ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

Η ελληνική κοινωνία τσακίζεται από τα μνημονιακά μέτρα


Μετά τους πανηγυρισμούς της μνημονιακής συγκυβέρνησης για την υπερψήφιση του πολυνομοσχεδίου ανεβαίνουν στην επιφάνεια τα καλώς κρυμμένα φορολογικά μέτρα που μοιάζουν με πραγματική ληστεία για τους μικρομεσαίους και οικονομικά αδύναμους. ...


Συγκεκριμένα παρ' όλες της δεσμεύσεις της κυβέρνησης, ο νέος Κώδικας Φορολογίας Εισοδήματος (ΚΦΕ) επιφέρει επιπλέον φορολογικές επιβαρύνσεις για τους φορολογούμενους. 

Μέχρι στιγμής προκύπτουν 15 νέες φοροληστρικές διατάξεις από την κατάργηση της έκπτωσης φόρου για δαπάνες ενοικίων (και παιδιών που σπουδάζουν), ασφάλιστρα, δίδακτρα και τόκους στεγαστικών δανείων. Επιπλέον καταργείται το αφορολόγητο προστατευόμενων τέκνων, επιβάλλονται από το πρώτο ευρώ φόροι 26% σε επαγγελματίες και εμπόρους, 20% στην υπεραξία από πώληση ακινήτων και 10% στα μερίσματα.

Τα μέτρα αναλυτικά έχουν ως εξής:

1. Συντελεστής φορολόγησης 26% σε εμπόρους και ελεύθερους επαγγελματίες από το πρώτο ευρώ.

2. Αυξημένος φόρος σε όσους έχουν προστατευόμενα τέκνα.

3. Φορολόγηση βάσει τεκμηρίων σε όσους δηλώσουν χαμηλό εισόδημα.

4. Μη έκπτωση των τόκων δανείων κατά το μέτρο που υπεργαίνουν το επιτόκιο (5%) των εντόκων γραμματίων Δημοσίου 3μηνης διάρκειας.

5. Η μη αναγνώριση ως εκπίπτουσας δαπάνης της έκτακτης εισφοράς 10% των επιχειρήσεων για ΑΠΕ.

6. Κατάργηση της έκπτωσης φόρου για μια σειρά από δαπάνες (ενοίκια κατοικίας, ασφάλιστρα, δίδακτρα, τόκοι στεγαστικών).

7. Φορολόγηση εισοδημάτων από γεωργική δραστηριότητα (13% από το πρώτο ευρώ).

8. Ειδική φορολόγηση του συνολικού εισοδήματος από ενοίκια.

9. Συμπληρωματικός φόρος 3% επί των ενοικίων για κατοικίες άνω των 300 τ.μ. ή επαγγελματικής μίσθωσης.

10. Φορολόγηση του εισοδήματος από μερίσματα με 10%.

11. Φορολόγηση τόκων καταθέσεων και ρέπος με 15%.

12. Επιβολή φόρου 20% επί της υπεραξίας πώλησης ακινήτου που έχει αποκτηθεί μετά την 1η Ιαν 2013.

13. Αναδρομική επιβολή φόρου πουτελούς διαβίωσης για ΙΧ, σκάφη, πισίνες, αεροσκάφη.

14. Φορολόγηση με 15% των αφορολόγητων αποθεματικών των νομικών προσώπων.

15. Θα θεωρείται κέρδος κάθε προσαύξηση περιουσίας από άγνωστη ή μη διαρκή ή μη σταθερή πηγή ή αιτία.

Είναι πλέον σαφές ότι έχουν στοχοποιηθεί τα κατώτερα λαϊκά στρώματα για να πληρώσουν τα σπασμένα των διαδοχικών αποτυχημένων κυβερνήσεων. 

Οι κοινωνικές ανισότητες και η άνευ όρων παράδοση της εθνικής μας περιουσίας σε μία δράκα πλουτοκρατών πρέπει πάραυτα να σταματήσει. 

Η ελληνική κοινωνία τσακίζεται από τα μνημονιακά μέτρα, την ώρα που ελάχιστες οικογένειες πλουτίζουν ανεξέλεγκτα εις βάρος του λαού και κυριαρχούν στην πολιτική και οικονομική ζωή της χώρας.

ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ “ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΟΣ”  ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΟ 160,5% ΤΟΥ Α.Ε.Π.

Η Χρυσή Αυγή, η μόνη πολιτική δύναμη που δεν δεσμεύεται από μεγάλα συμφέροντα και οικονομικά τραστ, έχει ως πρώτο στόχο στον προγραμματισμό της την πάταξη των κοινωνικών ανισοτήτων και την ίση ανακατανομή του εθνικού μας πλούτου σε ολόκληρο τον ελληνικό λαό.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΠΡΕΠΗ ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΚΟΣΜΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟ ΠΑΝΤΩΝ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ