ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Νετανιάχου: Γιατί ζήτησα συγνώμη από την Τουρκία










Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Βενιαμίν Νετανιάχου έγραψε στην ιστοσελίδα του στο Facebook ότι ο κύριος λόγος για την απόφαση της εξομάλυνσης των σχέσεων του Ισραήλ με την Τουρκία ήταν η Συρία.

Ο Νετανιάχου γράφει: «Μετά από τρία χρόνια διχόνοιας στις τουρκο-ισραηλινές σχέσεις, αποφάσισα ότι είναι καιρός να αποκαταστήσω τις σχέσεις αυτές και να αναθεωρήσω τις σχέσεις με άλλες χώρες της περιοχής. Το Ισραήλ έκανε επανειλημμένα ανοίγματα προς την Τουρκία. Εκείνο που με έπεισε προς την κατεύθυνση αυτή ήταν η συριακή κρίση».

Και θα συνεχίσει:

«Η Συρία καταρρέει, τα τεράστια οπλοστάσιά της αρχίζουν να πέφτουν στα χέρια των διάφορων φατριών. Στην αντιπολίτευση της Συρίας υπάρχουν διάφορες δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένης της παγκόσμιας τζιχάντ, που, ήδη, έχει εδραιωθεί στα Υψώματα του Γκολάν.
Είναι μια μεγάλη πρόκληση για την Άμυνά μας. Θεωρώ ότι είναι σημαντικό, ότι οι δύο χώρες που συνορεύουν με τη Συρία, όπως είναι η Τουρκία και το Ισραήλ να έχουν επικοινωνία μεταξύ τους».

Σοβαρές όμως διαφωνίες αναφύονται μεταξύ Τουρκίας και Ισραήλ σχετικά με το μέγεθος της αποζημίωσης που η Ιερουσαλήμ έχει συμφωνήσει να καταβάλει στις οικογένειες των εννέα Τούρκων που σκοτώθηκαν στην επιδρομή των ειδικών δυνάμεων του ισραηλινού στρατού στο πλοίο «Μαβί Μαρμαρά» το Μάιο του 2010.

Η Άγκυρα απαιτεί να πληρωθεί για κάθε νεκρό από ένα εκατομμύριο δολάρια, ενώ το Ισραήλ είναι έτοιμο για αποζημίωση σε κάθε οικογένεια των θυμάτων από 100 χιλιάδες δολάρια.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης του Ισραήλ Τζίπι Λίβνι μεσολάβησε στις διαπραγματεύσεις για την αποζημίωση μεταξύ του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου και της ισραηλινής πλευράς.

Σε συνομιλίες που είχε με τον Νταβούτογλου τις τελευταίες ημέρες, οι δύο χώρες συμφώνησαν να συστήσουν μια κοινή επιτροπή για να συζητήσει το ποσό της αποζημίωσης που πρέπει να καταβληθεί.

Η τεχνική ομάδα που θα συζητήσει το θέμα – η ισραηλινή ομάδα με επικεφαλής τον Γιόσεφ Σιετσάνοβερ και της τουρκικής με τον υφυπουργό Εξωτερικών Φερίντουν Σινιρλίογλου- πρώην πρέσβης στο Ισραήλ- αναμένεται να ξεκινήσει τη συνάντηση αυτήν την εβδομάδα.

Η ιδέα του Ισραήλ για την αποζημίωση ήταν να κατατεθούν στο συγκεκριμένο ταμείο που έχει συσταθεί από την τουρκική κυβέρνηση, για τις οικογένειες των θυμάτων και όχι άμεσα προς κάθε οικογένεια.

Το ύψος της αποζημίωσης και η διαδικασία που θα ακολουθηθεί βρίσκονται σε εξέλιξη.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΠΡΕΠΗ ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΚΟΣΜΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟ ΠΑΝΤΩΝ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ