ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Ψάχνονται για την καρέκλα του Αρχηγού

ΧΑΜΟΣ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ, ΟΡΓΗ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ


Μεγάλη αναταραχή επικρατεί στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, έπειτα από τις χτεσινές διαρροές στην ψηφοφορία για κρίσιμα άρθρα του πολυνομοσχεδίου, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα ακόμη και τη μη ψήφιση ρυθμίσεων όπως η απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των φαρμακείων την οποία προωθεί το υπουργείο Υγείας.

Με δήλωση - βόμβα που έχει αναρτήσει στην προσωπική του ιστοσελίδα, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κώστας Σκανδαλίδης ζητεί την άμεση σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και την εκλογή Προέδρου της, καθώς " η χθεσινή μέρα έδειξε ότι υπάρχει κενό ηγεσίας και πολιτικής διεύθυνσης στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, το όργανο που κατ' εξοχήν είναι επιφορτισμένο με την καθημερινή στήριξη της Κυβέρνησης"

O κ. Σκανδαλίδης λέει χαρακτηριστικά ότι η κυβέρνηση και η χώρα δεν μπορούν να περιμένουν τις εσωτερικές διαδικασίες του ΠΑΣΟΚ και επισημαίνει ότι "είναι αδιανόητο οι βουλευτές μας να μην αντιμετωπίζουν συντεταγμένα τα πολύ βαρύτερα και κρισιμότερα καθήκοντα που προμηνύονται της αμέσως επόμενες μέρες".

Αρχικά έκπληξη και μετά οργή. Αυτή ήταν η αντίδραση των επιτελών του Μεγάρου Μαξίμου μόλις έμαθαν τα νέα από τη Βουλή. Αμέσως ενημέρωσαν τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών, που εκείνη την ώρα ήταν σε συνάντηση. «Οι συντεχνίες αποδείχτηκαν πιο δυνατές από το μέλλον της χώρας» έλεγαν αμέσως μετά στα τηλέφωνα οι συνεργάτες των δύο ανδρών. «Οι βουλευτές θα πρέπει να επιλέξουν μεταξύ του προσωπικού και εθνικού συμφέροντος» προσέθεταν και ανακοίνωναν πως το άρθρο για τα φαρμακεία θα επανέλθει.

Γιατί, τα δύσκολα για την κυβέρνηση είναι μπροστά, καθώς θα πρέπει να πείσει τους δανειστές πως διαθέτει την απαραίτητη στήριξη για τις μεταρρυθμίσεις. Δεν έχει κανένα περιθώριο για υποχωρήσεις. Με αφορμή τη ψηφοφορία ο Λουκάς Παπαδήμος σκέφτεται να καλέσει εκ νέου τους πολιτικούς αρχηγούς, αν και το Μέγαρο Μαξίμου ανησυχεί κυρίως για την εικόνα που παρουσίασε το ΠΑΣΟΚ. «Αν η κατάσταση θα μαζευτεί τα πράγματα θα χειροτερέψουν» είναι η θέση των συνεργατών του πρωθυπουργού, οι οποίοι περιμένουν πως και πως τον Γιώργο Παπανδρέου να επιστρέψει από την Κόστα Ρίκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΠΡΕΠΗ ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΚΟΣΜΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟ ΠΑΝΤΩΝ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ