ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Η Ευρώπη δείχνει να "εκπλήσσεται" για τις παρακολουθήσεις που διεξάγονται από τις μυστικές υπηρεσίες


Πρώτα ήταν η Γερμανία, μετά η Αυστρία και το Βέλγιο, προχθές η Γαλλία, έπειτα η Ιταλία και η Ισπανία. Οπως φαίνεται, ο Μεγάλος Αδελφός της NSA παρακολουθεί ολόκληρη την Ευρώπη. 

Το ερώτημα που τίθεται επομένως δεν είναι εάν η αμερικανική Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας κατασκοπεύει τις επικοινωνίες στη Γηραιά Ηπειρο αλλά ποιο είναι το εύρος της κατασκοπείας. 

Η απάντηση θα δοθεί μόνο όταν «φιλτραριστούν» αριθμοί και δεδομένα από τα αρχεία που έχει στη διάθεσή του ο Εντουαρντ Σνόουντεν. 

Οπως σημειώνει ο ιταλικός Τύπος, μόνο τότε θα διαπιστωθεί με ακρίβεια πότε, πώς και κυρίως σε ποια έκταση είχε παρεισφρήσει ο Μεγάλος Αδελφός στις ιταλικές επικοινωνίες.Το ίδιο ερώτημα εγείρεται και στην Ισπανία. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελ Παΐς», οι ισπανικές μυστικές υπηρεσίες έχουν βάσιμες υποψίες ότι η NSA έχει καταγράψει τα δεδομένα εκατομμυρίων τηλεφωνικών συνομιλιών, SMS και μηνυμάτων του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από και προς την ιβηρική χώρα. 

Μυστικές υπηρεσίες και κυβέρνηση θεωρούν βέβαιο ότι θύματα παρακολούθησης είναι και η πολιτική ηγεσία της Ισπανίας, όπως συνέβη στη Βραζιλία με την Πρόεδρο της χώρας Ντίλμα Ρουσέφ και στο Μεξικό με τον πρώην πρόεδρο Φελίπε Καλντερόν.

Το απολύτως πιθανό ενδεχόμενο να παρακολουθούνται οι επικοινωνίες στην Ισπανία δημιουργεί εύλογες απορίες, δεδομένου ότι η ισπανική νομοθεσία είναι από τις πλέον αυστηρές στον κόσμο στο θέμα της προστασίας τόσο του περιεχομένου όσο και των δεδομένων των επικοινωνιών. 

Για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών απαιτείται απόφαση της Δικαστικής Αστυνομίας, ενώ τα δεδομένα διατηρούνται για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα στα αρχεία των παρόχων υπηρεσιών τηλεφωνίας και Ιντερνετ.

Το Παρίσι, στο μεταξύ, εξακολουθεί να περιμένει εξηγήσεις από την Ουάσιγκτον. Η εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης Ναζάτ Βαλό - Μπελκασέμ επιβεβαίωσε τα περί εξηγήσεων, προσθέτοντας ωστόσο ότι πρέπει να αποφευχθεί η κλιμάκωση. 

«Οφείλουμε να έχουμε μια σχέση αμοιβαίου σεβασμού μεταξύ εταίρων, ακόμη περισσότερο μεταξύ συμμάχων», τόνισε η εκπρόσωπος, για να προσθέσει: «Η σχέση που έχουμε είναι ιδιαίτερα στενή. Αλλά στην περίπτωση αυτή, η εμπιστοσύνη δοκιμάστηκε».Τις εξηγήσεις που περιμένει το Παρίσι υποσχέθηκε ότι θα δώσει ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι, ο οποίος έκανε μια στάση στη γαλλική πρωτεύουσα καθ' οδόν προς το Λονδίνο.

Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών είχε χθες το πρωί κατ' ιδίαν συνάντηση με τον γάλλο ομόλογό του Λοράν Φαμπιούς, μετά το τέλος της οποίας επιχείρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις δηλώνοντας ότι «πολλές χώρες δραστηριοποιούνται στην κατεύθυνση της προστασίας των πολιτών τους».

Το σαφές υπονοούμενο του Κέρι ότι οι ΗΠΑ δεν είναι η μόνη χώρα που χρησιμοποιεί τέτοιου είδους μεθόδους για «λόγους ασφαλείας» δύσκολα θα καθησυχάσει τους Ευρωπαίους. 

Μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε προχθές - ημέρα αποκάλυψης του σκανδάλου από την εφημερίδα «Λε Μοντ» - ο Μπαράκ Ομπάμα με τον Φρανσουά Ολάντ, ο αμερικανός Πρόεδρος παραδέχθηκε ότι η γαλλική πλευρά έχει εύλογες απορίες. 

Η βασικότερη από αυτές εδράζεται στο είδος της σχέσης των ΗΠΑ με την Ευρώπη: για ποιον λόγο οι Ηνωμένες Πολιτείες παρακολουθούν τόσο στενά τους συμμάχους τους και χωρίς καν να τους έχουν ενημερώσει;

 DefenceNet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΠΡΕΠΗ ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΚΟΣΜΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟ ΠΑΝΤΩΝ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ