ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

Ναρκωτικά - ​​γεννήτρια της πολιτικής αστάθειας.



Κατά την παρουσίαση της Παγκόσμιας Έκθεσης για τα Ναρκωτικά 2013 στη Βιέννη, ο ανταποκριτής της «Φωνής της Ρωσίας πήρε αποκλειστική συνέντευξη από τον Βίκτορ Ιβανόφ, επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας της Ρωσικής Ομοσπονδίας για τον Έλεγχο της Διακίνησης των Ναρκωτικών.



- Τι θα θέλατε να ξεχωρίσετε ιδιαίτερα στην εν λόγω Έκθεση για τα ναρκωτικά;
- Η νέα Παγκόσμια ΄Εκθεση, φυσικά, περιέχει μεγάλο αριθμό γεγονότων που αντικατοπτρίζουν την κατάσταση στον κόσμο. Ταυτόχρονα όμως, η προσοχή δεν εστιάζεται στο κύριο ζήτημα – στις διαστάσεις της παραγωγής ναρκωτικών στο Αφγανιστάν. Για το ζήτημα αυτό γίνεται λόγος μόνο ως για ένα από τα προβλήματα. Αυτό, κατά τη γνώμη μου, δεν επιτρέπει να διατυπωθεί με σαφήνεια η ανάγκη λήψης ειδικών μέτρων για την λύση αυτού του ιδιαίτερου προβλήματος.
Σε μεγάλο βαθμό ακριβώς για αυτό τον λόγο οι ενέργειες κατά της παραγωγής ναρκωτικών στο Αφγανιστάν δεν είναι επαρκείς, ιδιαίτερα αν συγκρίνουμε με το πώς γίνεται αυτό στο Δυτικό Ημισφαίριο: στην Κολομβία και το Μεξικό. Εκεί κάθε χρόνο καταστρέφεται πάνω από το ήμισυ των καλλιεργειών κόκας, ενώ στο Αφγανιστάν, μόνο το 2%.
- Διαδίδεται η γνώμη ότι μετά την απομάκρυνση των στρατευμάτων από το Αφγανιστάν, η κατάσταση μπορεί να χειροτερέψει, μαζί και για τη Ρωσία.
- Δεν έχει προς τα πού να χεικροτερεύσει. Η παραγωγή έχει φτάσει σε τέτοιες διαστάσεις που πάνω από το 30% της ετήσιας παραγωγής δεν διατίθεται, και συντελείται η διαδικασία της συσσώρευσης των ναρκωτικών στις κρυφές αποθήκες στο Αφγανιστάν.
- Θεματική κατεύθυνση της Παγκόσμιας ΄Εκθεσης είναι οι νέες ψυχοδραστικές ουσίες. Τι μπορείτε να πείτε γι’ αυτό;
-Το πρόβλημα αυτό αφορά όλη την ανθρωπότητα, δεδομένου ότι η χημική και φαρμακευτική τεχνολογία έχει φτάσει σε μεγάλα ύψη. Χρησιμοποιούνται οι δυνατότητες της νανοτεχνολογίας και, φυσικά, έσπευσαν να επωφεληθούν απ’ όλα αυτά τα εγκληματικά στοιχεία που προσπαθούν να συνθέσουν όλο και περισσότερες νέες ουσίες που περιέχουν ψυχοδραστικά στοιχεία. Έτσι, λοιπόν, διαπιστώνουμε πολύ ορμητική ανάπτυξη της σύνθεσης νέων ψυχοδραστικών ουσιών. Εμφανίζονται με συχνότητα μία φορά την εβδομάδα. Αυτό απαιτεί γρήγορες και αποτελεσματικές ενέργειες του κράτους και της κοινωνίας ώστε να γίνει αυτή η διαδικασία ελεγχόμενη.
- Η Ρωσία συμμετέχει ενεργά στην επαγγελματική κατάρτιση των ναρκω-αστυνομικών;
- Είναι απαραίτητο να αναπτυχθεί μια νέα πολιτική κατά των ναρκωτικών. Εννοείται ότι πρέπει να είναι ισορροπημένη προσέγγιση για την επίλυση του προβλήματος της ναρκομανίας και της λαθραίας διακίνησης ναρκωτικών. Ορισμένες χώρες προσπαθούν να μας επιβάλουν απόφαση για τη νομιμοποίηση των ναρκωτικών, ενώ εμείς θεωρούμε ότι αυτό δεν πρέπει να γίνει.

Οι έμποροι ναρκωτικών έχουν ήδη ξεπεράσει τους τρομοκράτες, τους εγκληματίες και τους δολοφόνους σε ό,τι αφορά την εκλέπτυνση των μεθόδων προώθησης των προϊόντων τους στο όνομα του μυθικού κέρδους. Παίρνοντας υπόψη αυτή την κατάσταση, το ζήτημα της κατάρτισης ναρκω-αστυνομικών αποτελεί, βέβαια, ένα σημαντικό μέρος της δράσης μας.

Ίγκορ Μπέλοφ

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο:
http://greek.ruvr.ru/2013_06_27/116705953/




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΠΡΕΠΗ ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΚΟΣΜΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟ ΠΑΝΤΩΝ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ