ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011


Εγκαταλείπουν την Ελλάδα στο έλεος του Θεού


Οι Ευρωπαίοι πιάνουν το ψαλίδι
Κούρεμα πάνω από 50% και αιώνια φτώχεια
Όλοι περιμένουν πολιτικές εξελίξεις
Σημείο μηδέν για την κυβέρνηση

Μια παρέα πέντε βουλευτών του ΠΑΣΟΚ έπιναν τον καφέ τους το μεσημέρι στο καφενείο της Βουλής. Όταν τέλειωσαν την κουβεντούλα ο ένας λέει στους άλλους: «άντε να χαιρετηθούμε, επειδή δεν ξέρω αν ξαναβρεθούμε από Δευτέρα»

Στο ίδιο κλίμα κινούνται και όλες οι μεγάλες εφημερίδες σήμερα

.«Πολιτικές πρωτοβουλίες από Δευτέρα ζητούν βουλευτές του ΠαΣοΚ…Πληθαίνουν οι φωνές που ζητούν κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας ή εκλογές» γράφει το Βήμα.
«Ραντεβού» από Δευτέρα για εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ, προσθέτει η Καθημερινή.

Όπως εξηγούν «μπορεί το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης να υπερψηφίστηκε με μοναδική διαρροή την ψήφο της κυρίας Λούκας Κατσέλη , ωστόσο κυριάρχησαν οι φωνές που ζητούν ανάληψη πολιτικών πρωτοβουλιών την επαύριον της κρίσιμης διαπραγμάτευσης στην Ε.Ε. για την επίλυση του ελληνικού προβλήματος».

«πολιτικές πρωτοβουλίες»
«εθνική σύμπραξη και συστράτευση»
« πρέπει να υπάρξει μία μεταβολή στο πολιτικό σκηνικό»,
« οποιαδήποτε μονοκομματική κυβέρνηση με ή χωρίς εκλογές δεν μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση».

Το θέμα δεν είναι τι θα κάνει η ΝΔ, αφού η στάση του Σαμαρά είναι δεδομένη κατά των κυβερνήσεων συνεργασίας και υπέρ των εκλογών. Το θέμα είναι ότι για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια και άσχετα της τελικής ψηφοφορίας εκδηλώνεται έναν τέτοιο …. κίνημα μαζικής αμφισβήτησης του πρωθυπουργού από την συμπολίτευση. Διότι όταν τόσοι γνωστί βουλευτές ζητάνε κυβέρνηση «εθνικής συνεργασίας» είναι σαν να λένε στον Γιώργο κομψά και ευγενικά «σήκω και φύγε, μας κατέστρεψες».

Ύστερα από όλα αυτά να πούμε ότι οι εκλογές αναμένονται από την …Πέμπτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΠΡΕΠΗ ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΚΟΣΜΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟ ΠΑΝΤΩΝ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ