ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

ΤΑΧΥΡΥΘΜΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΓΕΡΓΕΣΗ ΤΖΑΜΙ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗ.

Λόγω της αποτυχίας των τριών προηγούμενων διαγωνισμών για την κατασκευή του τεμένους στον Βοτανικό (στις 9, 18 και 26 Ιουλίου), το υπουργείο υποδομών αποφάσισε να τροποποιήσει τους όρους του διαγωνισμού, προκειμένου να μπορέσουν να συμμετάσχουν μεγαλύτερες εταιρίες.

Σύμφωνα με τη χθεσινή απόφαση του υπουργού κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, εγκρίνεται η 4η δημοπράτηση του έργου στην οποία μπορούν να συμμετάσχουν και οι μεγαλύτερες κατασκευαστικές εταιρείες της χώρας (7ης τάξης).

Όπως δήλωσε στην εφημερίδα «Καθημερινή» ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Έργων, κ. Στράτος Σιμόπουλος «Θεωρούμε ότι οι εταιρείες 7ης τάξης, επειδή ασχολούνται με μεγάλα έργα, δεν έχουν πρόβλημα με τυχόν αντιδράσεις. Νομίζω ότι αυτή τη φορά το έργο θα γίνει και μάλιστα ταχύτερα, λόγω της ικανότητας των εταιρειών αυτών».

Δεν υπάρχει σαφή απάντηση στο ερώτημα γιατί δεν συμμετέχουν οι εταιρίες του κατασκευαστικού κλάδου. Οι εταιρείες, παρά τη δύσκολη οικονομική κατάσταση και το «πάγωμα» των κατασκευών, φοβούνται μην τυχόν και γίνουν στόχος θρησκόληπτων η ακροδεξιών που τάσσονται ενάντια στην κατασκευή του τεμένους.

Η διεξαγωγή του διαγωνισμού θα επαναληφθεί από την αρμόδια Ειδική Υπηρεσία Κτιριακών Εγκαταστάσεων (ΕΥΔΕΚ) της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Έργων του υπουργείου Υποδομών. Το έργο θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έξι μήνες μετά την υπογραφή της σύμβασης και θα κατασκευαστεί σε χώρο 17 στρεμμάτων στον Βοτανικό, στη θέση παλαιού συνεργείου αυτοκινήτων του Ναυτικού, με προϋπολογισμό 946.000 ευρώ.

Την αρχιτεκτονική μελέτη του έργου έχουν αναλάβει τα αρχιτεκτονικά γραφεία των Αλέξανδρου Τομπάζη, Νίκου Αθανασιάδη και Παρασκευά Μητσούδη. 
 
dogma.gr 
 
 
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΠΡΕΠΗ ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΚΟΣΜΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟ ΠΑΝΤΩΝ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ