ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΙ ΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ







Η προσπάθεια προσέλκυσης των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ από τον Αλέξη Τσίπρα, κατά την παρουσίαση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, ξεκίνησε με αναφορές στον Αντρέα και αποκρυσταλλώθηκε στην αναπαραγωγή των θέσεων του Γ. Παπανδρέου. 
 Η ανάκληση του θυμικού για τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ φαίνεται ότι γίνεται με επιστημονικοποιημένο τρόπο στον ΣΥΡΙΖΑ. 
Έξυπνη τακτική, ό,τι δεν έκανε ο Γ. Παπανδρέου οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ θα το περιμένουν απο τον Αλ. Τσίπρα.
Τι έχει πει ο Γ. Παπανδρέου: σχεδιάζω μικρή κυβέρνηση-λιγότερα υπουργεία μέσω συγχωνεύσεων , Μιλάμε για σοβαρή αναδιανομή του πλούτου, οι πλούσιοι θα πληρώσουν παραπάνω Θα τελειώσει η πελατειακή διαχείριση των χρημάτων του Ελληνικού λαού. 
Και βεβαίως, από εκεί και πέρα, αυτό οδηγεί και στη διαφθορά, για να βοηθήσουμε τους φίλους μας, τους ημέτερους , τους κουμπάρους, τους γνωστούς, και πολλές φορές κάτω από το τραπέζι. 
Αυτά πρέπει να τελειώσουν. Το δεύτερο είναι ότι εμείς θα κάνουμε αναδιανομή στο φορολογικό σύστημα. Ναι, θα πληρώσουν οι πλούσιοι. 
Ναι, θα πληρώσουν οι πλούσιοι! ριζικές αλλαγές στο φορολογικό σύστημα, μεταφέροντας τα βάρη από τους αδύναμους και τα μεσαία εισοδήματα στα υψηλά εισοδήματα και στον πλούτο, που φοροδιαφεύγει συμφέροντα οικονομικά, μιντιακά, κομματικά, συντεχνιακά, που σκεπάζουν την πρώτη προτεραιότητα που πρέπει να έχει το κράτος: 
να υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον , μέσα σε τρεις μήνες θα πάρουμε τις αποφάσεις εκείνες που δεν ελήφθησαν για δεκαετίες ολόκληρες.
Η ακρίβεια, είτε για τον συνταξιούχο, είτε για τον νέο εργαζόμενο των 700 ευρώ, είναι απ' τα μεγαλύτερα προβλήματα, ένα πρόβλημα που έχει σήμερα μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας ,
Οκτώ δις ασφαλιστικές εισφορές, σύμφωνα και με τον Διοικητή του ΙΚΑ, δόθηκαν, χαρίστηκαν στις τράπεζες, στους τραπεζίτες, από το ΙΚΑ. Και σήμερα, μιλάμε για ένα ασφαλιστικό σύστημα που χρεοκοπεί , φορολογία στα golden boys.
 Ας σημειωθεί ότι αφορά δηλώσεις του 2009 γιατί παλιότερα είχαμε και περισσότερο επαναστατικό λόγο.
 Μιλούσε ακόμη και για εξαρτημένο, παρασιτικό, διεφθαρμένο, αναχρονιστικό και αντιαναπτυξιακό κατεστημένο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΠΡΕΠΗ ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΚΟΣΜΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟ ΠΑΝΤΩΝ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ