ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

Δήλωση σοκ Πούτιν προς Τσίπρα: Η τελευταία σου ευκαιρία...


Η γενική διευθύντρια Ρωσικού Ινστιτούτου Έρευνας και Πρωτοβουλιών για την Εξωτερική Πολιτική δήλωσε πως η Ρωσία είναι θετική στο να συζητήσει με την Ελλάδα τις μεταξύ τους οικονομικές σχέσεις. 

Τόνισε μάλιστα πως με τα μέτρα που έλαβε η χώρα της όσον αφορά τις εμπορικές σχέσεις με την Τουρκία, η Ελλάδα θα μπορούσε να επωφεληθεί.
Aναλυτικά τα όσα δήλωσε η Βερόνικα Κρασινινίκοβα:

«Ουσιαστικά, όλες αυτές οι δυνατότητες που χάνει η Τουρκία μπορεί να γίνουν δυνατότητες ανάπτυξης της ελληνικής επιχειρηματικής δραστηριότητας στη Ρωσία. Αυτό, όπως γίνεται φανερό από τα στοιχεία, μπορεί να αφορά πριν από οτιδήποτε άλλο, τον τουρισμό και τα αγροτικά προϊόντα.

Εκτός αυτού, η μακρόχρονη θετική βάση των σχέσεων της Ελλάδας με τη Ρωσία μας επιτρέπει να το δούμε πιο πλατιά. Πρότζεκτ στον τομέα των υποδομών, οδοποιίας , είτε αυτό έχει να κάνει με σιδηροδρόμους, με αγωγούς, είτε με λιμενικές υποδομές και ναυπηγικά έργα…

Η Ρωσία θα κάνει ευπρόσδεκτη την όποια διεύρυνση των οικονομικών σχέσεων με την Ελλάδα. Η επιτυχία μιας τέτοιας, γρήγορης και εντυπωσιακής διεύρυνσης, θα εξαρτηθεί από το πόσο η ελληνική ηγεσία θα μπορέσει να λειτουργήσει προς το συμφέρον της οικονομίας της χώρας και του λαού της».
http://www.voicenews.gr

ΚΚΕ: 
Η ΡΩΣΣΙΑ ΕΙΝΑΙ… ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ



Τη θέση του ΚΚΕ έναντι της νέας Ρωσσίας και των πρωτοβουλιών της στον σύγχρονο κόσμο, φρόντισε να ξεκαθαρίσει από τις… Βρυξέλες (στο κλείσιμο των εργασιών της «ευρωπαϊκής συνάντησης κομμουνιστικών και εργατικών κομμάτων») ο αρχικουκουές Κουτσούμπας, προφανώς για να μην υπάρχουν… παρεξηγήσεις με τους παγκόσμιους αφέντες. 

Ιδού το σχετικό απόσπασμα του λόγου του, που έσταζε… φαρμάκι:

«Εμείς ως Κόμμα προσπαθούμε να ερμηνεύσουμε με ταξικά κριτήρια και την εμπλοκή της Ρωσίας και άλλων χωρών, ακριβώς γιατί πλέον αυτές οι χώρες δεν είναι σοσιαλιστικές, δεν είναι σοσιαλιστικά κράτη, δεν εκφράζουν τα πραγματικά συμφέροντα της εργατικής τάξης, τα συμφέροντα των λαών τους, αλλά κυρίως εκφράζουν τα συμφέροντα των δικών τους ομίλων, των δικών τους μονοπωλιακών συμφερόντων, στον ανταγωνισμό τους με τα αμερικανικά, με τα ευρωπαϊκά μονοπώλια και πάει λέγοντας. Το τι υποστηρίζει η κάθε δύναμη εξαρτάται από το ποια τάξη βρίσκεται στην εξουσία. Στη Ρωσία βρίσκεται το μονοπωλιακό κεφάλαιο, η καπιταλιστική τάξη, οι ολιγάρχες, η ελίτ, όπως κάθε κόμμα θέλει να αναφέρεται στην άρχουσα τάξη. Αυτών τα συμφέροντα συνεπώς υπερασπίζει και το αστικό κράτος, το κράτος τους…».

Λογική απορία: εφόσον το ΚΚΕ είναι κατά της Ρωσσίας, γιατί δεν οργανώνει διαδηλώσεις κ.τ.λ. εις βάρος της, όπως κάνει για τους Αμερικανούς;


Απάντηση: πολύ θα το’ θελαν τα συντρόφια (για να πουλήσουν επιπλέον εκδούλευση στα νέα τους αφεντικά – των τελευταίων 25 χρόνων- δηλαδή τους Αμερικανοσιωνιστές, αλλά στην περίπτωση της Ρωσσίας είναι αναγκασμένα να κρατάνε χαμηλούς τόνους και να αποφεύγουν τις προκλήσεις. Γιατί αν… τσαντιστεί ο Πούτιν και δώσει εντολή να δημοσιοποιηθούν τα σοβιετικά αρχεία για την Ελλάδα, θα είναι τέτοια η ξεφτίλα τους, που δε θα ξέρουν που να κρυφτούν!
Αθανάσιος Βασιλόπουλος




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΠΡΕΠΗ ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΚΟΣΜΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟ ΠΑΝΤΩΝ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ