ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Ως Έλληνες μας, ενώνουν πολύ περισσότερα από όσα μας χωρίζουν! Να κοιτάξουμε το αύριο της Χώρας μας πριν αυτό σβήσει…

Τα πειράματα των κυβερνήσεων συνεργασίας, απέτυχαν με τις ήξεις αφήξεις του Παπανδρέου τον Ιούνιο, αλλά και με τα “όμορφα” της κυβέρνησης Παπαδήμου! Σύγκλιση απόψεων μεταξύ των ελληνικών κομμάτων, πλην εξαιρέσεων από τη Ν.Δ. σε κάποια νομοσχέδια του ΠΑΣΟΚ και του τελευταίου μνημονίου για την “πολύτιμη” αγορά πολιτικού χρόνου, ποτέ άλλοτε δεν υπήρξε!

Στο παρελθόν και με την πολυτέλεια των δανεικών, οι κυβερνήσεις έπαιζαν μπιλιάρδο στις πλάτες μας, με μόνη μέριμνα την εξασφάλιση της πολιτικής τους συνέχισης, αφού η έννοια λειτούργημα τους ήταν δύσπεπτη!

Καθημερινά, λεονταρισμοί κενοί περιεχομένου στις τηλεοπτικές κάμερες, από τους κατ’ εργολαβία σωτήρες μας και… σούζα στους Ευρωπαίους, αρκεί να κερδίσουν πολιτικό χρόνο, αδιαφορώντας για το θάψιμο της χώρας μας!

Τα πράγματα δεν είναι απλά! Τα ΝΑΙ και τα ΟΧΙ δεν είναι ίδια, ούτε σε προθέσεις ούτε σε χρόνο, ούτε πολύ περισσότερο σε ευθύνη και αποτέλεσμα! Επιτέλους, να προτάσσουμε το εθνικό μας συμφέρον κάθε φορά!

Ο πολιτικός χρόνος τελείωσε, όχι μόνο γ’ αυτούς (ποιος νοιάζεται άλλωστε), αλλά για τη χώρα μας!

Επιλέγουμε λοιπόν Σαμαρά, γυρίζοντας την πλάτη στους σπιθαμιαίους πολιτικούς αρχηγούς, όπου η μόνη τέχνη τους είναι να θορυβούν στα κανάλια… και ως γνωστό οι άδειοι τενεκέδες θορυβούν.

Φτου κι απ’ την αρχή! Με σοβαρούς και νοικοκυραίους πολιτικούς, διαφορετικά το κάψιμο των πόλεων θα είναι καθημερινότητα.

Όσο για το “Ναι” στο μνημόνιο, ας μην κοιτάμε το δάχτυλο, αλλά το φεγγάρι που μας δείχνει. Να σκεφτούμε μόνο για ένα δευτερόλεπτο πως εκεί που έφτασαν τα πράγματα, σε ένα ενδεχόμενο “ Όχι” Σαμαρά, σήμερα θα ήμασταν σε πτώχευση… κάτι που η ροή των πραγμάτων, σχεδόν επιβεβαίωσε τις επόμενες μέρες.

Και πάλι θα είχαμε να λέγαμε (και δυστυχώς όχι μόνο να λέγαμε αλλά και να βιώναμε) πως ο Σαμαράς έριξε την Ελλάδα στα τάρταρα…

Τουλάχιστο τώρα, ελπίζουμε βάσιμα, να πάψουμε κάποια στιγμή να κυλάμε τη ζωή μας σε δυο ράγες που δε μπορούμε να παραλληλίσουμε. Ας εκμεταλλευτούμε το χρόνο που κερδίσαμε με το πραγματικά δύσκολο “Ναι”, κάνοντας επανεκκίνηση στα μυαλά μας, δίνοντας όλοι μας ώθηση στην ανάπτυξη που αποτελεί μονόδρομο.

Να πορευόμαστε λοιπόν με σοβαρότητα, έξω και πέρα από τους λαϊκισμούς, που δημιουργούν ελπίδες και στη συνέχεια ασφαλώς δεν μπορούν να πραγματώσουν.

Αν δε, στις εκλογές δεν επιτευχθεί αυτοδυναμία, θα συνεχιστούν οι διχογνωμίες συγκυβερνούν των κομμάτων μέσα στη Βουλή (ασχέτως του ποιος έχει λιγότερο ή περισσότερο δίκιο), η Ελλάδα θα μένει χωρίς ψωμί κι εκείνοι θα μας προτείνουν συνταγές για παντεσπάνι!

Η χώρα χρειάζεται μια ισχυρή κυβέρνηση, όπου δουλειά της θα είναι η διαπραγμάτευση με τους Ευρωπαίους. Να περισώσει ότι μπορέσει και να δώσει άμεσα έμφαση στην ανάπτυξη με τη συμπόρευση όλων των Ελλήνων, με ένα έντιμο κράτος απέναντι στους πολίτες, που θα μας ενεργοποιήσει, βγάζοντας από μέσα μας όλη τη δημιουργική μας δύναμη.

Μια ισχυρή κυβέρνηση όπου απερίσπαστα θα εργαστεί για την προκοπή και το παγκόσμιο κύρος της Ελλάδας (αυτό που τώρα έχει χαθεί), χωρίς να τρίζει από την ψήφο του ενός ή των δύο της οριακής πλειοψηφίας και τις ανέξοδες δήθεν πατριωτικές κορώνες, ανεύθυνων πολιτικάντηδων!

Ο Σαμαράς κάνει το χρέος του. Ανανεώνει κατά 80% το κόμμα, η πραγματική ανανέωση (για να μη αυτό μαστιγωνόμαστε την επόμενη μέρα) είναι στο χέρι μας, στην κάλπη…

Δεν είναι ο θαυματοποιός. Είναι όμως αυτός που δημιουργεί τη νέα μεταπολίτευση, με νέες αντιλήψεις, με νέους ανθρώπους, μαχητές της κοινωνίας και όχι απότοκους κομματικού σωλήνα ή… γονικής παροχής! Είναι στο χέρι όλων μας να την προτάξουμε ή να μείνουμε στα ίδια!

Ο Σαμαράς έδωσε δείγματα ενός νέου πατριωτισμού, του πατριωτισμού των αξιών. Έχει την τέχνη του προβλέπειν και είναι άριστος παίκτης στη διεθνή πολιτική σκακιέρα. Οι Ευρωπαίοι τον φοβούνται. Δεν είναι βολικός παίχτης και εύκολος αντίπαλος. Δεν τον θέλουν!!!

Ένας και ισχυρός, με όλους τους Έλληνες μαζί του και ο θεός να μας φωτίζει να στήσουμε την Ελλάδα και πάλι στα πόδια της! Να την ανατάξουμε δίνοντας τη θέση που της αξίζει στην παγκόσμια κοινότητα κι όχι να σκούζουμε γιατί οι ξένοι μας αδικούν!
Φανταστείτε για λίγο, χωρίς την τρικυμία που δημιούργησε η ανασφάλεια στο μυαλό μας, να έλειπε και ο Σαμαράς από το πολιτικό παιχνίδι αυτά τα δυο χρόνια... Θα μας είχαν κιόλας κατασπαράζει τα διεθνή πιράνχας!

Άλλωστε, αν κοιτάξει κανείς νοερά πίσω από την πλάτη του, ο επόμενος ηγέτης δείχνει σα μια αμφίβολη κουκίδα χιλιόμετρα μακριά!

Ίσως ο Σαμαράς, να είναι ο ηγέτης που περίμενε η Ελλάδα!

Με ψυχραιμία ο κάθε 'Έλληνας, θα πρέπει να δει ότι οι συνθήκες δεν είναι κάτι το στατικό, ζούμε σε εποχές που τα δεδομένα αλλάζουν ταχύτατα, από μέρα σε μέρα, από ώρα σε ώρα. Από το 2010 μέχρι σήμερα, πέρασαν 2 χρόνια!!

Σε αυτά τα δυο χρόνια δεν άλλαξαν πολλά. Άλλαξαν όλα!

Αν στις εκλογές ψηφίσουμε με πανικό και με το νου μας σε ισοπεδωτική τιμωρία όλων (και στην ουσία του εαυτού μας), θα κατακερματίσουμε την μόνη δύναμή μας, την ψήφο μας! Κάτι που επιδιώκουν φανερά οι συντεχνιακοί παπαγάλοι και καταστροφικοί δραχμολάγνοι.

Μην τους ακούμε και μην τους επιτρέπουμε να περπατούν μέσα στα κεφάλια μας με τα βρώμικα πόδια τους. Μας θέλουν σκόρπιους και αδύναμους, εύκολη βορά των γερμανικών και διεθνών αγορών!

Να ψηφίσουμε με τη σκέψη να κυβερνηθεί η Χώρα μας, να ψηφίσουμε όλοι με σύνεση, να ψηφίσουμε νοικοκυραίους και κυρίως πατριώτες, που μάχονται και κερδίζουν παρτίδες στο δύσκολο (διεθνές πια) πολιτικό σκάκι. Δεν βαστάμε επιτρόπους στο σβέρκο μας. Είμαστε αρκετά ικανοί ως Έλληνες!!!

Το τέλος του πολιτικού χρόνου για τη χώρα μας έφτασε. Ας φερθούμε μια φορά πατριωτικά! Να βγάλουμε τα χρωματιστά γυαλιά, να ξεχάσουμε τις προσωπικές πικρίες και δυσαρέσκειες. Ως Έλληνες μας, ενώνουν πολύ περισσότερα από όσα μας χωρίζουν!

Να κοιτάξουμε το αύριο της Χώρας μας πριν αυτό σβήσει…


Σας ευχαριστώ για την ανάγνωση
Χριστόφορος Α. Μίχου
Τομεάρχης Κέρκυρας Νέας Δημοκρατίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΠΡΕΠΗ ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΚΟΣΜΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟ ΠΑΝΤΩΝ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ