ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

ΤΖΟΥΜΑΚΑΣ: «ΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟ»

ΤΖΟΥΜΑΚΑΣ: «ΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ 
ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟ»










Την άποψη πως οι... παραδοσιακοί Σοσιαλιστές του ΠΑΣΟΚ δεν ήθελαν για πρόεδρο τον Ευάγγελο Βενιζέλο, εξέφρασε ο Στέφανος Τζουμάκας. 
Ο πρώην υπουργός σημείωσε πως μόνο τα 199 μέλη του Εθνικού Συμβουλίου που πρόσκεινται στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης συμμετείχαν στην χθεσινή συνεδρίαση, τονίζοντας ότι άλλα 188 προτίμησαν να απέχουν «διότι πια δεν αναγνωρίζουν καμιά από αυτές τις πολιτικές και τις διαδικασίες που ακολούθησε αυτή η ομάδα, ούτε στη Βουλή ούτε με τα προγράμματα ούτε με τη διαπραγμάτευση, είναι συνολική η διαφωνία. 
Το 2007 ούτε ο Παπανδρέου μάζεψε υπογραφές, ούτε ο Βενιζέλος, ούτε ο Σκανδαλίδης». Πρόσθεσε, δε, ότι «αυτό ήταν ένα τέχνασμα επειδή θέλουν να δείξουν ότι πλέον η ομάδα Βενιζέλου ίσον μνημόνιο, ΠΑΣΟΚ ίσον μνημόνιο.
Δηλαδή αυτή η κατάσταση που συμβαίνει στη χώρα, 1 εκατομμύριο και πλέον άνεργοι, 30% δηλαδή 2 εκατομμύρια 700 χιλιάδες κάτω από τα όρια της φτώχιας, 180 χιλιάδες λουκέτα, 280 χιλιάδες θέσεις απώλεια εργασίας, εισοδήματα σε τραγική κατάσταση. 

Ε αυτό δεν είναι πολιτική, γι’ αυτό λοιπόν στελέχη μεγάλης αξίας δε συμμετείχαν».



ΣΟΚ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ! ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΩΝ 

ΑΠΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!




Με... τσουνάμι μοιάζουν οι παραιτήσεις στελεχών του ΠΑΣΟΚ σε όλη την Ελλάδα!

Οι παραιτήσεις φτάνουν καθημερινά στην Ιπποκράτους, η οποία δεν έχει αντιδράσει!

Αντίδραση προς το παρόν, δεν υπάρχει ούτε από την πλευρά του Ευάγγελου Βενιζέλου, παρά το προσκλητήριο που απηύθυνε χθες μετά το Εθνικό Συμβούλιο.

Είναι χαρακτηριστικό πως χθες και σήμερα παραιτήθηκαν από μέλη του ΠΑΣΟΚ ο Τάσος Γεραλής (γραμματέας της Περιφερειακής Επιτροπής Στερεάς Ελλάδας), ο Μανώλης Βασιλειάς (γραμματέας Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Σάμου), η Μαρία Σπυράκου (μέλος νομαρχιακής επιτροπής Βόρειας Αθήνας), Σωκράτης Βαρδάκης (πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου) κ.α. 

ΜΕ ΣΗΜΑ ΤΟ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ 
ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΚΑΤΣΕΛΗ-ΚΑΣΤΑΝΙΔΗ!


Με σήμα το κόκκινο τριαντάφυλλο, όπως είναι δηλαδή το σύμβολο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, θα παρουσιάσουν το νέο του κόμμα την ερχόμενη Τετάρτη οι πρώην υπουργοί Χάρης Καστανίδης και Λούκα Κατσέλη. Σύμφωνα με πληροφορίες, την ημέρα εκείνη τα δύο πρώην κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ θα ανακοινώσουν και την προσχώρηση 14 περίπου διαγραφέντων βουλευτών του Κινήματος, μεταξύ των οποίων ο Λάμπρος Μίχος, η Μαρία Κυριακοπούλου, ο Χρήστος Κασσάρας, ο Ανδρέας Τριανταφυλόπουλος και η Βούλα Τεκτονίδου.

Το στοίχημα, πάντως, του νέου «πασοκογενούς» κόμματος είναι η επιρροή του στην Περιφέρεια, γι' αυτό και αναμένεται η προσχώρηση τριών γραμματέων ισχυρών περιφερειακών οργανώσεων του ΠΑΣΟΚ, που υπέβαλλαν χθες τις παραιτήσεις τους.



Σημειώνεται, ότι στο νέο κόμμα πρόεδρος λέγεται ότι θα είναι η Λούκα Κατσέλη, ενώ επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ο Χάρης Καστανίδης...



Η... ΦΩΤΟ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΛΠΗ!


Τα όσα συνέβησαν χθες στο Εθνικό Συμβούλιο, δεν φαίνεται να άρεσαν σε όσους πρόσκεινται στον Γιώργο Παπανδρέου.

Και οργανωμένα χρησιμοποιώντας τα social media, μιλούν για την κάλπη, κάνοντας πολλές προτάσεις για την στάση που πρέπει να κρατήσουν!

Μία από αυτές τις προτάσεις, είναι να πάνε να δώσουν το... 2ευρω, ωστόσο στην κάλπη να ρίξουν φωτό του Γιώργου Παπανδρέου!

Οι περισσότεροι, πάντως, λένε πως θα απέχουν, κάτι που φαίνεται πως το γνωρίζουν οι "βενιζελικοί"...

Η κάλπη στο ΠΑΣΟΚ θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον...


Ο Ευάγγελος δεν χάρηκε την νίκη του. Αντίθετα μελαγχόλησε από το αδιέξοδο στο οποίο εγκλωβίστηκε από τον ίδιο τον κακό εαυτό του. 

Οι κακόβουλοι κι ανίδεοι σύμβουλοί του τον οδήγησαν στην απόφαση να μην δεχτεί άλλη υποψηφιότητα για την προεδρία του κινήματος. Έτσι, οι κάλπες θα στηθούν την ερχόμενη Κυριακή όπως ακριβώς και στην Ρουμανία την εποχή του Νικολάε Τσαουσέσκου. Ο Χρήστος Παπουτσής κι ο Στέφανος Τζουμάκας αποκλείστηκαν επειδή δεν μπόρεσαν να μαζέψουν τις αναγκαίες υπογραφές..


Παρά το γεγονός ότι υπάρχει μόνο η υποψηφιότητα Βενιζέλου, θα πρέπει να στηθούν κάλπες ανά την χώρα, όπου με δύο ευρώ θα μπορούν οι υποστηρικτές του κόμματος να προσέλθουν στις τοπικές οργανώσεις και να ψηφίσουν.

Όμως, άλλα τα σχέδια επί χάρτου κι η θεωρία των συμβούλων και άλλο η πραγματικότητα!

Στην Ιπποκράτους σήμανε συναγερμός σήμερα, καθώς υπάρχει διάχυτη η εντύπωση πως το ποσοστό συμμετοχής στις εκλογές θα είναι πολύ μικρό, ενώ δεν αποκλείεται να σημειωθούν και διάφορα παρατράγουδα!

Και μην πάει το μυαλό σας στο κακό, σε επεισόδια, κράξιμο κ.λ.π. αλλά στις πληροφορίες που θέλουν π.χ. τους υποστηρικτές του κ. Παπανδρέου να πηγαίνουν να ψηφίσουν και αντί να ρίξουν στην κάλπη το ψηφοδέλτιο του κ. Βενιζέλου να ρίχνουν στην κάλπη φωτογραφία του Γιώργου Παπανδρέου! Οι δε υποστηρικτές των Παπουτσή και Τζουμάκα ανν πάνε να ψηφίσουν να ρίξουν ψηφοδέλτιο με τον εκλεκτό τους ή να πάνε εκδρομή στο χωριό τους. Αν συμβεί κάτι τέτοιο καταλαβαίνετε την απαξία του νέου προέδρου και την αμφισβήτησή του...!!!

Μπροστά στο ενδεχόμενο να εκτεθεί ανεπανόρθωτα το κόμμα και να γελοιοποιηθεί η διαδικασία, με ότι αυτό συνεπάγεται στην εκλογή στην προεδρία του Κινήματος του Ευάγγελου Βενιζέλου, στην Ιπποκράτους εξετάζουν πλέον σοβαρά να μην στηθούν τελικά οι κάλπες την Κυριακή!

Προς αυτή την κατεύθυνση, μάλιστα, πιέζουν και υψηλόβαθμα στελέχη του κόμματος, προσκείμενα στον υπουργό Οικονομικών, που θέλουν να προλάβουν το χειρότερο και να μην τσαλακωθεί η εικόνα του κ. Βενιζέλου...

Όλα, λοιπόν, είναι ανοικτά στο θέμα της διαδικασίας εκλογής, ενώ να σημειωθεί πως οι πληροφορίες θέλουν τον κ. Βενιζέλο να παραιτείται από την κυβέρνηση Παπαδήμου προς το τέλος της εβδομάδας...

Ίδωμεν...

Τι προβλέπεται αλήθεια σε αυτή την περίπτωση, που τα λευκά ψηφοδέλτια υπερβούν αυτά του Βενιζέλου; Σύμφωνα πάντα με το καταστατικό, άρθρο 41,επαναλαμβάνεται η διαδικασία!
Αυτό θα ήταν ένα πολύ καλό μήνυμα από τη βάση του ΠΑΣΟΚ στους “ατσίδες” που βρίσκονται στην κορυφή του. Λευκό λοιπόν στις κάλπες του παραλόγου!!! Να μην πάει τσάμπα και το δίευρο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΠΡΕΠΗ ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΚΟΣΜΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟ ΠΑΝΤΩΝ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ