ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015

ΔΕΙΤΕ ΒΡΕ ΣΤΡΑΒΑΔΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ: ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΜΑΣ ΕΣΩΣΕ Ο ΜΕΤΑΞΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ!!!

Η ΑΓΝΩΣΤΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ 
ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΚΛΕΨΟΥΝ 
ΤΟΥΣ ΘΗΣΑΥΡΟΥΣ ΜΑΣ...


Όταν οι Ναζί ανέβηκαν τα σκαλιά του Αρχαιολογικού Μουσείου της Αθήνας και εισέβαλαν στο εσωτερικό του, βρήκαν τα αρχαιότερο Μουσείο της χώρας, εντελώς άδειο. 

Όπως αποκαλύπτει ο Βασίλης Κοσμόπουλος, ο σκηνοθέτης που αφιέρωσε πολλά χρόνια έρευνας στο συγκεκριμένο θέμα, είχε προηγηθεί ολόκληρη επιχείρηση διάσωσης των ελληνικών αρχαιοτήτων, από την ναζιστική λαίλαπα.

Το MEGA παρουσίασε την άγνωστη επιχείρηση απόκρυψης ελληνικών αρχαιολογικών θησαυρών, που σχεδιάστηκε με άκρα μυστικότητα, πριν από την εισβολή των Γερμανών κατακτητών. Στο βίντεο μπορείτε να δείτε τον Βασίλη Κοσμόπουλο, να μιλάει για την εποποιία των Ελλήνων, να μην κλαπούν οι αρχαιολογικοί της θησαυροί.

Εποποιία που στέφθηκε με επιτυχία. Με το τέλος της Κατοχής, στις 4 Ιουνίου του 1946, αφού είχε προηγηθεί συστηματική καταγραφή των αρχαιοτήτων από την ομάδα που σχεδίασε και υλοποίησε την απόκρυψη τους, έγινε η εκ νέου αποκάλυψη τους.

Ο Γιώργος Σεφέρης, που ήταν παρών, περιγράφει στο ημερολόγιο του την σκηνή ως «Αναστάσιμο χορό αναδυομένων» , αφού οι αυθεντικές ελληνικές κλασικές αρχαιότητες, είχαν σωθεί και έβγαιναν ξανά μέσα από τις σπηλιές , τους λάκκους και τα υπόγεια δάπεδα που είχαν θαφτεί.
Writen by ΣΤΟΧΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΠΡΕΠΗ ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΚΟΣΜΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟ ΠΑΝΤΩΝ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ