ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2016

Στον Καιάδα οι Έλληνες μικροσυνταξιούχοι. Βάφτισαν το μαχαίρι στις συντάξεις... “επανυπολογισμό”!


Μεγάλο «μαχαίρι» έρχεται στις συντάξεις σύμφωνα με το σχέδιο για το Ασφαλιστικό που παρουσίασε στους πολιτικούς αρχηγούς σήμερα η κυβέρνηση. Όπως αναφέρουν πληροφορίες της εφημερίδας «Το Βήμα», οι αλλαγές στο ασφαλιστικό, που θα μεταβληθούν επί τα χείρω για να τύχουν της έγκρισης από την τρόικα, περιέχουν τα εξής:

- Η ενοποίηση όλων των ταμείων κύριας ασφάλισης σε ένα. Αυτό σημαίνει ότι καταργούνται ΟΓΑ, ΝΑΤ, ΟΑΕΕ και ΕΤΑΑ.

- Ο επανυπολογισμός των συντάξεων με νέους συντελεστές αναπλήρωσης για όλα τα χρόνια του εργασιακού βίου. Αυτό θα οδηγήσει σε σημαντικές μειώσεις συντάξεων σε όσους συνταξιοδοτηθούν από δώ και στο εξής. Για τους παλιούς συνταξιούχους θα υπάρχει πρόβλεψη της «προσωπικής διαφοράς» έτσι ώστε να μην μειωθεί η κύρια σύνταξη τους μετά από το νέο υπολογισμό.

- Η προσαρμογή των συντάξεων μέσω των νέων συντελεστών αναπλήρωσης θα γίνει με την τροποποίηση του νόμου 3863 και την άμεση εφαρμογή των προβλέψεων του.

- Η μείωση του πλαφόν για τις ανώτατες συντάξεις στα 2.300 ευρώ το μήνα (από 2.773 ευρώ σήμερα) και του πλαφόν για τις πολλαπλές συντάξεις στα 3.000 ευρώ το μήνα (από 3.680 ευρώ σήμερα)  

Η μετατροπή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος σε ρήτρα βιωσιμότητας για τα επικουρικά ταμεία με ταυτόχρονη απορρόφηση των αποθεματικών τους για την πληρωμή των επικουρικών συντάξεων.

Βεβαίως όταν μιλάμε για «προσαρμογή συντάξεων», εννοείται η μείωση των συντάξεων, ενώ η «ρήτρα βιωσιμότητας» είναι διαφημιστικό κόλπο της κυβερνήσεως, αφού έχει ήδη συμφωνηθεί η εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος, που θα οδηγήσει σε νέες μειώσεις συντάξεων.

Έτσι αποδεικνύονται για άλλη μία φορά ψεύτικες οι «κόκκινες γραμμές» της κυβέρνησης, αφού συντόμως οι συνταξιούχοι θα γνωρίσουν μία ακόμα μείωση των συντάξεών τους, ενώ αυτοί που θα συνταξιοδοτηθούν στο μέλλον θα λαμβάνουν φιλοδώρημα και όχι σύνταξη!

Έτοιμοι οι κυβερνώντες ΣΥΡΙΖΑ - Αν.Ελ. να...σκοτώσουν οικονομικά τους συνταξιούχους, οδηγώντας τους στο μαρασμό...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΠΡΕΠΗ ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΚΟΣΜΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟ ΠΑΝΤΩΝ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ