ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

Η ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΤΩΡΑ ΞΕΚΙΝΑΕΙ!




Παρόλο που δεν επιθυμούμε να εμφανιζόμαστε ως προάγγελοι συμφορών και ολέθρων, παρόλο που η κινδυνολογία δεν ταιριάζει στην διαλεκτική μας, δεν μπορούμε να μην εκφράσουμε τη βεβαιότητα μας, ότι η νέα κυβέρνηση δεν θα κάνει τίποτα περισσότερο από αυτά που «έπραξε» η προηγουμένη 7μηνη του ΣΥΡΙΖΑ.

Όσοι αναμένουν ότι κατόπιν των εκλογών και με τους νέους (στην ουσία παλαιούς) υπουργούς στις νέες θέσεις η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να ανασκουμπωθεί, να αναλάβει δράση, να ξεκινήσει μεταρρυθμίσεις και να προωθήσει αναπτυξιακά νομοσχέδια προς όφελος του λαού, πλανώνται πλάνη οικτρά.

Διότι αρχής εξ αρχής, όπως είχαμε προαναφέρει, οι εκλογές δεν έγιναν για να επιτευχθεί αναδιάρθρωση και ενδυνάμωση του κυβερνητικού σχήματος με νέα δυναμικά και ικανά στελέχη, κάτι που θα μπορούσε πολύ εύκολα να γίνει με έναν απλό ανασχηματισμό, αλλά για να θέσει εκτός πολιτικής σκακιέρας ο Αλέξης τους «αντάρτες» του κόμματός του και να αποδείξει σε όλους, ότι διατηρεί την ισχυρή λαϊκή εντολή πριν ακόμη αρχίσει η εφαρμογή των νέων δυσβάστακτων απαιτήσεων των ξένων δανειστών.

Πριν λοιπόν γίνουν οι αλλαγές στο ασφαλιστικό, στο εργασιακό, πριν οι πολίτες επιβαρυνθούν με νέους φόρους και χαράτσια ο κύριος Τσίπρας προχώρησε σε εκλογές εξουδετέρωσε την εσωκομματική αντιπολίτευση και έστειλε τη Νέα Δημοκρατία και τον κύριο Μεϊμαράκη στον «πάγκο». Διορατικός, πανούργος, αλλά και τυχερός.

Έτσι λοιπόν ο Αλέξης αδιαφιλονίκητος πλέον ηγέτης με τη λαϊκή εντολή στο χέρι, θα συνεχίσει το έργο του. Που δεν θα διαφέρει από αυτό που έκανε τους τελευταίους επτά μήνες. Δηλαδή το απόλυτο τίποτα.

Όσοι ευελπιστούν ότι ευρίσκονται εμπρός σε μια νέα κυβέρνηση που θα ξεκινήσει με ταχύτατες διαδικασίες και σκληρή κοπιώδη εργασία να υλοποιεί το σχέδιο ανάπτυξης της Χώρας, πολύ σύντομα θα απογοητευθούν. Αφού κατ αρχάς δεν υπάρχει σχέδιο ανάπτυξης.

Αντιθέτως για μια ακόμη φορά οι νέοι υπουργοί στους τομείς που τους ανατέθηκαν θα λειτουργήσουν και θα πράξουν σύμφωνα με τις ιδεοληψίες και τα προσωπικά τους πιστεύω, κατά το παράδειγμα της κυρίας Χριστοδουλοπούλου, του κυρίου Παρασκευόπουλου.

Ήδη μεγάλες και υγιείς επιχειρήσεις εγκαταλείπουν το Ελληνικό έδαφος, διότι είναι απόλυτα βέβαιοι πως θα συνεχίσουν να αντιμετωπίζονται απαξιωτικά από πολλούς εκ των νέων υπουργών, ως «εκπρόσωποι της κεφαλαιοκρατικής ελίτ». Κάτι που έπραττε έως πρότινος ο κύριος Λαφαζάνης αρνούμενος να δει βιομηχάνους και να συζητήσει μαζί τους για ευνοϊκότερα τιμολόγια παροχής ενέργειας.

Όσον αφορά την οικονομική πολιτική θα συνεχίσει να εφαρμόζεται το τρίτο και πλέον επαχθές μνημόνιο και πολύ σύντομα ο πρωθυπουργός θα πρέπει να προχωρήσει σε νέα σκληρά μέτρα, συμφώνα με τις απαιτήσεις των ξένων δανειστών και τοκογλύφων. Οπότε νέες εφιαλτικές μέρες έρχονται για το Λαό.

Όσον αφορά δε την κοινωνική πολιτική και κυρίως τη δημόσια παιδεία και υγεία πρέπει να είναι αιθεροβάμων κάποιος για να πιστέψει ότι θα μπορέσουν να αναρρώσουν και να ανακάμψουν από το καθεστώς της αθλιότητας και γενικευμένης διάλυσης που βυθίστηκαν τα τελευταία χρόνια.

Μια κυβέρνηση λοιπόν 46 προσώπων, ενώ σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες δεν απαρτίζεται παραπάνω από 7 έως 11 πρόσωπα, με παχυλούς μισθούς και προνόμια θα συνεχίσει να επιδίδεται στο καταστρεπτικό έργο της, όχι απαραίτητα λόγω δόλου, αλλά λόγω ανεπάρκειας.

Οι Λαφαζάνηδες ήταν το πρόσχημα, η δικαιολογία για να κερδίσουν περισσότερη χρονική πίστωση, πριν η παντελής ανικανότητά τους αποδειχθεί.

Μέχρι σήμερα η καθημερινότητά μας ήταν δύσκολη και δυσβάστακτη. Δυστυχώς θεωρούμε και μακάρι να διαψευσθούμε, ότι οι τραγικές και ολέθριες ημέρες τώρα ξεκινούν και μάλιστα υπό την αιγίδα της ψήφου του λαού.


Νικόλαος Παπαδιονυσίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΠΡΕΠΗ ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΚΟΣΜΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟ ΠΑΝΤΩΝ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ