ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Ο << ΜΑΓΟΣ >>ΤΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑΣ 90 ΕΤΩΝ Χένρι Κίσινγκερ: Εμπιστευτείτε τη Ρωσία.ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΘΑ ΒΡΑΧΥΧΚΛΩΣΕΙ ΚΟΣΜΟΣ...

«Δεν νομίζω ότι τίθεται ενάντια στη Δύση - είπε ο Κίσινγκερ. Είναι, πρώτ’ απ’ όλα Ρώσος πατριώτης, που αισθάνεται προσβεβλημένος απ’ ό, τι συνέβαινε στη Ρωσία τη δεκαετία του ‘90».
 


Η διοίκηση του Σύριου προέδρου Μπασάρ αλ Ασαντ «θα συμμορφωθεί με το 90%» των όρων που θα θέσουν Ρωσία και ΗΠΑ για τον διεθνή έλεγχο των συριακών χημικών οπλοστασίων, είπε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ και κάτοχος του Νόμπελ Ειρήνης Χένρι Κίσινγκερ σε τηλεοπτική του συνέντευξη την Κυριακή στο αμερικανικό κανάλι CBS.
Ο Κίσινγκερ πιστεύει ότι η σταθερή απόφαση του Βλαντίμιρ Πούτιν για την απομάκρυνση των χημικών όπλων από τη Συρία είναι προς το συμφέρον της Ρωσίας. «Εμπιστευτείτε τους Ρώσους, οι οποίοι θα φροντίσουν για τα συμφέροντά τους».
Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ τόνισε το γεγονός ότι ο ίδιος ανήκε στη μειοψηφία που θεωρούσε ότι η απομάκρυνση του Ασαντ δεν θα ήταν η καλύτερη λύση στο συριακό. Οπως είπε, δεν πίστευε ότι οι συγκρούσεις στη Συρία ήταν μια μάχη μεταξύ του Ασαντ και του συριακού λαού, αλλά μεταξύ αλεβιτών και σουνιτών, και «ως εκ τούτου η απομάκρυνση ενός ανθρώπου δεν θα λύσει το πρόβλημα». Το παράδοξο της Συρίας, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι ότι η κοινωνική ειρήνη εξαρτάται από τη συνύπαρξη των δύο ομάδων και επομένως «η καθολική επικράτηση της μιας πλευράς θα μπορούσε να οδηγήσει σε σφαγή».
Και κατέληξε ο Χένρι Κίσινγκερ: «Νομίζω ότι τώρα έχουμε μια πιθανότητα να μιλήσουμε για ειρήνη, και η Ρωσία κι εμείς μαζί με όσες άλλες χώρες ενδιαφέρονται να προωθήσουμε τις ειρηνευτικές διαδικασίες, ξεκινώντας από την κατάργηση των χημικών όπλων».
 
*Ως Έλληνες έχουμε δυσάρεστες εμπειρίες από τον βρώμικο ρόλο του κατά τη διάρκεια της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο (Αττίλας 1 και 2), όταν πίεζε αφόρητα - και τελικά πέτυχε - να μην παρέμβει στρατιωτικά η Ελλάδα στην Μεγαλόνησο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΠΡΕΠΗ ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΚΟΣΜΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟ ΠΑΝΤΩΝ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ