ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ "ΠΑΙΧΝΙΔΙ" ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΜΕ ΠΡΕΣΒΕΥΤΗ ΤΟΥΣ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΑΦΕΣΗ ΑΜΑΡΤΙΩΝ ΣΤΙΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ...




Η Ουάσιγκτον κατανοεί την σημασία της επανέναρξης των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό σε στέρεη βάση για παραγωγικές συνομιλίες, που θα έχουν επιτυχή κατάληξη, δήλωσε ο πρεσβευτής των Ηνωμένων Πολιτειών στη Λευκωσία Τζον Κένιγκ (φωτογραφία). 

Σε συνέντευξη στον διευθυντή ειδήσεων του ΡΙΚ, Γιάννη Καρεκλά, ο κύριος Κένιγκ είπε ότι και από αμερικανικής πλευράς καταβάλλεται κάθε προσπάθεια, ώστε να υπάρξει κατάληξη σε κοινή δήλωση , να γίνει συνάντηση των ηγετών των δύο κοινοτήτων και να αρχίσει μια σοβαρή διαδικασία.

Ευχήθηκε να είναι ο γύρος των διαπραγματεύσεων, που θα οδηγήσει σε λύση του Κυπριακού, η οποία -τόνισε- δεν θα επιβληθεί απ’ έξω, αλλά θα είναι προϊόν συμφωνίας μεταξύ των δύο κοινοτήτων. 

Ο κύριος Κένινγκ επανέλαβε τη δέσμευση της Ουάσιγκτον να βοηθήσει στις προσπάθειες που καταβάλλονται για την επίτευξη λύσης και υποστήριξε ότι η Άγκυρα συμβάλλει ενεργά προς αυτή την κατεύθυνση. 

Για τις τουρκικές απειλές στο θέμα των ερευνών για υδρογονάνθρακες στην κυπριακή ΑΟΖ ο Αμερικανός πρεσβευτής απέρριψε ότι η Άγκυρα έχει επεκτατικές βλέψεις στην περιοχή και τόνισε την σημασία της αξιοποίησης του φυσικού πλούτου της Κύπρου στην διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού. 

Διατύπωσε εκ νέου την θέση της αμερικανικής κυβέρνησης για πλήρη σεβασμό στο κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της και χαιρέτισε την προώθηση της στρατηγικής συνεργασίας Κύπρου-Ελλάδας-Ισραήλ στον ενεργειακό τομέα, ως παράγοντα σταθερότητας και ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή.

mignatiou.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΠΡΕΠΗ ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΚΟΣΜΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟ ΠΑΝΤΩΝ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ