργάτες και οι στρατιώτες τη διασχίζουν τρέχοντας και πίσω τους ακολουθεί το πρώτο αυτοκίνητο. 

Την ημέρα των εγκαινίων (15/4/1947) προσέρχονται στον ΙΣΘΜΟ ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΑΛΔΑΡΗΣ, ο Υπουργός Δημοσίων Έργων ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΓΟΝΑΤΑΣ και άλλοι εκπρόσωποι της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας.

Μετά την άφιξη του Βασιλιά ΠΑΥΛΟΥ ο Αρχιεπίσκοπος ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΜΙΧΑΗΛ τελεί τον αγιασμό παρουσία του συγκεντρωμένου πλήθους. Ο Βασιλιάς με στρατιωτική στολή κόβει την κορδέλα των εγκαινίων και προχωρεί πάνω στη γέφυρα, ενώ δίπλα του οι ιερείς ραντίζουν με αγιασμό. Μικρά κορίτσια προσφέρουν λουλούδια στον Βασιλιά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΠΡΕΠΗ ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΚΟΣΜΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟ ΠΑΝΤΩΝ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ