ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Ρωσία: "Η Συρία έχει τα μέσα να αποκρούσει επίθεση - Δεν είναι εύκολη επιχείρηση"



Μια ενδεχόμενη επέμβαση της Δύσης στη Συρία δεν θα οδηγήσει σε μια "εύκολη νίκη" δεδομένου ότι η Δαμασκός διαθέτει συστήματα αεράμυνας για να αποκρούσει τις επιθέσεις, υποστήριξε σήμερα μια ρωσική πηγή που μίλησε για το θέμα στο πρακτορείο Ιντερφάξ.

"Εάν ο αμερικανικός στρατός μαζί με το ΝΑΤΟ ξεκινήσουν μια επιχείρηση εναντίον της Συρίας, η νίκη δεν θα είναι εύκολη", εκτίμησε αυτή η στρατιωτικοδιπλωματική πηγή. "Τα πολυλειτουργικά πυραυλικά συστήματα εδάφους-αέρος Buk-M2E και τα άλλα μέσα αντιαεροπορικής άμυνας που διαθέτει ο συριακός στρατός θα εξασφαλίσουν την κατάλληλη απάντηση στους επιτιθέμενους", πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Ακόμη, η πηγή αυτή υποστήριξε ότι η Συρία διαθέτει αυτή τη στιγμή έως και 10 συστοιχίες τέτοιων πολυλειτουργικών συστημάτων.

Οι πύραυλοι μέσου βεληνεκούς Buk είναι ένα ρωσικής κατασκευής, μεταφερόμενο, αντιαεροπορικό σύστημα πολλαπλού σκοπού που έχει τεθεί σε λειτουργία από το 1979. Στόχος του συστήματος είναι να διασφαλίζει την άμυνα των χερσαίων δυνάμεων και να προστατεύει υποδομές ζωτικής σημασίας, όπως γέφυρες, σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, κέντρα τηλεπικοινωνιών κ.λπ.

Η Ρωσία, χώρα που στηρίζει το καθεστώς του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ και πουλάει οπλικά συστήματα στη Δαμασκό, έχει προειδοποιήσει ότι μια στρατιωτική επέμβαση στη Συρία θα έχει "καταστροφικές" συνέπειες για τις χώρες της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής.


Τηλεφωνική συνομιλία με τον Τζον Κέρι είχε ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου και οι δυο υπουργοί συζήτησαν για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί μετά τη χρήση των χημικών όπλων στη Συρία. 

Σύμφωνα με πληροφορίες Κέρι και Νταβούτογλου εξέτασαν και την περίπτωση το τι πρέπει να συμβεί εάν το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ δεν εγκρίνει κάποια επέμβαση στη Συρία.


Ο Νταβούτογλου πραγματοποίησε τηλεφωνική συνομιλία και με τον Ρώσο ομόλογο του Σεργκέι Λαβρόφ.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι δυο άνδρες διαφώνησαν.

Καθώς ο Λαβρόφ ξεκαθάρισε πως « δεν πρέπει να γίνει κανένα βήμα στη Συρία εκτός των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ» ενώ ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας του δήλωσε πως «αυτή πρέπει να είναι η προτεραιότητα μας όμως το ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας δεν εκτελεί τον ρόλο του δεν πρέπει να δημιουργεί ένα δίχτυ προστασίας στον Άσαντ».



Ο Νταβούτογλου ενημέρωσε τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον πρόεδρο Αχμέτ Γκιουλ για τις εξελίξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΠΡΕΠΗ ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΚΟΣΜΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟ ΠΑΝΤΩΝ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ