ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011


Με ποιο δικαίωμα προκαλείτε ακόμα


«Ο λαός δεν θέλει εκλογές …Εμπιστεύεται τη κυβέρνηση Παπανδρέου.!!! ..Ηλίας Μόσιαλος ..


Αν δεν ήμουν κάτοικος αυτής της χώρας , πιθανόν να μπορούσα να πιστέψω σε μια τέτοια δήλωση. Άλλωστε τη έκανε ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος, που σημαίνει πως έχει άμεση και επίσημη γνώση για αυτά που λέει… .

Όμως επειδή τυχαίνει να ζω ανάμεσα στον λαό , όντας και εγώ ένας από τα 10 εκατομμύρια των πολιτών, θα ήθελα να τον ρωτήσω:
Αλήθεια με πόση παρρησία έκανε αυτή τη δήλωση; Σε ποιες αντικειμενικές εκτιμήσεις στηρίχτηκε προκειμένου να βγει μια τόσο σημαντική εντύπωση; Άραγε βρίσκεται και αυτός αλλά και ολόκληρη η Κυβέρνηση την οποία εκφράζει , τόσο μακριά από το λαό, ή απλά η δήλωσή του έγινε από προσωπική του εκτίμηση; 

Έλα όμως πως δεν πρόλαβε να το εκστομίσει και ..τα γεγονότα ..έρχονται να τον διαψεύσουν ...
Γιατί τι άλλο από ¨ επιβράβευση ¨ των δηλώσεών του ήταν η πάνδημη … ¨ λαϊκή υποδοχή ¨ που επιφυλάχτηκε στους δυο υπουργούς της Κυβέρνησής του, κατά τη δοξολογία χθες έξω από το Αγ. Δημήτριο στη Θεσσαλονίκη;

Όλοι γίναμε μάρτυρες της καταισχύνης της Κυβερνητικής αντιπροσωπείας, όπου σχεδόν όλοι οι συγκεντρωμένοι έξω απ΄ τη εκκλησία , αναθεμάτιζαν με βαριές εκφράσεις τους δυο …πανικόβλητους υπουργούς. Και αυτή είναι η είδηση. 
Δεν επρόκειτο για μια οργανωμένη ομάδα, όπως ίσως γινόταν στο παρελθόν, αλλά για το ξέσπασμα σύσσωμου του κόσμου.

Να λοιπόν η ..λαϊκή ετυμηγορία κύριε Κυβερνητικέ εκπρόσωπε . 
Αυτή θα πρέπει να ερμηνεύσετε για να μπορείτε να κάνετε παρόμοιες δηλώσεις.
Ο Λαός δεν σας θέλει άλλο .

Έχει αγανακτήσει. Και αν στη αρχή της ανάληψης της εξουσίας , με διάφορα ηθελημένα ψέματα πιθανόν να του αποσπάσατε την έγκριση για να το κυβερνήσετε , η σημερινή απαξίωση της χώρας τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό εξ αιτίας της επιεικώς επικίνδυνης Κυβέρνησης σας, σήμερα είστε όχι μόνο ανεπιθύμητοι αλλά και μισητοί. Κάτι που δεν έχει προηγούμενο στην μεταπολεμική ιστορία της χώρας.

Αν κάποιοι σας ανέχονται ακόμα , αυτοί είναι οι ξένοι και ντόπιοι τοκογλύφοι, οι οποίοι δεν έχουν καμιά σχέση με το λαό που εσείς υπαινίσεσθε ..

Αν θέλετε παρόλα αυτά εσείς να αποκτήσετε ιδία γνώμη για τις διαθέσεις των πολιτών απέναντί σας, δεν έχετε παρά να κάνετε μια μικρή βόλτα στη πλατεία Συντάγματος , εκεί που κάθε Έλληνας πολίτης μπορεί να βγει να περπατήσει ανενόχλητος. 

Δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε και μετά … να κάνετε τη οποιαδήποτε δήλωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΠΡΕΠΗ ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΚΟΣΜΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟ ΠΑΝΤΩΝ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ