ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν είχε συνάντηση με το δυτικό Τύπο



Ο Βλαντίμιρ Πούτιν είχε συνάντηση 

με το δυτικό Τύπο
Ο πρωθυπουργός και υποψήφιος Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν είχε συνάντηση με τους αρχισυντάκτες των κορυφαίων ξένων εντύπων.




Στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό είχαν προσκληθεί οι επικεφαλής των μεγαλύτερων εφημερίδων – της ιαπωνικής «Ασάχι Σιμπούν», της γαλλικής «Μοντ», της ιταλικής «Ρεπούμπλικα», της βρετανικής «Τάιμς», της γερμανικής «Χάντελσμπλατ» και της Καναδικής «Γκλομπ εντ Μέιλ».

Το μεγαλύτερο μέρος των ερωτήσεων αφορούσε την προεκλογική εκστρατεία και τη δραστηριότητα της αντιπολίτευσης μετά τις βουλευτικές εκλογές της 4ης Δεκεμβρίου. Ο Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας είναι συνηθισμένο φαινόμενο για όλο τον κόσμο.

«Η προσοχή των επικριτών επικεντρώνεται στις ενέργειες των κρατικών Αρχών. Οι δομές εξουσίας πρέπει να αντιδρούν ζωηρά σε ό,τι συμβαίνει στη χώρα, στις διαθέσεις του λαού και να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες του. Η διαμορφωμένη κατάσταση καθιστά την ίδια την εξουσία πιό βιώσιμη και ικανή για δράση και προκαλεί την ανάγκη σκέψης και αναζήτησης λύσεων».

Η αρχισυντάκτρια της εφημερίδας «Μοντ» Σίλβι Κάουφμαν ερώτησε τον υποψήφιο Πρόεδρο γιατί δεν συμμετέχει στις τηλεμαχίες με τους αντιπάλους του. Ο Βλαντίμιρ Πούτιν απάντησε ότι προτιμά τα έμπρακτα έργα, από τις προεκλογικές υποσχέσεις.

«Σέβομαι όλους τους ομόλογούς μου – υποψηφίους. Τους ξέρω εδώ και πολλά χρόνια και ξέρω τα προγράμματά τους. Όταν οι άνθρωποι στη διάρκεια πολλών χρόνων βρίσκονται στην αντιπολίτευση, φυσικά, επικρίνουν την εξουσία και υπόσχονται πολλά. Στα άρθρα μου και εγώ προτείνω μιά σειρά βήματα στην οικονομία, στους τομείς της παιδείας, της υγείας, της δημογραφικής πολιτικής. Δεν είναι ευχάριστο πράγμα να συζητάς στο φόντο των λαϊκίστικων υποσχέσεων. Εκτός αυτού ο νόμος επιτρέπει τη συμμετοχή στις τηλεοπτικές αναμετρήσεις των εκπροσώπων των υποψηφίων».

Ο πρωθυπουργός σχολίασε για άλλη μιά φορά το θέμα σχετικά με το ότι σε περίπτωση νίκης του ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ θα καταλάβει τη θέση του επικεφαλής της κυβέρνησης. Και είπε ότι αυτό είχε δηλωθεί ξεκάθαρα πέρυσι. Τα κύρια κριτήρια της πρότασης του Πούτιν σαν υποψήφιου για το προεδρικό αξίωμα ήταν η υψηλότερη δημοτικότητά του και τα αποτελέσματα της δραστηριότητας της κυβέρνησης.

Απαντώντας στην ερώτηση του αρχισυντάκτη της «Τάιμς» Τζέιμς Χάρντινγκ σχετικά με τη θέση της Ρωσίας έναντι της κατάστασης στη Συρία, ο Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι σήμερα ο κύριος στόχος είναι να πειστούν τα αντιμαχόμενα μέρη να παρακαθίσουν στο «τραπέζι των συνομιλιών». Και πρέπει να σημειωθεί, είπε ο πρωθυπουργός, ότι έξω από τη Συρία η κοινή γνώμη συχνά δεν παίρνει εντελώς ακριβείς πληροφορίες για την πραγματική κατάσταση των πραγμάτων.

Οι άνθρωποι βλέπουν με τα μάτια σας ό,τι συμβαίνει στη Συρία. Και λίγοι έχουν τη δυνατότητα να πάνε στη Συρία και να δουν τι συμβαίνει εκεί στην πραγματικότητα. Προσπαθούμε να καθοδηγούμαστε από ό,τι συμβαίνει εκεί στην πραγματικότητα. Εκεί μαίνεται ένοπλη εμφύλια σύγκρουση. Και ο στόχος μας είναι η επίτευξη πανσυριακής συμφιλίωσης. Δεν επιτρέπεται να συμβεί εκεί ό,τι συνέβηκε στη Λιβύη.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε επίσης ότι η Ρωσία θα κάνει παν το δυνατό για την αποτροπή τυχόν πολεμικής σύγκρουσης στο Ιράν. Γιατί θα έχει αρνητικές συνέπειες και για τη Ρωσία, και για πολλές άλλες χώρες.

Ρωσία: Προειδοποιήσεις προς ΗΠΑ εν όψει εκλογών






Η Ρωσία θα σταματήσει κάθε προσπάθεια των ΗΠΑ να αναμειχθούν στην προεκλογική εκστρατεία για τις προεδρικές εκλογές στη χώρα, τόνισε σήμερα ο ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρόφ, προσθέτοντας πως οι καιροί που η Ουάσιγκτον μπορούσε «να δίνει μαθήματα» στον τομέα αυτό στη Μόσχα έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί.

«Ο καιρός που μπορούσαν να δώσουν μαθήματα στη Ρωσία έχει περάσει προ πολλού. Οι Αμερικανοί εταίροι μας το γνωρίζουν καλά, όμως οι προσεγγίσεις του παρελθόντος και τα στερεότυπα εξακολουθούν ακόμη να είναι παρόντα», τονίζει ο Λαβρόφ σε συνέντευξή του, που δημοσιεύεται σήμερα στην ιστοσελίδα της επίσημης εφημερίδας Ρασίσκαγια Γκαζέτα.

«Αντιδρούμε σταθερά όταν σημειώνονται προσπάθειες ανάμειξης σε πολιτικές και εκλογικές διαδικασίες, περιλαμβανομένων και των χρηματοδοτήσεων ιδρυμάτων και θεσμών της κοινωνίας των πολιτών», τόνισε ο ίδιος.

Ο πρωθυπουργός Βλαντίμιρ Πούτιν - που θεωρείται επικρατέστερος για την εκλογή του στις προεδρικές εκλογές της 4ς Μαρτίου - έχει κατηγορήσει πολλές φορές τους διοργανωτές διαδηλώσεων της αντιπολίτευσης και ΜΚΟ που επιβλέπουν τη διεξαγωγή των εκλογών, ότι χρηματίζονται από τη Δύση.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΠΡΕΠΗ ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΚΟΣΜΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟ ΠΑΝΤΩΝ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ