ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

Ρωσία και Κίνα προκαλούν την ναυτική δύναμη των ΗΠΑ σε Μεσόγειο και Ειρηνικό




Από την εποχή του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου η στρατηγική των ΗΠΑ ήταν η οικοδόμηση ενός ισχυρότατου πολεμικού ναυτικού. Οι ολιγάρχες της Ουάσιγκτον Ρόκφελερ, Μόργκαν και Κάρνεγκι συνέλαβαν και πρότειναν τότε το σχέδιο για την κατασκευή του μεγαλύτερου στόλου παγκοσμίως, ένας στόλος ο οποίος έπρεπε να αντικαταστήσει στις παγκόσμιες θάλασσες την κυριαρχία από την φθίνουσα μεγάλη βρετανική ναυτική δύναμη. 

Σήμερα το πολεμικό ναυτικό των ΗΠΑ, αν πάρουμε υπόψη τους αριθμούς, είναι πραγματικά στην πρώτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης. Όμως αυτή η θέση είναι μόνο στα χαρτιά, κάτι που θα αναλύσουμε κατωτέρω.

Ο πολεμικός στόλος των ΗΠΑ αποτελείται από 288 σκάφη και το ένα τρίτο εξ αυτών είναι πάντα εν πλω. Τα κύρια σκάφη αυτού του στόλου είναι 10 αεροπλανοφόρα, 62 αντιτορπιλικά, 22 καταδρομικά, 17 φρεγάτες, 72 υποβρύχια (εκ των οποίων τα 54 πυρηνοκίνητα) και 3.700 αεροσκάφη όλων των τύπων.

Τα τελευταία χρόνια η Ρωσία με την Κίνα πραγματοποιούν κοινές ναυτικές ασκήσεις, τόσο στην Μεσόγειο όσο και στον Ειρηνικό Ωκεανό, κυρίως στην Νότια Θάλασσα της Κίνας (νήσοι Ντιαόγκου-Σενκάκου) και στην Ιαπωνική Θάλασσα (Κουρίλες νήσοι). 

Οι κοινές ναυτικές ασκήσεις είναι ένα δείγμα των στενών δεσμών των δυο μεγάλων ευρασιατικών χωρών στον τομέα της άμυνας. Είναι ασκήσεις οι οποίες έχουν σκοπό να εμβαθύνουν στην πρακτική συνεργασία μεταξύ των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσίας και της Κίνας και να αυξήσουν την ικανότητα για την από κοινού αντιμετώπιση των απειλών της Ουάσιγκτον και των προθύμων συμμάχων της.

Οι δυο χώρες έχουν ιστορικό διεξαγωγής κοινών ασκήσεων και οι στρατιωτικοί τους δεσμοί αναπτύσσονται ραγδαία τα τελευταία χρόνια. Η στρατηγική σημασία των κοινών ρωσο-κινεζικών ναυτικών ασκήσεων τόσο στην Μεσόγειο όσο και στον Ειρηνικό αποτελεί μόνο την κορυφή μιας μεγαλύτερης κοινής στρατηγικής, η οποία έχει ως σκοπό την αμφισβήτηση της κυριαρχίας των ΗΠΑ στις παγκόσμιες θάλασσες.

Το ενωμένο δυναμικό του ρωσικού και κινεζικού στόλου αποτελείται κυρίως από 121 φρεγάτες, 38 καταδρομικά, 110 υποβρύχια (εκ των οποίων τα 23 πυρηνοκίνητα), 2 αεροπλανοφόρα και 700 αεροσκάφη όλων των τύπων. 

Το κοινό δυναμικό των στόλων Ρωσίας-Κίνας σε συνάρτηση με τα φιλόδοξα σχέδια των δυο χωρών για περαιτέρω επέκταση στις παγκόσμιες θάλασσες και ο εκσυγχρονισμός αυτού του δυναμικού, προκαλεί και αμφισβητεί την ναυτική κυριαρχία και υπεροχή των ΗΠΑ, η γεωπολιτική δε σημασία του γεγονότος υπερβαίνει κατά πολύ την στρατιωτική του βαρύτητα.

Η Ρωσία και η Κίνα είναι ο κοινός παρανομαστής του σύγχρονου πολυπολικού κόσμου. Η πρόσφατη επανάκαμψη της Μόσχας στην Μέση Ανατολή και η εμφάνιση του Πεκίνου στην ίδια περιοχή αποτελεί άνευ αμφιβολίας ένα ισχυρότατο αντίβαρο στην επιρροή των ΗΠΑ στην Ανατολική Μεσόγειο. 

Ο συντονισμός των ναυτικών τους δυνάμεων συνεισφέρει σημαντικότατα στην νέα στρατηγική τάξη και απομακρύνει το αμερικανοσιωνιστικό χάος των διαρκών συγκρούσεων τόσο από την Ανατολική Μεσόγειο όσο και από την Θάλασσα της Νότιας Κίνας.

Γ. Λιναρδής


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΠΡΕΠΗ ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΚΟΣΜΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟ ΠΑΝΤΩΝ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ