ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Μετά τον Βαρβιτσιώτη και τον Τατσόπουλο έρχεται κι άλλος να μιλήσει εμμέσως, πλην σαφώς, για την ανάγκη συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ, προκειμένου να μην στρωθεί κόκκινο χαλί στην ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.

Δανίκας: «Την πατήσαμε... 
15% η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ με 70 βουλευτές»










Στο «Θέμα» της Κυριακής κάτω από τον τίτλο «Ένα φάντασμα πάνω από τον Αλέξη» ο Δημήτρης Δανίκας, κριτικός κινηματογράφου και πρώην σύζυγος της Μαρίας Δαμανάκη, γράφει σχετικά με το ιδρυτικό Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

Το πιο ενδιαφέρον σημείο του όλου κειμένου βρίσκεται στο σημείο όπου ο Δανίκας γράφει τα εξής: 

«Μετά την επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση, η Βουλή καταλήγει με τέσσερα κόμματα. Χωρίς τον κυρ-Φώτη της ΔΗΜ.ΑΡ. Και ίσως χωρίς τον Βαγγέλη. Με την εξής σύνθεση. Πρώτος ο Αντώνης, δεύτερος ο Αλέξης, τρίτος ο Μιχαλολιάκος και τέταρτος ίσως ο Κουτσούμπας. Πάμε παρακάτω. 

Σ' αυτό το σενάριο, η Χρυσή Αυγή με 15% (τόσο το πραγματικό ποσοστό) συγκεντρώνει καμιά εβδομηνταριά ωρυόμενους Κασιδιάρηδες. Και τότε ο Τσίπρας θα βρεθεί αντιμέτωπος με το εξής εφιαλτικό δίλημμα. Αν αρνηθεί συνεργασία με την «προδοτικά Δεξιά» και ζητήσει δεύτερη αναμέτρηση, θα κατηγορηθεί ότι στρώνει red carpet στη Χρυσή Αυγή. Και ότι ταυτόχρονα ξεχαρβαλώνει το κράτος και διευκολύνει το γκρέμισμα της ελληνικής οικονομίας. 

Αν όμως νυμφευθεί εν ανάγκη τη Νου Δου, ε, τότε θα απομυθοποιηθεί και θα αυτοχειριασθεί. Μπρός γκρεμός και πίσω ρέμα».



















Πρώτη παρατήρηση: Εκτός Βουλής ο μπολσεβίκος με την γραβάτα Κουβέλης. Πολύ πιθανόν το ίδιο να συμβεί και με τον «Ντούτσε» του ΠΑΣΟΚ.

Δεύτερη παρατήρηση: 15% παραδέχεται ο Δανίκας πως είναι το ποσοστό της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, αν και οι «καμιά εβδομηνταριά ωρυόμενοι Κασιδιάρηδες» αντιστοιχούν σ' ένα ποσοστό άνω του 25%. Μήπως, λοιπόν, η δύναμη της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ είναι μεγαλύτερη (δεν θα ψάξουμε το πόσο) από το 15% που παραδέχεται ο αντιφασίστας (και παραμένων σταλινικός) Δανίκας;

Τρίτη παρατήρηση: Μετά τον Βαρβιτσιώτη και τον Τατσόπουλο έρχεται κι άλλος να μιλήσει εμμέσως, πλην σαφώς, για την ανάγκη συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ, προκειμένου να μην στρωθεί κόκκινο χαλί στην ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. 

Το αν αυτό, φυσικά, απομυθοποιήσει πλήρως και εξευτελίσει τον ΣΥΡΙΖΑ δεν μας αφορά. Απλώς, θα αποδειχτεί ότι το συνονθύλευμα αυτό, το οποίο κατόρθωσε να τα κάνει μαντάρα ακόμη και στο συνέδριο του, αποτελεί μια εναλλακτική πρόταση εξουσίας για την διατήρηση του συστήματος. 

Όσο περνά ο καιρός θα πληθαίνουν εκείνες οι φωνές που θα συνεχίζουν στον δρόμο της «αναγκαστικής» σύμπραξης ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να αναχαιτιστεί ο κίνδυνος της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ. 

Έτσι, θα αποδειχθεί ποιοι λειτουργούν ως «αποσμητικό» του συστήματος και ποιοι είναι οι ξεκάθαρα πολέμιοι του.


ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΠΡΕΠΗ ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΚΟΣΜΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟ ΠΑΝΤΩΝ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ