ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Κυριακή 6 Απριλίου 2014

ΤΙ …«ΠΟΙΕΙ» Η ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΠΕΡΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ



Οι αρχαίοι Έλληνες έδιναν ιδιαίτερο βάρος και σημασία στις λέξεις και δεν ήταν τυχαίοι οι όροι που χρησιμοποιούσαν στη γλώσσα τους. Έτσι και ο όρος «δημοκρατία» είχε ειδική και βαρύνουσα σημασία: Δήμος + κράτος, με άλλα λόγια η εξουσία του λαού. 

Βαριά και σκληρή λέξη το «κράτος» που αναδεικνύει το αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι η εξουσία πηγάζει από τους πολίτες, ασκείται από αυτούς και προασπίζει τα συμφέροντα όλων των πολιτών του συγκεκριμένου κράτους με μηχανισμούς προστασίας, που εξασφαλίζουν ισονομία και ισοπολιτεία. Η πρώτη μορφή δημοκρατίας ήταν η άμεση δημοκρατία όπου η εξουσία εδραζόταν στις συνελεύσεις με τη συμμετοχή όλων των πολιτών.

Στην Ελλάδα σήμερα έχουμε Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία με βάση την αρχή της πλειοψηφίας, διασφαλίζοντας όμως με ασφαλιστικές δικλείδες και τα δικαιώματα της μειοψηφίας. 

Το πολίτευμά μας θα πρέπει να συνίσταται στα εξής κριτήρια: 

1. Την Διάκριση και ανεξαρτησία των εξουσιών νομοθετικής, δικαστικής, εκτελεστικής και ΜΜΕ με μηχανισμούς προστασίας εφαρμογής τους 

2. Την εναρμόνιση των αποφάσεων της κεντρικής εξουσίας και της λαϊκής θέλησης, χωρίς όμως να γίνεται καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την ασφάλεια του κράτους για τη συνέχιση επιβίωσής του 

3. Την Δικαιοσύνη η οποία θα πρέπει να είναι αντικειμενική και ταχεία στα πλαίσια της ισονομίας, ισοπολιτείας, και αξιοκρατίας, με μηχανισμούς ασφαλείας εφαρμογής της 

4. Την ελευθερία του επώνυμου λόγου και των ιδεών, χωρίς εξαιρέσεις και διώξεις 

5. Την προστασία του περιβάλλοντος και της ποιότητας της ζωής των πολιτών αλλά και την καλλιέργεια του εθελοντισμού.

Η κυβέρνηση και όλα τα κόμματα του Κοινοβουλίου οφείλουν να προασπίζουν το πολίτευμα που ορίζεται από το Σύνταγμα και τους Νόμους του Κράτους, υπέρ του πολιτών. Σε περιπτώσεις συνταγματικής εκτροπής λόγω κακής διακυβέρνησης και καταστρατήγησης των ελευθεριών και των δικαιωμάτων των πολιτών, έχει βαρύνουσα σημασία η πολιτική στάση όλων ανεξαρτήτως των πολιτικών σχηματισμών του κοινοβουλίου, πολλώ δε μάλλον της Αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Δυστυχώς με τα τελευταία ιδίως γεγονότα της συνταγματικής εκτροπής, της κατάργησης πολλών κριτηρίων λειτουργίας της δημοκρατίας μας και της ουσιαστικής καταστρατήγησης των νόμων του κράτους είναι περισσότερο από επιτακτική η ανάγκη αντίδρασης των κομμάτων της αντιπολίτευσης. 

Βλέπουμε όμως με θλίψη την Αξιωματική αντιπολίτευση να …σφυρίζει αδιάφορα και να ποιεί… π..ταλάντωση επί καθέτου άξονος, δια της χειρός εξαναγκαζόμενη, συνεχώς αυξανομένης εντάσεως, εκπέμπουσα υδάτινα βλήματα επί φανταστικού στόχου… 

Ο στόχος όμως μπορεί να μην είναι ορατός στην Αξιωματική Αντιπολίτευση, αλλά είναι ορατός στους Ελληνες πολίτες, οι οποίοι θα δώσουν και την οφειλόμενη απάντηση σε όλες τις…πάπιες του συστήματος. 

Γιατί ο λαός δεν ξεχνά και η ιστορία δεν συγχωρεί και είναι αμείλικτη.

Γλώττης Άρχουσα
Αμαρυλλίς


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΠΡΕΠΗ ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΚΟΣΜΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟ ΠΑΝΤΩΝ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ