ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

"ΑΠΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ" H X.A. τους πάει σε εκλογές με τον «τσαμπουκά» - Παραίτηση Κ.Ο «επί θύραις»

ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΟΙ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ 
ΧΕΣΤΗΚΑΝ ΠΑΝΩ ΤΟΥΣ...
  http://fimotro.blogspot.gr/2013/09/blog-post_9061.html

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΑΝ ΠΡΟΚΗΡΥΧΘΟΥΝ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ...

ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΕΥΕΛΠΙΣΤΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΠΡΟΗΓΗΘΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ
ΣΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΜΩΣ ΘΑ ΕΚΦΡΑΣΤΕΙ Η ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ 


Πρόβλημα για τον Σαμαρά εάν προκύψουν εθνικές εκλογές. Για οποιονδήποτε λόγο. Είτε για την Οικονομία, είτε για την Χρυσή Αυγή είτε για άλλη αιτία. Στους σχεδιασμός του Μαξίμου υπολόγιζαν (σωστά κατά την γνώμη μας) ότι στις...

πρώτες εκλογές θα εκφραστεί εντονότερα η δυσφορία στο πολιτικό σύστημα και τους πολιτικούς. Υπέθεταν ότι οι πρώτες εκλογές θα είναι οι Δημοτικές, οι Περιφερειακές και οι Ευρωεκλογές που θα διεξαχθούν παράλληλα.Και υπέθεταν ότι σε αυτές θα διοχετευθεί το μεγάλο κύμα αγανάκτησης κατά των πολιτικών. Εάν οι εκλογές, έλεγαν στο Μαξίμου, προκύψουν μετά τις Δημοτικές  του Μαΐου θα έχει μετριασθεί η αντίδραση και ο θυμός της κοινωνίας. Υπολόγιζαν χωρίς τον ξενοδόχο. Γιατί εάν τους προκύψουν εκλογές πριν τον Μάιο του 2014, δεν θα έχουν απλά μεγάλο πρόβλημα. Δεν θα ξέρουν που να κρυφτούν...


http://www.defencenet.gr/defence/item/%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%81%CF%81%CE%BF%CE%AD%CF%82-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%AF-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%AF%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BA%CE%BF-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%87%CE%B1

"ΑΠΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ"
H X.A. τους πάει σε εκλογές με τον «τσαμπουκά» - Παραίτηση Κ.Ο «επί θύραις»


Με παραίτηση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας  «επί θύραις» βρίσκεται ο Λαϊκός Σύνδεσμος  σύμφωνα με απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες του defencenet.gr αντιδρώντας έτσι το κόμμα της Μεσογείων στον πρωτοφανή πολιτικό διωγμό που βιώνει το τελευταίο δεκαήμερο.

Πιο συγκεκριμένα το θέμα βρίσκεται υπό σκέψη όπως αναφέρουν οι ίδιες  πληροφορίες λέγοντας χαρακτηριστικά πως «ναι η παραίτηση της Κ.Ο του Λαϊκού Συνδέσμου  είναι στο πολιτικό μας οπλοστάσιο και βρίσκεται υπό διαβούλευση» κάτι που αν συμβεί η χώρα θα οδηγηθεί ουσιαστικά σε νέα εκλογική αναμέτρηση.

Αυτό γιατί στην περίπτωση παραίτησης της Κ.Ο του Λαϊκού Συνδέσμου θα ζητηθεί από τους επιλαχόντες να αναπληρώσουν τις θέσεις των 18 βουλευτών του κόμματος. Κάτι τέτοιο όμως κάτω από το πρίσμα της παράιτησης της Κ.Ο δεν πρόκειται να συμβεί με επακόλουθο την διενέργεια επαναληπτικών εκλογών στις 17 περιφέρειες που είχαν εκλεγεί οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Τι σημαίνει όμως αυτό; Οι 17 αυτές περιφέρειες ουσιαστικά συνιστούν το 75%(!) του εκλογικού σώματος κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι θα έχουμε επανάληψη Εθνικών Εκλογών!

Πιο συγκεκριμένα οι εκλογικές περιφερειες είναι: Λάρισας, Μαγνησίας, Σερρών, Κορινθίας, Μεσσηνία, Β' Θεσσαλονίκης, Α' Θεσσαλονίκης, Εύβοια, Αχαΐα, Α' Αθήνας, Β' Αθήνας, Α' Πειραιώς Β' Πειραιώς, Αττικής, Αιτωλοακαρνανίας, Ηλείας, Φθιώτιδα

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι κύκλοι από το κόμμα του ΛαΙκού Συνδέσμου επιβεβαιώνουν τις συγκεκριμένες πληροφορίες προσθέτοντας ότι «συζητείται το συγκεκριμένο σενάριο εδώ και δύο ημέρες».

Ως βασικός υποστηρικτής της άποψης για τις ομαδικές παραιτήσεις από τις βουλευτικές έδρες και άρα την πρόκληση εκλογών εμφανίζεται ο κ. Ηλίας Κασιδιάρης. Ο κ. Μιχαλολιάκος φέρεται να το βλέπει θετικά αν και για την ώρα δεν υπάρχει τελική απόφαση.

Οι ίδιοι κύκλοι σημειώνουν ότι πρόθεση της Χρυσής Αυγής με την συγκεκριμένη κίνηση είναι να προκαλέσουν εκλογές και να δείξουν ότι έχουν αυξημένη αποδοχή από μεγάλο μέρος της κοινωνίας και προσθέτουν «με τον τρόπο αυτό θα απαντήσουν συνταγματικά στα χτυπήματα κάτω από την ζώνη που κάνουν τα καθεστωτικά συστήματα».

Υπενθυμίζεται ότι κάτι ανάλογο, ομαδική παραίτηση βουλευτών δηλαδή, είχε συμβεί και το 1992, όταν όλοι οι βουλευτές της Β' Αθηνών από το ΠΑΣΟΚ, υπέβαλαν την παραίτησή τους, προκαλώντας πρόωρες εκλογές στη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας.


  defencenet.gr


http://www.defencenet.gr/defence/item/ekloges

Παραίτηση ΚΟ Λαϊκού Συνδέσμου: Τι θα συμβεί μετά; - Όλα τα σενάρια

Σε γενικές εθνικές εκλογές πρόκειται να οδηγήσει τη χώρα η κυβέρνηση στην περίπτωση που η Κοινουλευτική Ομάδα του Λαϊκού Συνδέσμου παραιτηθεί από την Βουλή σε ένειξη διαμαρτυρίας για τον διωγμό που δέχεται το κόμμα.

Αυτό είναι ουσιαστικά μονόδρομος από την στιγμή που προκηρυχθούν εκλογές στις περιφέρειες που έχει εκλέξει έδρα ο Λαϊκός Σύνδεσμος.

Αυτό γιατί η διεξαγωγή των επαναληπτικών εκλογών  στις περιφέρειες που έχει εκλέξει βουλευτή (Λάρισα, Μαγνησίας, Σερρών, Κορινθίας, Μεσσηνία, Β' Θεσσαλονίκης, Α' Θεσσαλονίκης, Εύβοια, Αχαΐα, Α' Αθήνας, Β' Αθήνας, Α' Πειραιώς, Β' Πειραιώς, Αττικής, Αιτωλοακαρνανίας, Ηλείας, Φθιώτιδα) αντιπροσωπεύουν πρακτικά το 75% του εκλογικού σώματος.

Μια τέτοια εκλογική διαδικασία είναι αδύνατον να μην συμπαρασύρει την χώρα σε εκλογές και αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά στο Μαξίμου που πλέον αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο ως υπαρκτό.

Άλλωστε όπως επισημαίνουν κύκλοι του Μαξίμου "Τι νόημα έχει να στείλεις το 75% του εκλογικού σώματος στις κάλπες χωρίς να προκηρύξεις γενικές εκλογές;".

Τι γίνεται αν παραιτηθούν οι βουλευτές του Λαϊκού Συνδέσμου: Αναγκαστικά προκηρύσσονται εκλογές μόνο στις περιφέρειες που έχουν εκλεγεί;

Ερώτημα υπάρχει για τον βουλευτή Επικρατείας Χ.Παππά. Αν δηλαδή η παραίτησή του οδηγήσει σε γενικές εκλογές, ακριβώς επειδή είναι Επικρατείας.

Πάντως στις επαναληπτικές, το βέβαιο είναι ότι ο Λαϊκός Σύνδεσμος θα βρεθεί εκτός Βουλής, αφού τις έδρες θα τις κερδίσει το πρώτο κόμμα σε κάθε περιφέρεια και δεν υπάρχει μέχρι στιγμής δημοσκοπικό εύρημα που να δίνει σε κάποιο νομό τον Λαϊκό Σύνδεσμο πρώτο κόμμα. Δεύτερο κόμα, ναι, πρώτο όχι.

Το οποίο πρώτο κόμμα όμως μπορεί να είναι σε πολλές περιφέρειες ο ... ΣΥΡΙΖΑ κάτι που θα δημιουργήσει σεισμικά αποτελέσματα στο πολιτικό σκηνικό.

Τι κερδίζει η ΧΑ σε αυτή την περίπτωση: Την λαϊκή ψήφο και επιβεβαίωση στην λαϊκή συνείδηση. Και την "σφραγίδα" του διωγμένου κόμματος που πλέον θα δρα στην παρανομία...

Το ενδεχόμενο να μην κατεβάσουν τα άλλα κόμματα υποψήφιους και να επανεκλεγουν πάλι οι υποψήφιοι της ΧΑ μπορεί να εξελιχθεί σε θρίαμβο των εθνικιστών, όπως είχε συμβεί το 1992 στην Β'Αθηνών που αποτέλεσε ανάστση για το ΠΑΣΟΚ του Α.Παπανδρέου που είχε σχεδόν διαλυθεί από τα σκάνδαλα το 1989-1990.

Η ΧΑ μπορεί να κερδίσει δυσθώρητα ποσοστά, έτσι, από αντίδραση των ψηφοφόρων...

Σε μία μόνο εκλογική περιφέρεια, στη μεγαλύτερη, όμως της χώρας, το 1992 έγιναν επαναληπτικές εκλογές για μία βουλευτική έδρα: αυτή του Δημήτρη Τσοβόλα στη Β' Αθηνών.

Κι ήταν αυτή η εκλογική διαδικασία για μία μόνο έδρα που κατάφερε, πάντως, να φέρει τα πάνω - κάτω στον πολιτικό χάρτη και να αναδείξει ένα κόμμα και έναν πολιτικό αρχηγό: Τον Βασίλη Λεβέντη με την «Ένωση Κεντρώων».

Η καταδίκη του Δημήτρη Τσοβόλα από το Ειδικό Δικαστήριο για το σκάνδαλο Κοσκωτά, προκάλεσε αναστάτωση στην πολιτική ζωή και «άνοιξε» της κάλπες.

Πέραν της ποινής των δυόμιση ετών, στον τότε βουλευτή επιβλήθηκε στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων: του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι. Αυτομάτως εξέπεσε της βουλευτικής του ιδιότητας και η έδρα έμεινε κενή.

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την, κατά τη γνώμη τους, άδικη δίκη και καταδίκη του Τσοβόλα, οι επιλαχόντες του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι κατά το Σύνταγμα της Ελλάδας θα λάμβαναν τη θέση του, αρνήθηκαν να ορκιστούν βουλευτές μέχρις εξαντλήσεως του αριθμού τους.

Έπρεπε να γίνουν επαναληπτικές εκλογές. Κι έπρεπε οι ηγεσίες των κομμάτων να τις διαχειριστούν πολιτικά και επικοινωνιακά χωρίς να κινδυνέψουν να παρασυρθούν από το έντονα διχαστικό κλίμα της εποχής.

Οι εκλογές αυτές εξελίχθηκαν σε παιχνίδι για δύο αντιπάλους. Από τη μια το ΠΑΣΟΚ, αξιωματική αντιπολίτευση, που επαναδιεκδικούσε την έδρα.

Από την άλλη, ένα άγνωστο, τότε, κόμμα, με έναν ακόμη πιο άγνωστο αρχηγό: Η Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη, που όχι μόνο δεν ήταν στη Βουλή, δεν ήταν καν στο πολιτικό προσκήνιο.

Τα υπόλοιπα κόμματα δεν συμμετείχαν.

Η μεν ΝΔ, επειδή είχε μια ισχνή πλειοψηφία μίας έδρας (μόλις 152 έδρες), διέβλεψε τον κίνδυνο να χρεωθεί την κατηγορία ότι επιδίδεται σε πολιτικές διώξεις προκειμένου να ενισχυθεί στο κοινοβούλιο, έτσι προτίμησε να μην διεκδικήσει την έδρα.

Από τις εκλογές αυτές απείχαν ακόμα το ΚΚΕ, ο Συνασπισμός και η Δημοκρατική Ανανέωση, του μετέπειτα Προέδρου της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου.

Την έδρα μπορεί τελικά να κατέλαβε ο αείμνηστος Γεώργιος Αλέξανδρος Μαγκάκης, που έλαβε 397.721 ψήφους, όμως ο πραγματικός κερδισμένος ήταν ο Βασίλης Λεβέντης ο οποίος έλαβε περισσότερες ψήφους από όσες είχε λάβει στο σύνολο της Επικράτειας κατά τη διάρκεια της αμέσως προηγούμενης εκλογικής αναμέτρησης: 114.942 ψήφοι.

Πρακτικά ήταν μια μεγάλη νίκη του ΠΑΣΟΚ που ενίσχυσε το ρεύμα του στις εκλογές της επόμενης χρονιάς.

  defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΠΡΕΠΗ ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΚΟΣΜΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟ ΠΑΝΤΩΝ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ