ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Σαρώνουν οι εθνικιστές και στην Γαλλία: 1ο κόμμα !




Στη Γαλλία, αλλά και στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, ένας άνεμος ανανέωσης φυσάει μετά την πρωτιά που σημείωσε το Εθνικό Μέτωπο της Μαρίν Λε Πεν σε δημοσκόπηση για τις ευρωεκλογές, αλλά και μετά την επιτυχία του κόμματος σε τοπικές εκλογές.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε για το εβδομαδιαίο περιοδικό Nouvel Observateur, το ακροδεξιό κόμμα, του οποίου ηγείται η κόρη του Ζαν-Μαρί Λε Πεν, φτάνει στην κορυφή για πρώτη φορά.

Μην ξεχνάμε ότι Ελλάδα και Γαλλία πάνε πάντα μαζί σε ότι αφορά τις πολιτικές τάσεις...

Οι ψηφοφόροι το οδηγούν στην πρώτη θέση με ποσοστό 24%, με αποτέλεσμα να προηγείται κατά δύο μονάδες του δεξιού Ump και κατά πέντε του κυβερνώντος κόμματος, που συγκεντρώνουν μόλις το 19% των προτιμήσεων των Γάλλων.

Η επέλαση της Λε Πεν δείχνει να τρομοκρατεί τη Γαλλία, με τις ευρωεκλογές να πλησιάζουν, ενώ η επιτυχία του κόμματος στο καντόνι Μπρινιόλ ανησυχεί ακόμα περισσότερο την Ευρώπη, με τον υποψήφιο Λορέν Λοπέζ να συγκεντρώνει το 40,4% των ψήφων.

Μάλιστα, οι γεμάτες ενθουσιασμό δηλώσεις της Λε Πεν ότι είναι έτοιμη για τις προεδρικές εκλογές, παρότι είναι προγραμματισμένες για το 2017, προκαλούν ανησυχία στον Γάλλο πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ, που βλέπει τα ποσοστά του να κατρακυλούν.

 defencenet.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΠΡΕΠΗ ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΚΟΣΜΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟ ΠΑΝΤΩΝ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ