ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Κωνσταντίνος Μίχαλος:ΔΕΝ ΘΕΩΡΕΙ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟ EUROGROUP ΤΟ ΕΒΕΑ...

ΔΕΝ ΘΕΩΡΕΙ ΕΠΙΤΥΧΙΑ 
ΤΟ EUROGROUP 
ΤΟ ΕΒΕΑ...







«Η νέα συμφωνία, χωρίς αμφιβολία, απομακρύνει μεσοπρόθεσμα το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της χώρας, αλλά σύμφωνα με όλα τα οικονομικά στοιχεία, δεν οδηγεί σε δημοσιονομική εξυγίανση, καθώς το δημόσιο χρέος μετά από δέκα χρόνια σκληρής λιτότητας θα είναι το ίδιο ή υψηλότερο από αυτό προ κρίσης» δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, σχολιάζοντας την απόφαση του Eurogroup. 

Παράλληλα επεσήμανε ότι η νέα δανειακή σύμβαση και η ανταλλαγή ομολόγων δίνει μικρές ανάσες στη χώρα μας για να προσπαθήσει να δώσει λύσεις στα χρονίζονται και οξύτατα οικονομικά της προβλήματα, ωστόσο, δεν μπορεί να εκληφθεί ως μια απόφαση, η οποία θα επιλύσει οριστικά και επιτυχώς τα δημοσιονομικά ζητήματα της χώρας και κυρίως δεν θα δώσει αναπτυξιακή ώθηση στην ελληνική οικονομία, που αποτελεί και το μεγάλο ζητούμενο. 

Το ΕΒΕΑ εκτιμά ότι η διαπραγμάτευση της ελληνικής κυβέρνησης δεν είχε την επιτυχία που παρουσιάζεται.

S&P: ΔΥΣΚΟΛΟ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ


Τα προβλήματα χρηματοδότησης για τις τράπεζες της ευρωζώνης παραμένουν, παρά τα τριετή δάνεια της ΕΚΤ, διαπιστώνει η Standard & Poor’s σε έκθεσή της. 

Συγκεκριμένα, ο οίκος αξιολόγησης διαπιστώνει ότι, παρά την ένεση ρευστότητας των 489 δισ. ευρώ από την ΕΚΤ, το τραπεζικό σύστημα της ευρωζώνης αντιμετωπίζει δυσμενείς συνθήκες χρηματοδότησης και επισημαίνει ότι, μετά την πρωτοφανή στήριξη του τραπεζικού συστήματος από την ΕΚΤ, η διατραπεζική αγορά παραμένει επιφυλακτική και τα premium κινδύνου που πληρώνουν οι τράπεζες για τον δανεισμό τους εξακολουθούν να είναι υψηλά. 

Οι αναλυτές της S&P προβλέπουν ότι οι μεγάλες τράπεζες της ευρωζώνης θα συνεχίσουν να λειτουργούν αμυντικά, χτίζοντας αποθέματα βραχυπρόθεσμης ρευστότητας, ρευστοποιώντας τοποθετήσεις κινδύνου ώστε να ανταποκριθούν στους νέους ρυθμιστικούς κανόνες κεφαλαιακής επάρκειας.

«Εκτιμούμε ότι οι τράπεζες θα συνεχίσουν τη διαδικασία απομόχλευσης» αναφέρει η S&P.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΠΡΕΠΗ ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΚΟΣΜΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟ ΠΑΝΤΩΝ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ