ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΟΥ ΤΙΤΟ ΚΑΙ ΤΟ «ΗΘΟΣ» ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Josip Broz Tito

Εδιάβασα στον τύπο, ότι η 88χρονη Γιοβάνκα Μπροζ, χήρα του (εβραίου) δικτάτορος της –πάλαι ποτέ- Γιουγκοσλαβίας, Γιοζίπ Μπροζ (Τίτο), εισήχθη σε νοσοκομείο της Σερβίας, στην μονάδα εντατικής θεραπείας και η κατάστασή της θεωρείται κρίσιμη από τους γιατρούς. Τουλάχιστον, αυτή μακροημέρευσε…

Πρόκειται για την δεύτερη γυναίκα του Τίτο. Τι απέγινε η πρώτη; Μας ενημερώνει σχετικώς ο κορυφαίος σύγχρονος Ρώσσος ιστορικός Έντβαρντ Ρατζίνσκι, στο βιβλίο του «Στάλιν». Ιδού:

«Το 1938 ο Τίτο πήγε στη Μόσχα –τότε είχαν συλληφθεί 800 διακεκριμένοι Γιουγκοσλάβοι κομμουνιστές. Σε μακριές συζητήσεις ο Δημητρόφ δοκίμαζε την αφοσίωση του Τίτο. Στο ταξίδι του αυτό χρειάστηκε να προδώσει όχι μόνο τους φίλους του, αλλά και τη γυναίκα του, την οποία συνέλαβαν ως πράκτορα της Γκεστάπο. 

Ο Τίτο γράφει ένα διευκρινιστικό γράμμα στον Στάλιν, που φυλάσσεται στο Κομματικό Αρχείο: 

“Νόμιζα ότι ήταν δοκιμασμένη, γιατί ήταν κόρη ενός φτωχού εργάτη κι ύστερα σύζυγος ενός διακεκριμένου παράγοντα της γερμανικής κομσομόλ, που είχε καταδικαστεί σε 15 χρόνια κάτεργων… Θεωρώ ότι σ’ αυτό δεν υπήρξα αρκετά προσεκτικός, κι αυτό είναι μεγάλο στίγμα στη ζωή μου. Νομίζω ότι διάφοροι που θέλουν να βλάψουν το κόμμα μας μπορούν να το χρησιμοποιήσουν εναντίον μου κι αυτό πρέπει να το λάβω υπόψη μου”

Αδίκως ο Τίτο ανησυχούσε. Δίνοντας χωρίς ταλαντεύσεις έναν οικείο του, πέρασε το τεστ –όπως κι οι Κουουσίνεν, ο Τολιάτι, ο Καλίνιν, ο Μολότοφ, ο Μπουντιόνι κι άλλοι που αδιαμαρτύρητα παρέδιδαν τους ανθρώπους τους. Για τον Τίτο, άνοιξε ο δρόμος προς την Γενική Γραμματεία. Κι όταν το 1939, μετά από πολυετή φυλάκιση έφτασε στη Γιουγκοσλαβία ο θρυλικός Γιουγκοσλάβος κομμουνιστής Μιλέτιτς, ο Αφέντης προτίμησε τον δοκιμασμένο Τίτο. Ο ήρωας και μάρτυρας Μιλέτιτς εξαφανίστηκε στα υπόγεια της Κι Κα Βε Ντε».

 Τα συμπεράσματα δικά σας!
 
Γ. Δημητρακόπουλος
Συνταξιούχος Εκπαιδευτικός



Η σερβική εφημερίδα «Press», γράφει ότι, η πρώην πρώτη κυρία της Σοσιαλιστικής Γιουγκοσλαβίας, Γιοβάνκα Μπροζ, σύζυγος του Γιόσιπ Μπροζ Τίτο, είχε σταλεί από τη Μόσχα ως αντιπρόσωπος της σοβιετικής υπηρεσίας NKVD/НКВД.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η Γιοβάνκα Μπουντισάμπλεβιτς, το 1945 εκπαιδεύτηκε στην Ακαδημία Μυστικών Πρακτόρων της Μόσχας. Τα μυστικά αυτά στοιχεία σημειώνει ο βιογράφος του Τίτο, Βλαντιμίρ Ντέντιερ, στοιχεία τα οποία φυλάσσονται στο αρχείο της Σλοβενίας τα οποία του τα παραχώρησε ο δημοσιογράφος και αρθρογράφος Πέρο Σίμιτς.Στο δημοσίευμα επισημαίνεται ότι η Γιοβάνκα στην διάρκεια του ισπανικού εμφύλιου πολέμου ηγούνταν ομάδας πρακτόρων και πριν γίνει γραμματέας του Τίτο, πέρασε εννέα μήνες στην Ακαδημία Πρακτόρων «Γκιερζίνσκι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΠΡΕΠΗ ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΚΟΣΜΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟ ΠΑΝΤΩΝ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ