ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

ΤΖΑΜΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Ε...;;; Η ΜΟΝΗ ΣΤΟΥΔΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΟΝ ΙΩΑΝΝΗ ΤΟΝ ΒΑΠΤΙΣΤΗ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΣΕ ΤΖΑΜΙ...!!!



Η Μονή Στουδίου, που οικοδομήθηκε τον 5ο αιώνα στην Κωνσταντινούπολη, θα ανακαινισθεί για να γίνει τζαμί, αναφέρεται σε σημερινό δημοσίευμα του τουρκικού Τύπου, την ώρα που έχουν προκληθεί πολλές αντιδράσεις από ένα σχέδιο για τη μετατροπή της περίφημης βασιλικής της Αγίας Σοφίας σε μουσουλμανικό χώρο λατρείας.

Η Μονή Στουδίου, η οποία ιδρύθηκε το 462 και θεωρείται από τους ιστορικούς η σημαντικότερη της Κωνσταντινούπολης, ήταν αφιερωμένη στον Άγιο Ιωάννη τον Βαπτιστή.

Η Μονή Στουδίου είχε μετατραπεί σε τζαμί μετά την άλωση της Κωνσταντινούπολης από την Οθωμανική Αυτοκρατορία το 1453, αλλά στη συνέχεια εγκαταλείφθηκε, κυρίως έπειτα από σεισμούς. Σύμφωνα με την αγγλόφωνη εφημερίδα "Χουριέτ Ντέιλι Νιουζ", οι εργασίες για την ανακαίνιση του παλιού βυζαντινού κτίσματος πρόκειται να αρχίσουν τον ερχόμενο χρόνο.

Πριν από δέκα ημέρες, ο αντιπρόεδρος της ισλαμοσυντηρητικής κυβέρνησης και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Μπουλέντ Αρίντς, είχε προκαλέσει πολλές αντιδράσεις εκφράζοντας την ελπίδα ότι η βασιλική της Αγίας Σοφίας θα ξαναγίνει μια μέρα τζαμί. 

Η Αγία Σοφία, η οποία οικοδομήθηκε τον 6ο αιώνα από τον αυτοκράτορα Ιουστινιανό, υπήρξε η έδρα του Ορθόδοξου Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως. Μετατράπηκε σε τζαμί μετά την άλωση της πόλης από τους Οθωμανούς Τούρκους το 1453 και το 1934 έγινε μουσείο.

Η δήλωση αυτή του Αρίντς έγινε μέσα σ' ένα πλαίσιο έντασης, καθώς το AKP κατηγορείται ότι θέλει να εξισλαμίσει τη χώρα.

Πηγή:ΑΜΠΕ

Ο Άγιος Θεόδωρος ο Στουδίτης

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΠΡΕΠΗ ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΚΟΣΜΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟ ΠΑΝΤΩΝ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ