ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2015

Οι δημοσκοπικές εταιρείες και η «παγίδα» της πόλωσης.Σ'ε λίγο ζωντανά από την ΕΡΤ1 η εκδήλωση της Χρυσής Αυγής στην Θεσσαλονίκη


Οι δημοσκοπικές εταιρείες και η «παγίδα» της πόλωσης

Η εκλογική αναμέτρηση της 20ής Σεπτεμβρίου αποτελεί έναν ακόμη πονοκέφαλο ανασφάλειας, αναξιοπιστίας και αμφιβολίας για τις δημοσκοπικές εταιρείες, οι οποίες τόσο στις εκλογές του Ιανουαρίου όσο και στο δημοψήφισμα του Ιουλίου (ιδίως σ΄αυτό) έπεσαν πολύ έξω στις προβλέψεις τους. Αυτές ακριβώς οι παταγώδεις αποτυχίες στην έγκυρη πρόβλεψη των αποτελεσμάτων δημιούργησαν εύλογα στον Ελληνικό Λαό την εντύπωση προσπάθειας χειραγώγησης των ψηφοφόρων, γεγονός το οποίο μεγαλώνει την αρνητική στάση εναντίον τους.

Σε σχεδόν καθημερινή βάση, πλέον, έχουμε δημοσκοπήσεις, οι οποίες στο σύνολο τους παρουσιάζουν πια την μάχη για την πρωτιά ως αμφίβολη ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ. Είναι όμως έτσι; Αντικατοπτρίζουν οι δημοσκοπήσεις την πραγματικότητα; Ή μήπως για πολλοστή φορά εξυπηρετούν συγκεκριμένα πολιτικά, κοινωνικά και επιχειρηματικά συμφέροντα;

Είναι φανερό ότι αυτή η υποτιθέμενη μάχη «στήθος με στήθος» ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ, όπως παρουσιάζεται από τις δημοσκοπήσεις, έχει ως απώτερο σκοπό την δημιουργία ενός κλίματος πόλωσης, το οποίο θα λειτουργήσει συσπειρωτικά απέναντι στα δύο πρώτα κόμματα. Αυτό που δεν υπολογίζουν, όμως, όσοι βασίζονται σ΄αυτό το σενάριο, είναι ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο έχει ως αποτέλεσμα την αντίθετη τάση αποσυσπείρωσης απέναντι σε άλλους αγαπημένους καθεστωτικούς φορείς.

Ο λόγος για το Ποτάμι, ΑΝΕΛ και ΠΑΣΟΚ, τα οποία (και εφόσον ισχύουν τα νούμερα που δίνουν οι δημοσκοπικές εταιρείες) θα συμπιεστούν ακόμη περισσότερο όσο πλησιάζουμε στην ημέρα της εκλογικής αναμέτρησης, καθώς το μνημονιακό τους σύνδρομο θα τους οδηγήσει αναγκαστικά στην αφυδάτωση ψήφων που θα υποστούν από τις δύο κυριότερες πολιτικές εκφράσεις του μνημονιακού στρατοπέδου, τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ.

Με δεδομένο, λοιπόν, ότι οι ψηφοφόροι της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ είναι σε τέτοιο βαθμό «μπετοναρισμένοι» ώστε να παρουσιάζονται (και όντως να είναι) στον μεγαλύτερο βαθμό συσπείρωσης από τους ψηφοφόρους οποιουδήποτε άλλου κοινοβουλευτικού κόμματος, η όλη διαδικασία πόλωσης καταστρέφει τις μικρότερες δυνάμεις του υπηρετικού προσωπικού του «συνταγματικού τόξου».

Σε δύο εβδομάδες, λοιπόν, θα φανεί αν οι δημοσκόποι για μια ακόμη φορά «προέβλεψαν» εσκεμμένα, προκειμένου να εξυπηρετήσουν συγκεκριμένα συμφέροντα.

Όπως και να έχει, η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ δεν είναι δυνατόν να επηρεαστεί από τις όποιες μεθοδεύσεις και θα είναι η μεγάλη και ουσιαστική Νικήτρια των εκλογών της 20ής Σεπτεμβρίου.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Σ'ε λίγο  ζωντανά από την ΕΡΤ1 

η εκδήλωση της Χρυσής Αυγής 

στην Θεσσαλονίκη 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΠΡΕΠΗ ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΚΟΣΜΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟ ΠΑΝΤΩΝ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ