ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Ν. ΡΟΥΜΠΙΝΙ: «ΑΝ ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΤΟ ΕΥΡΩ ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΤΑ ΤΑΝΚΣ»



Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο νομπελίστας Ρουμπινί που βρίσκεται στην Αθήνα και προέτρεψε (σς από το βήμα οικονομικής εκδήλωσης) την Ελλάδα να χρεοκοπήσει και να επιστρέψει στην δραχμή, έχει πολύ … υψηλά ραντεβού απόψε και αύριο. Το «κοράκι» έχει προγραμματίσει συνάντηση με Παπανδρέου , τον οποίο βλέπει κάθε φορά που υπάρχει δυσμενής οικονομική εξέλιξη για τη χώρα, ενώ δεν αποκλείεται να δει και τον Παπαδήμο, τον οποίο επίσης έχει συναντήσει ως σύμβουλο του Παπανδρέου. Κι εμείς περιμένουμε ότι όλοι αυτοί θα μας σώσουν!




Ν. ΡΟΥΜΠΙΝΙ: «ΑΝ ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΤΟ ΕΥΡΩ ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΤΑ ΤΑΝΚΣ» 



Με τη φράση πως «αν συνεχιστεί η ύφεση στην Ελλάδα θα βγουν τα τανκς», ο γνωστός οικονομολόγος, Ντανιέλ Ρουμπινί, εξέπεμψε μήνυμα φυγής της χώρας από το ευρώ και πρόγνωσης ακραίων κοινωνικών φαινομένων στη χώρα μας. Όλα αυτά στο περιθώριο του ντιμπέιτ που οργανώθηκε για λογαριασμό του BBC News - World το βράδυ της Τρίτης, στο Ίδρυμα Ελληνικός Κόσμος.

Όπως τόνισε ο γνωστός καθηγητής, ο οποίος πρώτος προέβλεψε την πτώση της Lehman Brothers, «η ελληνική οικονομία έχει εισέλθει, λόγω των σκληρών μέτρων, σε ένα φαύλο κύκλο και η ύφεση θα γίνει ακόμα μεγαλύτερη μέσα στον χρόνο». Χαρακτηριστικά ο κ. Ρουμπινί τόνισε πως «είτε θα εξέλθετε από την ευρωζώνη, είτε θα πρέπει να προετοιμαστείτε για ύφεση άλλων πέντε ετών τουλάχιστον. Ύφεση που θα οδηγήσει σε πολιτική και κοινωνική αποσταθεροποίηση».

Ο γνωστός καθηγητής παράλληλα υποστήριξε ότι η ανάπτυξη, η ανταγωνιστικότητα και η εξωστρέφεια της ελληνικής οικονομίας θα επανέλθουν μόνο με την επιστροφή στο εθνικό νόμισμα. Από τη μεριά της το πρώην μέλος του δ.σ. του ΔΝΤ, Μιράντα Ξαφά, μίλησε για μία Σοβιετικού τύπου οικονομία, η οποία θα πρέπει να άρει αγκυλώσεις και να προσχωρήσει σε ένα πρόγραμμα αναδιάταξης της οικονομίας άμεσα. Θα πρέπει να σημειωθεί πως πλήρως την ελληνική θέση πήρε ο πρώην υπουργός του Τόνι Μπλερ, κ. Ντένις Μακσέϊν, ο οποίος δήλωσε πως «στην πρώτη μου επίσκεψη στην Ελλάδα έβλεπα τανκς στους δρόμους. Αν η Ελλάδα φύγει από το ευρώ πολύ φοβάμαι πως θα τα ξαναδώ να φυλάνε τα ATM».

Λάβρος κατά της παραμονής στο ευρώ παρουσιάστηκε ο καθηγητής οικονομικών Κώστας Λαπαβίτσας, καταθέτοντας πολιτική κυρίως πλατφόρμα, αναφέροντας πως «με τη δραχμή απ’ όσο θυμάμαι δε ζούσαμε στην Ελλάδα ούτε στα δέντρα, ούτε στις σπηλιές».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΠΡΕΠΗ ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΚΟΣΜΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟ ΠΑΝΤΩΝ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ