ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012, στις 19:00, στο κλειστό γήπεδο του Ο.Α.Κ.Α.: Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών «90 Χρόνια Πυρρίχιος Δρόμος» Να είμες ολ’ εκεί!

ΠΑΜΠΟΝΤΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ






8ο Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών

«90 Χρόνια Πυρρίχιος Δρόμος» με την υπογραφή του Κώστα Γαβρά





«Ανθεί και φέρει κι άλλο»


Το Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012, στις 19:00, στο κλειστό γήπεδο του Ο.Α.Κ.Α., η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος διοργανώνει τη μεγαλύτερη πολιτιστική παράσταση-εκδήλωση των τελευταίων 40 ετών, το 8ο Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών.


Στην αρχή της εκδήλωσης θα προβληθεί ντοκιμαντέρ της Ιστορίας του Πόντου, σε σκηνοθεσία του Κώστα Γαβρά, ο οποίος έχει αναλάβει και τη σκηνοθεσία όλης της βραδιάς.

Θα συμμετάσχουν περισσότεροι από 150 καλλιτέχνες της Ποντιακής Μούσας, περισσότεροι από 2.000 χορευτές, νέοι και νέες από 450 ποντιακούς συλλόγους απ’ όλη την Ελλάδα. 

Η έκτακτη εμφάνιση του Γιώργου Νταλάρα και της Σοφίας Παπάζογλου μαζί με τους παρουσιαστές της εκδήλωσης Ιεροκλή Μιχαηλίδη, Πόπη Τσαπανίδου και Γιώργο Γεωργιάδη αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον.

Ο σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς

Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στον Ποντιακό Ηγεμονικό Οίκο των Γαβράδων, ο οποίος χάρισε στον Ελληνισμό διανοούμενους, καλλιτέχνες αλλά και τον Άγιο Θεόδωρο Γαβρά που τιμάται από την Ορθόδοξη Εκκλησία.

Το κεντρικό σύνθημα του φεστιβάλ «90 Χρόνια Πυρρίχιος Δρόμος» παραπέμπει στα 90 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή και την Ανταλλαγή των Πληθυσμών καθώς επίσης και στον «δρόμο της φωτιάς» που αναγκάστηκαν να ακολουθήσουν οι Πόντιοι πρόσφυγες, με τεράστια προβλήματα, δυσκολίες, απώλειες, και θυσίες.

Ο Πρόεδρος της Π.Ο.Ε., καθηγητής, Γεώργιος Παρχαρίδης

Η προβολή της Ιστορίας και του Πολιτισμού του Πόντου θα στηριχτεί στον δυναμισμό της Ποντιακής νεολαίας και στόχο έχει να περάσει μηνύματα αγωνιστικότητας και αισιοδοξίας - να αποτελέσει αντίδοτο στην «εθνική μας κατάθλιψη».

Όλοι οι καλλιτέχνες, μουσικοί, τραγουδιστές, χορευτές, συμμετέχουν εθελοντικά στη διοργάνωση η οποία είναι υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Χορηγοί του Φεστιβάλ είναι η Εθνική Τράπεζα, ο ΟΤΕ, η ΕΚΟ, ο ΟΛΠ και η AEGEAN.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Να είμες ολ’ εκεί!


Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος
Λ. Νίκης 1
Θεσσαλονίκη
Τ.Κ. 54624
Τηλ. 2310227822
Fax 2310227213



























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΠΡΕΠΗ ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΚΟΣΜΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟ ΠΑΝΤΩΝ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ