ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2016

ΤΟ ΚΚΕ ΚΑΙ Η… ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ. ΤΟ ΑΛΛΟ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΤΟ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ;


Δεν ξέρω αν το έχετε πάρει χαμπάρι, αλλά το… τιμημένο κουκουέ είναι έτοιμο να κάνει την… επανάσταση. Το ομολόγησε ο ίδιος ο αρχικουκουές Κουτσούμπας, σε συνέντευξη που έδωσε στο (αντεπαναστατικό…) κανάλι ΣΚΑΪ, που περιέγραψε τις φάσεις της… επαναστατικής ανατροπής. 

Ιδού ο σχετικός διάλογος:

Δημοσιογράφος: Εγώ θέλω να πω ένα συμπέρασμα. Με εκλογική διαδικασία είναι αδύνατο να φτάσουμε σε ένα πρόγραμμα όπως αυτό που λέτε εσείς. Άρα ο λαός πρέπει να ξεσηκωθεί απέναντι σ’ αυτό το σύστημα δυναμικά με άλλους τρόπους.

Κουτσούμπας: Σύμφωνοι, αλλά γιατί το βάζετε σε αντιπαράθεση;

Δημοσιογράφος: Μπορεί με εκλογές να γίνει αυτό που θέλετε;

Κουτσούμπας: Σας απαντώ. Ο λαός θα πρέπει να αξιοποιεί κάθε διαδικασία για να αλλάζει συσχετισμούς. Αυτό θα πρέπει να το κάνει ο εργάτης από το σωματείο που συμμετέχει, να συμμετέχει όχι μόνο στις αρχαιρεσίες, αλλά να συμμετέχει στη συνέλευση, στην απεργία, να φτιάχνει σωματεία εκεί που δεν υπάρχουν, να συμμετέχει στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές και να αλλάζει συσχετισμούς, να συμμετέχει στις βουλευτικές και στις ευρωεκλογές και να αλλάζει τους συσχετισμούς στη βουλή, στην ευρωβουλή, παντού και κυρίως να οργανώνει την πάλη του. Όλα θα πρέπει να είναι σε συνδυασμό.

Δημοσιογράφος: Τι μας είπατε τώρα, μια βασική μαρξιστική αρχή, οι ποσοτικές συσσωρεύσεις θα φέρουν μια ποιοτική αλλαγή, αλλά μπορεί με το δρόμο τον κοινοβουλευτικό να γίνει αυτή η αλλαγή;

Κουτσούμπας: Όχι βέβαια μόνο με το κοινοβούλιο. Μα το κοινοβούλιο όπως και κάθε κοινοβούλιο σε αυτές τις συνθήκες είναι όργανο αυτού του συστήματος. Είναι ένας θεσμός που προωθεί την αστική κοινοβουλευτική δημοκρατία που βασικό της σκοπό έχει να προασπίσει το καπιταλιστικό σύστημα. Δεν είναι για να ανοίξει το δρόμο για το σοσιαλισμό. Εμείς πιστεύουμε ότι μια άλλη κοινωνία, η σοσιαλιστική κοινωνία, μια κοινωνία η οποία βεβαίως θα κοινωνικοποιήσει τη μεγάλη ιδιοκτησία που ανήκει σε μονοπωλιακούς ομίλους. Η κοινωνικοποίηση δεν είναι κάτι περίεργο. Όχι όμως αυτή που έλεγε το ΠΑΣΟΚ το ’80 ούτε την κρατικοποίηση που έλεγαν κάποιοι άλλοι. Αν η εργατική τάξη, ο λαός, δεν πάρει την εξουσία κι αυτή είναι η πραγματική εξουσία, αν δεν έχεις την οικονομία στα χέρια σου…

Δημοσιογράφος: Αυτό κ. Γραμματέα θέλει επαναστατικές διαδικασίες…

Κουτσούμπας: Ε φυσικά, γι’ αυτό μιλάμε. Όχι όμως τη σικέ επανάσταση, γιατί και ο κ. Τσίπρας για επανάσταση έλεγε, μέχρι και η ΝΔ πλέον λέει ότι θα κάνει επανάσταση μέσα στην επανάσταση. 

Όλοι για την επανάσταση μιλάνε. Μια πραγματική επανάσταση σημαίνει ότι δημιουργούνται οι συνθήκες όπου ο λαός, η εργατική τάξη, συνειδητοποιεί ότι δεν θέλει να κυβερνηθεί όπως κυβερνιέται μέχρι τώρα. Ότι δεν θέλει να του επιβάλλουν αντιλαϊκούς νόμους, ότι δεν θέλει να τον εκμεταλλεύονται και λέει όχι, εγώ πρέπει να πάρω την εξουσία.

Δύο σύντομες παρατηρήσεις:

1ον) Φαντάζεστε να έλεγε τέτοια πράγματα σε συνέντευξή του ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής; Θα τον είχαν συλλάβει μέσα στο στούντιο!

2ον) Όχι μόνο δεν αντέδρασε καμία αρχή από τις… επαναστατικές διακηρύξεις του Κουτσούμπα, αλλά ούτε καν ασχολήθηκε κανείς από τα κατεστημένα κόμματα μ’ αυτές, για να… αποβάλλει έστω τους κουκουέδες από το… συνταγματικό τόξο. Γιατί άραγε; Μήπως γιατί όλοι ξέρουν πως το ΚΚΕ είναι ένα απόλυτα συστημικό κόμμα –και μάλιστα το μακρύ χέρι του σάπιου συστήματος- κι έτσι του επιτρέπεται να αμολάει και καμιά… επαναστατική μπαρούφα, για να… περνάει η ώρα;

Αντίοχος


Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥ «ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΑΣ» ΑΦΟΥ ΧΑΡΙΕΝΤΙΣΤΗΚΕ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΖΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟ ΝΑ ΞΕΧΥΘΕΙ ΣΤΟΥΣ… ΔΡΟΜΟΥΣ

Οι Κινέζοι, λένε πως μια φωτογραφία είναι χίλιες λέξεις. Και δεν έχουν άδικο…

Στη φωτογραφία που παραθέτουμε (παρμένη από το σχετικό θέμα στην επίσημη ιστοσελίδα της ΚΚΕ Α.Ε.), εικονίζονται ο αρχικουκουές Κουτσούμπας με τον υπουργό Εργασίας της αριστερής κυβέρνησης, μες’ την τρελή χαρά!

Λίγη ώρα αργότερα, ο εις εκ των χαριεντιζόμενων, έκανε την ακόλουθη… πολεμική δήλωση: 


Όπως παρατηρούμε, οι κομμουνιστές είναι τόσο πωρωμένοι υπηρέτες του σάπιου συστήματος, που δεν κρατούν πλέον ούτε τα προσχήματα και κοροϊδεύουν τον λαό μπροστά στα μάτια του! Τους συνιστούμε ν’ αφήσουν ήσυχο τον ελληνικό λαό και να ασχοληθούν με τίποτα άλλο. Για παράδειγμα, με τα δισεκατομμύρια που διαχειρίζονται οι κομματικές τους επιχειρήσεις…

Αθανάσιος Βασιλόπουλος



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΠΡΕΠΗ ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΚΟΣΜΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟ ΠΑΝΤΩΝ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ