ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Ούτε ένα χρόνο δεν άντεξε η "σοσιαλιστάρα" Ολάντ!



«Κακό πρόεδρος» θεωρείται από το 51% των γάλλων ο Φρανσουά Ολάντ, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ινστιτούτου CSA για το τηλεοπτικό δίκτυο BFMTV.
 
Μόνο το 22% θεωρεί ότι είναι «καλός πρόεδρος της δημοκρατίας», ενώ το 27% των ερωτηθέντων δε θέλησε να εκφράσει άποψη. «Ανώτεροι υπάλληλοι (το 63% απάντησε αρνητικά), αυτοαπασχολούμενοι (59%) καθώς και συνταξιούχοι (55%), είναι ιδιαίτερα αυστηροί όσον αφορά την ικανότητα του Ολάντ να εκπληρώσει τα προεδρικά του καθήκοντα», υπογραμμίζει το CSA.
 
Σύμφωνα με το Ινστιτούτο, ο Φρανσουά Ολάντ θεωρείται καλός πρόεδρος από το 60% των ψηφοφόρων του στον πρώτο γύρο, ενώ το ποσοστό των ψηφοφόρων του στο δεύτερο γύρο των εκλογών της 6ης Μαΐου που έχει την ίδια γνώμη είναι 48%.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά στις 26 και 27 Μαρτίου σε δείγμα 961 ανθρώπων ηλικίας 18 ετών και άνω, οι οποίοι διαμένουν στη Γαλλία. Η δημοσκόπηση του CSA έρχεται μετά από μια σειρά δημοσκοπήσεων που δείχνουν συνεχή πτώση της δημοτικότητας του Ολάντ, δέκα μήνες μετά τη νίκη του επί του Νικολά Σαρκοζί.
 
Δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Ifop που δημοσιεύθηκε από την εφημερίδα Le Journal de Dimanche το Σαββατοκύριακο, έδειξε πτώση της δημοτικότητας του Ολάντ κατά 6 μονάδες σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Σύμφωνα με το Ifop, το 68% των ερωτηθέντων (έναντι 62% το Φεβρουάριο) δήλωσε δυσαρεστημένο με τον Φρανσουά Ολάντ ως πρόεδρο της δημοκρατίας.
 
Το 31% δήλωσε ικανοποιημένο, ενώ ένα 1% δεν εξέφρασε γνώμη. Πρόκειται για άλλο ένα κακό αποτέλεσμα όχι μόνο για τον Φρανσουά Ολάντ από τότε που εξελέγη, τον Μάιο του 2012, αλλά επίσης για ένα Γάλλο πρόεδρο, δέκα μόλις μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, υπογραμμίζει το Ifop.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΠΡΕΠΗ ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΚΟΣΜΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟ ΠΑΝΤΩΝ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ