ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Προϊδεάζει ο Παπαδημούλης την κωλοτούμπα του ΣΥΡΙΖΑ: «Ο Τσίπρας να κάνει έντιμο συμβιβασμό» Μέρκελ: Η Ελλάδα θα υπογράψει και νέο μνημόνιo


Προϊδεάζει ο Παπαδημούλης την κωλοτούμπα του ΣΥΡΙΖΑ: «Ο Τσίπρας να κάνει έντιμο συμβιβασμό»
Ως «λαγός» στην επερχόμενη κωλοτούμπα του ΣΥΡΙΖΑ δρα (και) ο ευρωβουλευτής του κόμματος και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου,  Δημήτρης Παπαδημούλης, ο οποίος με ανάρτησή του στο twitter προκρίνει τον «έντιμο συμβιβασμό» προκειμένου η Χώρα να περάσει τον «κάβο». Για την ακρίβεια, το «τιτίβισμα» του Παπαδημούλη έχει ως εξής: «Σήμερα κ΄ την Δευτέρα, η χώρα πρέπει να περάσει τον «κάβο» αβλαβώς. Ο Τσίπρας έχει κ΄ την εντολή κ΄ την λαϊκή στήριξη για έντιμο συμβιβασμό».
Είναι ολοφάνερο ότι ο Παπαδημούλης προετοιμάζει το έδαφος για την ριζική αλλαγή της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ και της συγκυβέρνησης πάνω στο ζήτημα της μνημονιακής κατοχής. Ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε «εντολή κ΄ την λαϊκή στήριξη» από τους Έλληνες για να καταγγείλει το μνημόνιο και τις δανειακές συμβάσεις που το ακολουθούν και όχι για έναν «έντιμο συμβιβασμό», ο οποίος όσοι ξέρουν να αποκρυπτογραφούν το νόημα πίσω από τις λέξεις γνωρίζουν πολύ καλά τι εννοεί και τι εκφράζει στην πραγματικότητα.
Καθώς μετά τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει ανακόλουθος με τις προεκλογικές καταγγελίες και συχνά πυκνά παίζει με τις λέξεις, βαφτίζοντας το κρέας ως ψάρι, προσπαθεί μέσα από την δύναμη της εξουσίας, την προπαγάνδα που αυτή διαθέτει στο οπλοστάσιό της και την αόριστη εφαρμογή των εννοιών και των σημασιών στην ερμηνεία των λέξεων να στρώσει το χαλί για μια ακόμη υποταγή στις αδηφάγες ορέξεις των διεθνών τοκογλύφων.
Το τελευταίο χρονικό διάστημα «παίζει» πολύ το ζήτημα ενός ενδεχόμενου δημοψηφίσματος. Βεβαίως, δεν είναι και τόσο συνηθισμένο η πιθανότητα ενός δημοψηφίσματος να ανακοινώνεται από έναν υπουργό, χωρίς να έχει πει κάτι σχετικό ο πρωθυπουργός, αλλά όταν έχεις να κάνεις με την «παιδική χαρά», στην οποία προΐσταται ο Τσίπρας και με το «ψώνιο» που λέγεται Βαρουφάκης, τότε μπορείς να περιμένεις τα πάντα. Ο ναρκισσιστής Βαρουφάκης, λοιπόν, είπε την «εξυπνάδα» του στην ιταλική «Κοριέρα ντε λα Σέρα» και μετά έτρεχε να μαζέψει τα ασυμμάζευτα.
Ανεξαρτήτως του τι είπε πραγματικά ο μεγαλοαστός φιγουρατζής, τα περί δημοψηφίσματος δεν δείχνουν να συγκινούν κανέναν στην Ευρωζώνη, ιδιαίτερα δε τους Γερμανούς. Δεν πρόκειται καν να το εκλάβουν ως εκβιασμό, όπως εξέλαβαν τα όσα είπε για δημοψήφισμα ο Τζέφρυ τον Οκτώβριο του 2011.  

Από τότε μέχρι σήμερα έχουν γίνει πολλά περισσότερα ως προς την ενδυνάμωση της μνημονιακής κατοχής, κυρίως η επικύρωση της δεύτερης δανειακής σύμβασης, με το Αγγλικό Δίκαιο και την παραίτηση από κάθε είδους ασυλία, μέσω της οποίας σύμβασης οι διεθνείς τοκογλύφοι μπορούν να ασκήσουν ακόμη σκληρότερους εκβιασμούς απ’ αυτούς που ασκούν σήμεραΑυτό, φυσικά, δεν το ξέρουν μόνο οι δανειστές, αλλά το γνωρίζουν και όλα τα στελέχη της νέας συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Γι’ αυτό και τα όσα ψελλίζονται από διάφορους «λαγούς», όπως ο Βαρουφάκης, περί δημοψηφίσματος ή ακόμα και νέων εκλογών, δεν είναι εκβιασμός επί των δανειστών, οι οποίοι «δεν παίρνουν χαμπάρι», αλλά αποτελεί εκβιασμό στην ουσία επί του Ελληνικού Λαού. Είναι ένα ακόμη επεισόδιο στο επικοινωνιακό σήριαλ της «μέχρις εσχάτων διαπραγμάτευσης», που έχει σχηματοποιήσει η νέα συγκυβέρνηση, για να μπορέσει να καλύψει τα τερατώδη ψέματα, με τα οποία παραμύθιαζε προεκλογικά τον Ελληνικό Λαό και να μπορέσει να παρουσιάσει την συνέχιση της μνημονιακής πολιτικής ως αναπόφευκτη.

Το δημοψήφισμα δεν το θέλει ο Σύριζα, επειδή θα αναγκαστεί τότε να φανεί ανακόλουθος με την επιθυμία του Ελληνικού Λαού, ο οποίος δεν θέλει εκπτώσεις στη θέληση του για έξοδο από την μνημονιακή κατοχή. Μόνο η Χρυσή Αυγή επιμένει στη διενέργεια δημοψηφίσματος για το συγκεκριμένο ζήτημα. 

Όσο για την φιλολογία περί νέων εκλογών, για ποιον λόγο να τις κάνει ο Τσίπρας; Καταρχάς, πότε θα προλάβει να πάει σ’ αυτές; Στην καλύτερη των περιπτώσεων θέλει ένα μήνα. Με τυχόν παύση πληρωμών και πιθανή χρεωκοπία ο Τσίπρας θα έχει την τύχη του Τζέφρυ, πριν προλάβει καν να πάει σε εκλογές, με το σενάριο του μεγάλου κυβερνητικού συνασπισμού να μπαίνει και πάλι στο προσκήνιο. Αυτά, και πολλά άλλα, σκέπτονται κάποιοι πιο ψύχραιμοι συριζαίοι και θεωρούν ότι αυτού του τύπου τα παιχνίδια πρέπει να σταματήσουν. 

Εκτός από τον Παπαδημούλη, ο οποίος είναι σταθερός οπαδός του «ρεαλισμού» και κάλεσε ξεκάθαρα τον Τσίπρα να προβεί σε «έντιμο συμβιβασμό», ήρθε και ο Βούτσης να αποδοκιμάσει δημόσια τον Βαρουφάκη, λέγοντας ότι «Το ενδεχόμενο νέων εκλογών ή δημοψηφίσματος, θα είχε δραματικές εκφάνσεις και δεν αποτελεί επιλογή της κυβέρνησης», σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό.

Είναι ολοφάνερο, ότι μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει μια καθόλου αμελητέα μερίδα κυβερνητικών στελεχών, η οποία φοβάται, ότι αν συνεχιστεί ανεξέλεγκτα αυτό το προπαγανδιστικό παιχνίδι, θα υπάρξει σοβαρός κίνδυνος κάποιου «ατυχήματος», το οποίο θα προκαλέσει στον ΣΥΡΙΖΑ μεγαλύτερη ζημιά από αυτή που θα προξενήσει η βαθμιαία διολίσθηση στην μνημονιακή πολιτική.

Γιώργος Μάστορας

Μέρκελ: Η Ελλάδα κρατά τις τύχες της Ευρώπης, αλλά θα υπογράψει και νέο μνημόνιo


Στην Σύνοδο Κορυφής η «επταμερής συνάντηση» μεταξύ Τσίπρα, Μέρκελ, Ντράγκι, Ντάισελμπλουμ, Γιουνκέρ, Ολάντ και του προέδρου του Συμβουλίου της Ευρώπης, Ντόναλντ Τουσκ.

Όμως η Μέρκελ στην  ομιλία της έσπευσε να δείξει και τον δρόμο που οφείλει να ακολουθήσει η ελληνική κυβέρνηση, αν ειλικρινώς επιθυμεί να πορευτεί τον δύσκολο δρόμο της ανάκτησης της εθνικής μας κυριαρχίας. Σύμφωνα, λοιπόν, με την Μέρκελ «εάν καταρρεύσει το ευρώ, θα καταρρεύσει και η Ευρώπη».

Αυτό, βεβαίως, καταδεικνύει πρώτον ότι δεν υπάρχει νομικό πλαίσιο για εκδίωξη μίας χώρας από την ζώνη του ευρώ, εκτός και αν γίνει εθελούσια. Όλα αυτά που παρατίθενται από την Μέρκελ και αποτελούν ένα μεγάλο εργαλείο για την Ελλάδα και όχι φόβητρο για τους Έλληνες, θυμίζουν βεβαίως τα όσα προφητικός είχε πει ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Νικόλαος Μιχαλολιάκος, ήδη από το 2012, περιλαμβάνονται στο βιβλίο του με τίτλο «8 Ομιλίες στη Βουλή», και σας παραθέτουμε:

«Αν η Ελλάδα βγει από την Ευρωζώνη, θα πληγεί η παγκόσμια οικονομία με το τεράστιο ποσό των 17 τρισεκατομμυρίων 200  δισεκατομμυρίων ευρώ. Πώς συμβαίνει αυτό αλήθεια; Πώς αντέχει στην λογική αυτό; Η Ελλάδα είναι το 2% της ευρωπαϊκής οικονομίας και ίσως το 1 χιλιοστό τηςπαγκόσμιας οικονομίας. Πώς, δηλαδή, το αν θα βγει η Ελλάδα από την Ευρωζώνη θα προκαλέσει ζημία 17 τρισεκατομμυρίων 200 δισεκατομμυρίων; Η απάντηση είναι πάρα πολύ απλή. Γιατί όλα αυτά τα κεφάλαια είναι μια φούσκα, δεν έχουν σχέση με την πραγματική οικονομία. Και αυτή την φούσκα η Ελλάδα, αν θέλει, κρατάει την καρφίτσα για να την σκάσει. Αλλά αυτό το πανίσχυρο όπλο που έχουμε στα χέρια μας δεν το χρησιμοποιούμε και υποδουλώνουμε οικονομικά τον Λαό μας.»

Ν. Γ. Μιχαλολιάκος - 11 Νοεμβρίου 2012 – Ομιλία για τον Προϋπολογισμό

Ας σταματήσουν, λοιπόν, οι κυβερνώντες να υποδουλώνουν οικονομικά τον Λαό μας και ας προχωρήσουν σε τολμηρές και άμεσες ενέργειες έναντι των διεθνών τοκογλύφων. Η οποιαδήποτε υποχώρηση, είτε από άποψη χρόνου, είτε από άποψη θέσεων, ευνοεί ξεκάθαρα τους ξένους που λαμβάνουν χρόνο για να προετοιμαστούν έναντι αυτού του ενδεχομένου, αποστερώντας την χώρα και από αυτό το όπλο, όπως έπραξαν με το Μνημόνιο ΙΙ, που έθετε ως πρώτη προτεραιότητα της χώρας την αποπληρωμή του χρέους. 

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: 

Η ΜΟΝΗ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΠΡΕΠΗ ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΚΟΣΜΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟ ΠΑΝΤΩΝ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ