ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Δευτέρα 18 Απριλίου 2016

Ένα ολόκληρο πολιτικό σύστημα προσηλωμένο στην εφαρμογή του τρίτου Μνημονίου


Ένα ολόκληρο πολιτικό σύστημα προσηλωμένο στην εφαρμογή του τρίτου Μνημονίου
Όπως και πέρυσι, τέτοια εποχή, που η “πρώτη φορά Αριστερά” συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έκανε “σκληρή διαπραγμάτευση” με τους διεθνείς τοκογλύφους, έτσι και φέτος έχουμε επανάληψη του ίδιου σεναρίου.
Βεβαίως, όπως και τότε, η πραγματική διαπραγμάτευση δεν γίνεται με τους εταίρους και τους δανειστές, αλλά με τον Ελληνικό Λαό, στην προσπάθεια της συγκυβέρνησης να εμφανιστεί με το προσωπείο του ηρωικώς πεσόντος σε μια αναπόφευκτη ήττα. Πέρα από τους μικροπολιτικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης να μπορέσει να ωθήσει σε σύμπλευση μαζί της κάποιον ή κάποιους από τους υπολοίπους “ευρωπαϊστές” του “συνταγματικού τόξου”, αυτό που έχει σημασία είναι η επισήμανση της επανάληψης της απάτης της “σκληρής διαπραγμάτευσης” και της διαφαινόμενης νέας εξαπάτησης των Ελλήνων. 
Οι διεθνείς τοκογλύφοι “δεν μάσησαν” στις περσινές μπλόφες από μια νέα κυβέρνηση, με “νωπή λαϊκή εντολή”, υπάρχει περίπτωση να την πάθουν φέτος, με μια ξεπουπουλιασμένη και καταεξευτελισμένη κυβέρνηση, η οποία ήδη έχει στην πλάτη της ένα Μνημόνιο, το οποίο είναι και το χειρότερο (μέχρι στιγμής) από τα τρία εφαρμοσμένα; Όχι, βέβαια. Είτε, λοιπόν, οι συριζοανελαίοι ψηφίσουν εν σώματι και στην λογική του μαντριού τα νέα εφιαλτικά μέτρα μέσα στην Μεγάλη Εβδομάδα των Παθών, είτε περάσει η Λαμπρή και επιχειρήσουν “ηρωική έξοδο” παραχωρώντας την θέση τους σε μια οικουμενική μνημονιακή κυβέρνηση, είτε βαθύνει η συστημική πολιτική κρίση και αναγκαστούν να πάνε για εκλογές, το μόνο σίγουρο είναι ότι το σύνολο, σχεδόν, του συστημικού πολιτικού συστήματος είναι αυστηρά προσηλωμένο στην εφαρμογή (και) της νέας μνημονιακής πολιτικής, την τρίτη στην σειρά.
Μια πολιτική υποτέλειας, η οποία οδηγεί στην εξαφάνιση και τυπικά της Εθνικής Κυριαρχίας, το ξεπούλημα της κρατικής-δημόσιας περιουσίας, την απάνθρωπη νεοφιλελεύθερη δημοσιονομική πολιτική και την μεθόδευση της πλήρους φτωχοποίησης του Ελληνικού Λαού. Όλες, λοιπόν, οι πολιτικές κινήσεις των θαμώνων του “συνταγματικού τόξου” οδηγούν στον μονόδρομο της πορείας της εξυπηρέτησης των συμφερόντων των διεθνών τοκογλύφων και της σύνθλιψης της επιβίωσης του Ελληνικού Λαού.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΠΡΕΠΗ ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΚΟΣΜΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟ ΠΑΝΤΩΝ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ