ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Η ιστορία ενός πολιτικού χαμαιλέοντα

Πάλι άλλαξε θέσεις ο ΣΥΡΙΖΑ 











Νέες διαστάσεις λαμβάνει η τρικυμία εν κρανίω που διακατέχει τον ΣΥΡΙΖΑ. Έχει γίνει συνήθειο πλέον στον Ελληνικό Λαό, το να αλλάζει ο ΣΥΡΙΖΑ θέσεις αναλόγως με το ακροατήριο. 

Είχαμε δει και στο παρελθόν τον Αλέξη Τσίπρα όταν ήταν εντός συνόρων να ξιφουλκεί λεκτικά εναντίον του μνημονίου, μιλώντας για «καταγγελία» του, αλλά να τα αλλάζει όλα άμεσα, μιλώντας για «επαναδιαπραγμάτευση», όντας στην παρέα του Σόιμπλε, της Μέρκελ, των Αμερικανών ή στα γραφεία του ΔΝΤ.

Τώρα πλέον λύθηκε από ότι φαίνεται το ζήτημα, αφού ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην Δραπετσώνα δεν μίλησε ΚΑΝ για το μνημόνιο. 

Τώρα, σύμφωνα με το περιεχόμενο της ομιλίας Τσίπρα, ο ΣΥΡΙΖΑ θα ασχοληθεί με τις συνέπειες του μνημονίου, αλλά όχι με το ίδιο το μνημόνιο. Θα μοιράσει λεφτά, λέει, ο Τσίπρας, αφού θα διασφαλίσει ότι θα είναι όλα δωρεάν, όταν θα κυβερνάει.

Μόνο γέλωτα, βέβαια, μπορεί να προκαλέσουν αυτές οι δηλώσεις του νέου Μαυρογιαλούρου, Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος «θα μας φέρει και ποτάμια», αλλά δεν μπορεί καν να βάλει τους βουλευτές του να δώσουν λίγα χρήματα από τον υπέρογκο βουλευτικό μισθό τους, προκειμένου να αντιγράψει την Χρυσή Αυγή, όπως είχε εξαγγείλει.

Περαιτέρω σχολιασμός των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ, όπως παρατέθηκαν από τον ίδιο του τον Πρόεδρο στην Δραπετσώνα, φυσικά δεν χωρεί, αφού ο άνθρωπος έχει περάσει πραγματικά σε «άλλο επίπεδο». Στην αγωνία του από την δημοσκοπική πτώση του κόμματος του, θα αρχίσει να μοιράζει και «ποτάμια», ώστε να χτιστούν πάνω τους γέφυρες.

Το πραγματικά αξιοσημείωτο πάντως ήταν η αρχή της ομιλίας του κ. Τσίπρα, ο οποίος τόνισε προς το ακροατήριο του, ότι ό,τι άκουσαν πριν από τις εκλογές θα πρέπει να το ξεχάσουν. 

Συγκεκριμένα είπε: 

«Ένα χρόνο πριν στην Αθηναΐδα, λίγο πριν τη κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση του Ιούνη, καταθέσαμε στη κρίση του ελληνικού λαού μια δέσμη μέτρων με κεντρικό μας σύνθημα ότι αναλαμβάνουμε την ευθύνη να σταματήσουμε τη καταστροφή και να ανοικοδομήσουμε την Ελλάδα. Να επαναφέρουμε δηλαδή, όσο πιο γρήγορα το βιοτικό επίπεδο των Ελληνίδων και των Ελλήνων. Σήμερα, μετά από έναν χρόνο σκληρής εφαρμογής του μνημονίου, έναν χρόνο συνέχειας και εμβάθυνσης της καταστροφής, δυστυχώς δε μπορούμε να ισχυριστούμε το ίδιο.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΠΡΕΠΗ ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΚΟΣΜΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟ ΠΑΝΤΩΝ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ