ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

«Το χάος είναι σέξι», νομίζουν οι αριστεροί

 
Τρικυμία εν κρανίω. Βαβέλ. Πολυγλωσσία. Σύγχυση, διάσταση απόψεων σε όλα τα επίπεδα, ιδεολογικοπολιτικό χάος, κουβέντα για την κουβέντα. Αλλά, όταν πεινάς, πρέπει κάτι να φας.
 
Η συνταγή λοιπόν της κυράς από την Κουμουνδούρου: ανάβεις το μάτι (τώρα που έχεις ακόμα ρεύμα, γιατί στη Βόρεια Κορέα που θαυμάζουν οι μισοί και βάλε στο κόμμα του εθνομηδενισμού, δεν έχει ρεύμα παρά λίγες ώρες κάθε μέρα και ποτέ το βράδυ-οι φωτογραφίες των δορυφόρων μιλούν από μόνες τους).

Πάμε λοιπόν στη συνταγή: βάζεις μια τζούρα μαοϊσμό. Ένα κουταλάκι του γλυκού σοσιαλδημοκρατία. Μια κουταλιά της σούπας ή και λίγο παραπάνω αριστερισμό, για να πάρει τη γεύση ρε παιδάκι μου...
 
Μετά, μια τζούρα τροτσκισμό και τα παραπάνω τα πασπαλίζεις με μπόλικο ορθόδοξο ή σταλινικό κομμουνισμό. Στη ζούλα, ρίχνεις και ένα πικρό μπαχαρικό, ονόματι γκουλάγκ και γνωστό στην πολιτική πιάτσα ως «ανελευθερία».

Τα ανακατεύεις με εκείνη την κουτάλα που βρήκες στο παζάρι και έχει πάνω της σκαλισμένο το σφυροδρέπανο (από τα χρόνια της ΕΣΣΔ και μόνο για «γκατζετάκηδες») και το αφήνεις το μείγμα αυτό όχι πάνω από πέντε λεπτά, γιατί η εξουσία περιμένει και τα στελέχη βιάζονται, σε σιγανή φωτιά.
 
Το βγάζεις από τη φωτιά και βρωμάει, ή για την ακρίβεια βγάζει απίστευτη μπόχα, αλλά μια φωνή από το υπερπέραν ακούγεται να λέει πως «λεφτά υπάρχουν».
               Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΥΓΧΥΣΗ


«Ασφαλώς η θέση του ΣΥΡΙΖΑ για την Ευρωζώνη αλλά και την Ε.Ε. χρειάζεται επανεξέταση... Φοβούμαι ότι η ευρωζώνη αλλά και η ΕΕ, εδώ που έχουν φθάσει, δεν μεταρρυθμίζονται, αλλά μόνο ανατρέπονται», λέει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, μιλώντας στην «Αυγή». Ένας άλλος, ονόματι Γιάννης Τόλιος, ζητά να γυρίσουμε όλοι συντεταγμένα στο 2000, με επιστροφή όλων των χωρών στα εθνικά νομίσματα. Και εμείς που νομίζαμε πως στον ΣΥΡΙΖΑ είναι διεθνιστές... Αυτό, γιατί το ζητά; Για να πήξουμε και πάλι στις κερδοσκοπικές επιθέσεις στα νομίσματα;

«Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, το ΚΚΕ, θα όφειλαν πέρα από την γνωστή καταγγελία της κυβέρνησης, των μονοπωλίων, των ανθελληνικών κέντρων και του μερκελισμού, να βγουν θαρρετά και να προτρέψουν για το όχι της Κύπρου και τη συνακόλουθη έξοδο από την ευρωζώνη», λέει ένας ΣΥΡΙΖΑίος ονόματι Χρήστος Κατσούλας.
Ποιος είναι αυτός πάλι; Ένας από το ψηφοδέλτιο... Επικρατείας (!) του ΣΥΡΙΖΑ.

Να και αυτός με την απεικόνιση παλαιότερα του Κινέζου στρατιώτη που συνθλίβει τον... Εσταυρωμένο! Τα συνέδρια με αυτούς τους τύπους, τους μάραναν στην Εκκλησία! Και μετά λένε, πάντως, κάποιοι πως ο Τσίπρας δεν θέλει να τρομάξει τους νοικοκυραίους!
 
Δεν πειράζει, τους τρομάζουν οι άλλοι! Πάμε όμως στον Γιάννη Μηλιό, για τον οποίον και ο λόγος, μιας και όπως μαθαίνουμε, έχει και συνομιλητές και «θαυμαστές», στους ΑΝΕΛ. Αυτός ο τύπος λοιπόν, ψιλο-πρωτοτυπεί: ζητά λύση εντός ευρώ, αλλά... εκτός Ευρώπης! Τι εννοεί ο ποιητής; Άγνωστο.

Φυσικά, τα παραπάνω δεν άρεσαν σε κάποιους ΣΥΡΙΖΑίους, πολλοί εκ των οποίων από την οργάνωση του κόμματος... στο Παρίσι! Ναι, στο Παρίσι! Ευρωκομμουνισμός που λέμε... Οι οποίοι του σέρνουν, μαζί με κάποιους άλλους εδώ, τα εξ αμάξης. Τι λένε, μεταξύ άλλων: «Δουλειά του υπεύθυνου οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ (όταν εκφράζεται με την ιδιότητα του αυτή) δεν είναι να απαξιώνει τις μη-πλειοψηφικές απόψεις που υπάρχουν στο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά να προάγει τον αντιμνημονιακό αγώνα με επιχειρήματα σε οικονομικό επίπεδο, και να επεξεργάζεται την οικονομική πολιτική που πρέπει να ακολουθήσει η χώρα μετά την αποδέσμευση της από το μνημόνιο στο δρόμο προς το σοσιαλισμό».

Και να και ο εκπρόσωπος, τον οποίον πολλοί, δεδομένων των παραπάνω, σχεδόν λυπούνται. Τι να πρωτομαζέψει ο καψερός, που λέει και αυτός κάθε τόσο τα δικά του «τρελά».
 
Και αφού μας είπε προ ημερών ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ακυρώσει την επένδυση στις Σκουριές, εκείνη για την οποία το Συμβούλιο της Επικρατείας λέει πως είναι ΟΚ και μπορεί να προχωρήσει, τώρα, το «παίζει παραλλαγή και απόκρυψη» για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.
 
Ίσως για να μη μάθει ο «διεθνής καπιταλισμός» τις προσθέσεις του «επαναστατικού» ΣΥΡΙΖΑ.

                               ΧΑΟΣ
«Το χάος είναι σέξι», μας λένε διάφοροι αναρχικοί από αυτούς που κινούνται μέσα στις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ.
Το σύνθημα αυτό, είναι γραμμένο σε πολλούς τοίχους στο κέντρο και απεικονίζει τη λογική πολλών στον ΣΥΡΙΖΑ.
Και μπορεί κάποιοι να αναρωτιούνται πως μπορεί κάποιος πολιτικά να προσδοκά στο χάος, όμως, τα παραπάνω αναδεικνύουν μια πολιτική πραγματικότητα: στην διαχρονικά διασπασμένη αριστερά, η οποία στις μέρες μας μέσω του ΣΥΡΙΖΑ, προσπαθεί να φτιάξει μια εξουσιαστική πλατφόρμα, είναι συνηθισμένοι και ζυμωμένοι για τα καλά με αυτή την κατάσταση.

Μπορεί τους περισσότερους από εμάς να μας ξενίζει και να μας τρομάζει, αλλά αυτούς όχι. Όπως δεν τους τρομάζει και η λογική αυτή να περάσει στον κρατικό μηχανισμό, όπως δεν τους τρομάζει η Ελλάδα να γυρίσει πολλά χρόνια πίσω, μετεξελισσόμενη σε τριτοκοσμική χώρα.
 
Διότι ακριβώς, όπως και οι σύμμαχοί τους οι ΑΝΕΛ, αυτή τη λογική εκπροσωπούν. Ενός χάους, όπου κανείς δεν θα εργάζεται και όλοι θα συζητούν ατέρμονα για ελάσσονος σημασίας ζητήματα.

Το χάος στη δημόσια διοίκηση, που θα είναι το αποτέλεσμα μιας κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ των συνιστωσών, θα φέρει και έγκλημα και ανασφάλεια και γενικότερη κατάρρευση.
 
Οι Έλληνες θα καταστούν ευάλωτοι, πολλοί θα οδηγηθούν σε έξοδο και η Ελλάδα θα κοπεί στα δύο. Και θα κοπεί στα δύο, διότι οι της περιφέρειας την αναρχία δεν θα την ανεχθούν. Αυτά θέλουμε; Είμαι σίγουρος πως η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων, δεν θέλει να δει τη χώρα σε αυτή την κατάσταση.

Νίκος Χιδίρογλου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΠΡΕΠΗ ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΚΟΣΜΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟ ΠΑΝΤΩΝ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ