ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017

Τα αποτελέσματα των μνημονίων: Σε καθεστώς φτωχοποίησης το 36% των Ελλήνων


Άλλη μία έρευνα, της οποίας τα αποτελέσματα έρχονται στην δημοσιότητα, αποτελούν μία ακόμη απόδειξη ότι εφιαλτικά μεγάλη μερίδα των Ελλήνων πολιτών εξακολουθεί να δοκιμάζεται σκληρά από τις επιπτώσεις της μνημονιακής πολιτικής

Η Eurostat ανακοίνωσε την Τρίτη τα στοιχεία για τις υλικές και τις κοινωνικές στερήσεις στα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης το 2016.

Σύμφωνα με αυτά, η Χώρα μας κατατάσσεται στην τρίτη θέση, με την αναλογία των πολιτών που δεν μπορούν να απολαύσουν βασικά υλικά και κοινωνικά αγαθά να ξεπερνά το 1/3 του πληθυσμού. Η κατάσταση είναι χειρότερη μόνο στην Ρουμανία και στην Βουλγαρία, όπου το 50% και το 48% του πληθυσμού αντιστοίχως υποφέρει από τις στερήσεις.

Πιο αναλυτικά, τα στοιχεία της Eurostat δείχνουν ότι πέρυσι το 36% των Ελλήνων δεν μπορούσε να αποκτήσει ή να συντηρήσει στοιχειώδη αγαθά και υπηρεσίες, όπως η θέρμανση στο σπίτι, ένα γεύμα με κρέας, κοτόπουλο, ψάρι ή λαχανικά κάθε δεύτερη μέρα, δύο ζευγάρια παπούτσια στα μέτρα τους ή να αντικατάσταση των φθαρμένων ρούχων ή επίπλων του.

Για τους περισσότερους από τους πολίτες αυτούς ήταν επίσης πολυτέλεια να βγαίνουν μία φορά τον μήνα με την οικογένεια ή με φίλους για ποτό ή φαγητό, να διατηρούν αυτοκίνητο ή βαν για προσωπική χρήση, να ξοδεύουν λίγα χρήματα για τον εαυτό τους κάθε εβδομάδα, να κάνουν μία εβδομάδα διακοπές, να αντιμετωπίσουν έκτακτα έξοδα, να μην καθυστερούν την πληρωμή δανείων, ενοικίων, λογαριασμών κοινής ωφέλειας ή δόσεων από αγορά καταναλωτικών προϊόντων ή να έχουν σύνδεση στο διαδίκτυο.

Παραπάνω, δηλαδή, από ένας στους τρείς Έλληνες βρίσκεται σε καθεστώς φτωχοποίησης, με όλες τις ενδείξεις να συγκλίνουν ξεκάθαρα στο ότι το ποσοστό αυτό θα αυξηθεί ακόμα περισσότερο στο άμεσο μέλλον.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΠΡΕΠΗ ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΚΟΣΜΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟ ΠΑΝΤΩΝ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ