ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011


Ανοίγουν τώρα θέμα διαδοχής και στο ΠΑΣΟΚ



Η απώλεια της πρωθυπουργίας από τον Γ. Παπανδρέου ανοίγει τον ασκό του Αιόλου στο ΠΑΣΟΚ, με τις οργανώσεις του να «βράζουν» και τους δελφίνους να κοιτούν ήδη στην επόμενη μέρα, μη βγαίνοντας όμως ακόμα μπροστά και αφήνοντας βουλευτές και στελέχη να κάνουν προς το παρόν τη «βρόμικη δουλειά». Αν, άλλωστε, ακολουθηθούν τα χρονοδιαγράμματα και προκηρυχθούν εκλογές εντός του Φλεβάρη, οι υποψήφιοι διάδοχοι του Γιώργου Παπανδρέου, είτε πρόκειται για τον Ευ. Βενιζέλο είτε για έναν εκ των «τριών» (Λοβέρδος, Διαμαντοπούλου, Ραγκούσης) ή κάποιον «κοινωνιστή» (Παπουτσής, Κατσέλη κ.λπ.), θα προτιμήσουν να πάρει εκείνος πάνω του την ήττα, που αναμένεται στρατηγική...

Ο Γ. Παπανδρέου επιστρέφει μαζί με τους συνεργάτες του στον έκτο όροφο των γραφείων του ΠΑΣΟΚ στην Ιπποκράτους και ήδη ένα από τα πρώτα θέματα που, σύμφωνα με πληροφορίες τον απασχολούν, έχει σχέση με το γυμναστήριο!

Με εντολή του κ. Παπανδρέου, πριν από περίπου δύο χρόνια, όταν έγινε πρωθυπουργός, είχε αρχίσει να διαμορφώνεται σε αίθουσα γυμναστικής ο χώρος ακριβώς δίπλα από το γραφείο του Κώστα Λαλιώτη στο κτίριο της Ιπποκράτους. Το θέμα όμως είχε κολλήσει σε μια απόφαση της Νομαρχίας Αθηνών, που τον Απρίλιο του 2010 αρνήθηκε να δώσει άδεια λειτουργίας για το γυμναστήριο. Οσο καιρό ο κ. Παπανδρέου ήταν πρωθυπουργός, η υπόθεση είχε παραμείνει σε αδράνεια, καθώς μάλιστα και ο ίδιος είχε σταματήσει να επισκέπτεται την Ιπποκράτους. Το αμέσως προσεχές διάστημα πάντως θα αναζητηθεί τρόπος επίλυσης του προβλήματος. Και πιθανότατα θα... βρεθεί, αφού κάπως θα πρέπει να εκτονώνεται, όταν θα ασφυκτιά στις συνεδριάσεις του πολιτικού συμβουλίου, νοσταλγώντας εκείνες τις μαραθώνιες του υπουργικού.

Το κτίριο της Ιπποκράτους επίσης αναμένεται να παρουσιάσει κινητικότητα και πάλι από Δευτέρα, με τον ιδιοκτήτη του μικρού μπαρ στον πρώτο όροφο να χαίρεται ίσως περισσότερο απ’ όλους, αφού ευελπιστεί στην επιστροφή προσωπικού και δημοσιογράφων για να γίνει επιτέλους η κρίση... ευκαιρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΠΡΕΠΗ ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΚΟΣΜΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟ ΠΑΝΤΩΝ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ