ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

Ευρασιατική Ένωση: Αρμενία και Γεωργία στη ρωσική πόρτα! ΗΠΑ: Αρμενική οργή, διορισμός φιλότουρκου στο State Department



Προχωρά το σχέδιο άτυπης ανασύστασης του χώρου που καταλάμβανε η πρώην Σοβιετική Ένωση με τις τελευταίες μέρες να έχουν διαφύγει της προσοχής πολλών αναλυτών, λόγω της κατάστασης στη Συρία, που δικαίως απορροφά τη μεγαλύτερη προσοχή, δυο εξελίξεις με ιδιαίτερη σημασία για τις ισορροπίες στο Καύκασο, αλλά και σε οόκληρη στην Ευρασία.

Του Μιχαήλ Βασιλείου
Η πρώτη είναι και η πιο σημαντική, αφού αφορά μια χώρα με δεδηλωμένη πρόθεση εισόδου στο ΝΑΤΟ, έως ότου η υπερεκτίμηση των δυνατοτήτων και της περιφερειακής κατάστασης, οδήγησε τον ηγέτη της στο μοιραίο λάθος που έφερε την καταστροφή. Έκτοτε, άλλαξαν όλα.
Ο λόγος γίνεται ασφαλώς για τη Γεωργία, η οποία πλέον κυβερνάται από τον ισχυρό πρωθυπουργό, Μπιτζίνα Ιβανισβίλι, ο οποίος αλλάζει σταδιακά όλα τα δεδομένα που ίσχυαν στην εξωτερική πολιτική της χώρας την εποχή που μεσουρανούσε ο πρόεδρος Μιχαήλ Σαακασβίλι, που τερματίζει τη θητεία του και το μέλλον του δείχνει εξαιρετικά αβέβαιο, καθώς υπάρχει ενδεχόμενο ακόμα και να καταλήξει στη φυλακή…
Ο πρώην μεγαλοεπιχειρηματίας Ιβανισβίλι του οποίου τα συμφέροντα βρίσκονταν (μήπως ακόμη;) στη Ρωσική Ομοσπονδία, έχει φέρει τη Γεωργία στη τροχιά της Μόσχας και προς το παρόν, οι όποιες αντιρρήσεις στο εσωτερικό, δεν φαίνονται ικανές να τον αποσταθεροποιήσουν.
Ερωτώμενος στα μέσα της εβδομάδας από τους δημοσιογράφους, ο πρωθυπουργός Ιβανισβίλι δήλωσε ότι μελετά ρωσική πρόταση για την ένταξη της Γεωργίας στην Ευρασιατική Ένωση που προωθεί το Κρεμλίνο (σε αυτό θα εξελιχθεί η σημερινή τελωνειακή ένωση το 2015) και ο Βλαντιμίρ Πούτιν. Και μάλιστα, φέρεται να «ζυγίζει» την πρόταση αυτή έναντι της ευρωπαϊκής εναλλακτικής για υπογραφή συμφώνου σύνδεσης ελευθέρου εμπορίου με την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Τα πλεονεκτήματα της Ευρασιατικής Ένωσης μπορεί να αποδειχτούν πολύ σημαντικά, καθώς θα άπτονται του γεωπολιτικού επιπέδου. Η Μόσχα που απέκοψε τη Νότια Οσετία και την Αμπχαζία από τη Γεωργία με τον πόλεμο που της επιβλήθηκε  σε μεγάλο βαθμό το 2008 από τους αυτοκαταστροφικούς υπολογισμούς του Σαακασβίλι, ενώ ξεκινούσαν οι Ολυμπιακοί του Πεκίνου, διαθέτει και μόνο από αυτό μεγάλη διαπραγματευτική ισχύ. Ταυτόχρονα, η γεωπολιτική απαξίωση της Ευρώπης παίζει και αυτή τον ρόλο της.
Επαναφέροντας τη χώρα στη «γεωπολιτική τάξη», τα ανταλλάγματα που θα μπορούσε να προσφέρει σταδιακά θα ήταν εξαιρετικά δελεαστικά, ενώ δεν χρειάζεται να αναφέρουμε ότι η επαναφορά της Γεωργίας στη ρωσική σφαίρα επιρροής θα αποτελούσε μια πολύ αρνητική εξέλιξη και για την Τουρκία. Να προσθέσουμε και πως οι γεωργιανοί θα απέφευγαν τη γνωστή τάση της ΕΕ να παραδίδει «μαθήματα δημοκρατίας» και να παρεμβαίνει σε οτιδήποτε θεωρεί πως αντιτίθεται με τις «αρχές και τις αξίες της»…
Η δεύτερη εξέλιξη είναι η συμφωνία της Αρμενίας για ένταξη στην Ευρασιατική Ένωση. Το φλερτ της Μόσχας με το Μπακού (το Αζερμπαϊτζάν είναι ο μεγάλος αντίπαλος της Αρμενίας), καθώς επίσης και η αιφνιδιαστική αύξηση των τιμών εισαγωγής του φυσικού αερίου, χτύπησε τα «καμπανάκια» στο Ερεβάν, που κατανόησε ποια είναι τα πραγματικά περιθώρια κινήσεων στην εξωτερική του πολιτική. Οπότε, ο πρόεδρος Σερζ Σαρκισιάν, ανακοίνωσε ότι η χώρα του προτίθεται να ενταχθεί στην ρωσικής έμπνευσης Τελωνειακή Ένωση…
Ταυτόχρονα, το Κοινοβούλιο της Αρμενίας, ακύρωσε την ειδική συνεδρίαση στην οποία θα εξεταζόντουσαν οι διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση για την υπογραφή συμφωνίας σύνδεσης και ελευθέρου εμπορίου Δεν χρειάζεται να εξηγήσουμε γιατί η αρμενική απόφαση βαραίνει σημαντικά και σε αυτή που θα λάβει κάποια στιγμή και η γειτονική Γεωργία, παρά τις αντιρρήσεις και τις έμμεσες απειλές του Μπακού, το οποίο επίσης προσπαθεί να τηρήσει λεπτές ισορροπίες ανάμεσα στη Μόσχα και την Ουάσιγκτον. Βλέπει όμως ότι εάν ενταχθούν Αρμενία και Γεωργία, γεωγραφικά θα έχει αποκοπεί από τη Δύση και αισθάνεται ότι έρχεται η σειρά του…

ΠΗΓΗ: http://www.defence-point.gr/news/



ΗΠΑ: Αρμενική οργή, 

διορισμός φιλότουρκου στο State Department


Ξεσηκώνεται το πανίσχυρο αρμενικό λόμπι στην Ουάσιγκτον, μετά την επιλογή του «σεσημασμένου» για τον φιλοτουρκισμό του δημοσιογράφου, Νταγκ Φραντζ, στη θέση του εκπροσώπου Τύπου στο State Department. Με τον υπουργό Εξωτερικών, Τζον Κέρι, δεν είναι η πρώτη φορά που συνεργάζεται, καθώς είχε βρεθεί δίπλα του όταν ο Κέρι καταλάμβανε τη θέση του επικεφαλής της πανίσχυρης Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων.
Ο Φραντζ είχε ως αρχισυντάκτης της εφημερίδας Los Angeles Times, είχε μπλοκάρει πρωτοσέλιδο δημοσίευμα του δημοσιογράφου αρμενικής καταγωγής, Μαρκ Άραξ, για την αρμενική γενοκτονία,δηλώνοντάς του εγγράφως, ότι η εθνική του καταγωγή δημιουργούσε ασυμβίβαστο, δηλαδή τον κατηγορούσε εμμέσως για μεροληψία.
Το επεισόδιο συνέβη το 2007 και προκάλεσε θύελλα διαμαρτυριών από το αρμενικό λόμπι, του οποίου η καμπάνια και οι επαφές με την ηγεσία της εφημερίδας οδήγησαν τον Φραντζ στην παραίτηση, τον Ιούνιο αυτού του έτους. Ο επόμενος σταθμός της καριέρας του ήταν η Τουρκία…Εκεί διατηρεί προνομιακές σχέσεις με Τούρκους αξιωματούχους, που τον θεωρούν άνθρωπό τους.
Δεν θα αποτελούσε υπερβολή να υποστηρίξει κανείς, ότι ο εν λόγω παίρνει τη συγκεκριμένη θέση και λόγω της ανάγκης που έχουν οι Ηνωμένες Πολιτείες την Τουρκία, λόγω της κατάστασης στη Συρία. Επίσης, δεν χρειάζεται καν να επισημανθεί ότι η ελληνική διπλωματία πρέπει να έχει τα μάτια της ανοικτά, καθώς η δεδηλωμένη «συμπάθεια» του Φραντζ για την Τουρκία, είναι νομοτελειακά βέβαιο ότι θα τον οδηγήσει σε «απροσεξίες» σε θέματα ελληνικού ενδιαφέροντος…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΠΡΕΠΗ ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΚΟΣΜΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟ ΠΑΝΤΩΝ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ