ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Ο Θεός να βάλει το χέρι του …



ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ!


Τις παραιτήσεις τους στην γενικό γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου Σωτήρη Λύτρα έχουν καταθέσει απο την Τρίτη όλοι οι υπουργοί της κυβέρνησης Παπαδήμου. 

Που σημαίνει ότι η χώρα είναι αυτή την στιγμή... ακυβέρνητο καράβι, χωρίς ουσιαστικά πολιτική ηγεσία. Σημειώνεται, ότι εξαιτίας της εξέλιξης αυτής δεν γίνονται οι πράξεις νομοθετικού περιεχομένου.




ΑΔΕΙΑΣΑΝ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ 
ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

Οι Έλληνες αποταμιευτές/καταθέτες δεν έχουν πια λεφτά στην τράπεζα ούτε για τα … τσιγάρα τους!


Τα στοιχεία από τις εμπορικές τράπεζες της χώρας είναι αποκαλυπτικά:

Ο μέσος όρος του ύψους κατάθεσης ταμιευτηρίου φθάνει τα 1700 ευρώ (ο μεγαλύτερος πληθυσμός κατέχει κατά μέσο όρο 100 ευρώ), ενώ στις προθεσμιακές τα πολλά «κεφάλια», όπως λένε χαρακτηριστικά οι τραπεζίτες, με δυο λόγια η πλειοψηφία των καταθετών, κατέχουν ως 20.000 ευρώ με ταβάνι τα 40.000 χιλιάδες. 

Αυτό είναι το μέσο προφίλ των Ελλήνων καταθετών ή αλλιώς των «νοικοκυραίων» όπως τους αποκαλούν, σύμφωνα με αξιόπιστα στοιχεία από ιδιωτική τράπεζα. Με άλλα λόγια από τον Ιούνιο του 2011 οι Έλληνες τρώνε από τα έτοιμα και έφθασαν να έχουν λογαριασμούς έως 1700 ευρώ στο ταμιευτήριο και προθεσμιακές έως 20 χιλιάδες. 

Σύμφωνα επίσης με αξιόπιστες πληροφορίες, το 50% των λογαριασμών ταμιευτηρίου αντιπροσωπεύουν μικρά ποσά, έως 20 χιλ. ευρώ, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις το ποσοστό φθάνει έως και το 75% !! Με λίγα λόγια από τα 161 δισ. ευρώ του συνόλου των καταθέσεων, τα 80 δισ. ευρώ αφορούν στους μεσαίους καταθέτες, την «ραχοκοκαλιά» στην οποία στηρίζονται οι τράπεζες. 

Επιπλέον, όπως τονίζει εύστοχα στο protothema.gr ανώτατο στέλεχος της λιανικής τραπεζικής, το «κλειδί» της … ζαλάδας που προκλήθηκε από τις τοποθετήσεις πολιτικών στελεχών είναι εξαιρετικά απλό : 
Ο καθένας θεωρεί ως αξία αυτό που κατέχει ανάλογα με την δυναμικότητα του. Δηλαδή ένας που κατέχει 500 ευρώ κατάθεση τα θεωρεί σημαντικά, ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που τα θεωρεί ένας άλλος καταθέτης που έχει 1 εκατ. ευρώ. 

Εθνική Τράπεζα 

Όπως τονίζει ο υπεύθυνος λιανικής της Εθνικής Τράπεζας κ. Ανδρέας Αθανασόπουλος οι μισές καταθέσεις ταμιευτηρίου κυμαίνονται μεταξύ 10 έως 50 χιλ. ευρώ, ενώ κάτι αντίστοιχο συμβαίνει καις τις προθεσμιακές. 

Στην Εθνική Τράπεζα, οι συνολικές καταθέσεις ήταν 59,5 δις. ευρώ, έτσι ένα μεγάλο μέρος από τα 29 δισ. ευρώ αποτελούν ποσά έως 50 χιλ. ευρώ, ενώ η μεγαλύτερη μέση κατάθεση ( άνω των 50 χιλ. ευρώ ) κερδίζει υψηλότερα επιτόκια καθώς όλες οι τράπεζες δίνουν μεγαλύτερη απόδοση για όσο μεγαλύτερο διάστημα οι καταθέτες χρησιμοποιούν τις προθεσμιακές.

Ο κ. Αθανασόπουλος συμπληρώνει ότι «ο κόσμος δεν ακολούθησε την ζαλάδα που προκλήθηκε σε πολιτικό επίπεδο. Υπήρξε ανησυχία, αλλά οι περισσότεροι είχαν ψυχραιμία».

Η ζημιά στις τράπεζες καταγράφεται από τον Ιούνιο του 2011 καθώς από τότε, είτε λόγω της ύφεσης οι Έλληνες τρώνε τα έτοιμα, είτε φοβούνται και αποσύρουν τα χρήματα τους λόγω της συζήτησης για έξοδο από το ευρώ. 

Πειραιώς 

Σύμφωνα με στέλεχος της Τράπεζας Πειραιώς, το μέσο ύψος του λογαριασμού ταμιευτηρίου δεν ξεπερνά τα 10 χιλιάδες ευρώ, ενώ στις προθεσμιακές το ποσό κυμαίνεται μεταξύ 20- 50 χιλιάδες και σε ειδικές περιπτώσεις δεν ξεπερνούν τα 100 χιλιάδες ευρώ.

Και φυσικά οι λογαριασμοί ταμιευτηρίου είναι συνδεδεμένοι είτε με ΔΕΚΟ, είτε με εταιρείες κινητής τηλεφωνίας. Όπως αναφέρει, το στέλεχος όλες οι Τράπεζες έχουν βγάλει προγράμματα με τα οποία όσο περισσότερο κρατάς τα χρήματα σου, τόσο αυξάνεται η απόδοση. 

Eurobank 

Η ίδια εικόνα επικρατεί και στην Εurobank, όπου ο μέσος όρος κυμαίνεται μεταξύ 25 -30 χιλιάδες, ενώ σε ειδικές περιπτώσεις φθάνει τα 100.000 χιλ. ευρώ. Όπως είναι φυσικό, για ποσά μεγαλύτερα από 100 χιλ ευρώ, οι καταθέτες εξυπηρετούνται από τα τμήματα προσωπικής τραπεζικής (private banking).


ΣΤΟΥΣ 1.070.724 ΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ


Στο 21,7% ανήλθε το ποσοστό ανεργίας το Φεβρουάριο του 2012, έναντι 15,2% που ήταν το Φεβρουάριο του 2011 και 21,3% τον Ιανουάριο του 2012, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ.

Οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 318.435 άτομα σε σχέση με το Φεβρουάριο του 2011 (αύξηση 42,3%) και κατά 14.237 άτομα σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2012 (αύξηση 1,3%) και διαμορφώθηκαν σε 1.070.724 άτομα.

Οι απασχολούμενοι μειώθηκαν κατά 336.589 άτομα σε σχέση με το Φεβρουάριο του 2011 (μείωση 8,0%) και κατά 19.729 άτομα σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2012 (μείωση 0,5%) και διαμορφώθηκαν σε 3.872.243 άτομα. 
Οι οικονομικά μη ενεργοί, δηλαδή τα άτομα που δεν εργάζονται ούτε αναζητούν εργασία, αυξήθηκαν κατά 25.930 άτομα σε σχέση με το Φεβρουάριο του 2011 (αύξηση 0,8%) και κατά 7.824 άτομα σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2012 (αύξηση 0,2%).

Τα υψηλότερα ποσοστά παρατηρούνται στις γυναίκες και στους νέους ηλικίας 15-24 ετών.

Συγκεκριμένα, το ποσοστό ανεργίας στις γυναίκες αυξήθηκε στο 25,7% από 18,8% που ήταν το Φεβρουάριο του 2011, ενώ στους άνδρες αυξήθηκε στο 18,6% από 12,5%.

Ιδιαίτερα αυξημένο - στο 53,8% έναντι 40,3% πριν από ένα χρόνο - εμφανίζεται το ποσοστό ανεργίας στους νέους ηλικίας 15-24 ετών, ενώ ακολουθούν τα άτομα ηλικίας 25-34 ετών με ποσοστό 29,1% έναντι 20,4%.


Ο Θεός να βάλει το χέρι του …


Είναι φανερό ότι ο κ. Τσίπρας ποτέ δεν θέλησε να αναλάβει την εξουσία, απλά παίζει το κομματικό του παιχνίδι κάτι που το έκανε με επιτυχία μέχρι και χθες. 
Όμως έχει την εντολή του λαού να κάνει κυβέρνηση και με αυτή την εντολή έκανε τα παιχνιδάκια του σε σε βάρος του Ελληνικού λαού. 

Δυστυχώς έχουμε την εντύπωση ότι τα περιθώρια στενεύουν και αυτό δεν ισχύει μόνο για τον Αλέξη – ίσως να μην ισχύει καθόλου για τον Αλέξη- αλλά ισχύει για τον Ελληνικό λαό. 


Ο Θεός να βάλει το χέρι του …

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΠΡΕΠΗ ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΚΟΣΜΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟ ΠΑΝΤΩΝ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ