ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Πλανητάρχης την είδε ο Τσίπρας:








ΤΣΙΠΡΑΣ: "ΔΕΝ ΛΕΩ ΤΙΠΟΤΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ 

ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΟΜΠΑΜΑ

Αν έφτιαχνε και λίγο τα αγγλικά του το Alexis θα ήταν φτυστός ο πλανητάρχης..



«Κατ΄ αρχήν πιστεύουμε ότι στην Ελλάδα πρέπει να σταματήσουν να πληρώνουν μόνο οι ανήμποροι, οι φτωχοί και τα μικρομεσαία στρώματα. 

Πρέπει να πληρώσουν και οι πλούσιοι. Λέω κάτι παρόμοιο μ΄ αυτό που προσπαθεί να εφαρμόσει στις ΗΠΑ ο πρόεδρος Ομπάμα

Όμως στην Ελλάδα τα πράγματα είναι πιο ακραία απ΄ όσο μπορείτε να φανταστείτε. Δεν μπορεί να υπάρξει άλλη λύση εκτός από ένα γενναίο κούρεμα» τόνισε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ - Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN, υπερασπιζόμενος την πολιτική μιας νέας διαγραφής χρέους .


Ο κος Τσίπρας χαρακτήρισε αδιέξοδη την σημερινή πολιτική της λιτότητας και των μέτρων για ολόκληρη την Ευρώπη, επαναλαμβάνοντας πως το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο και πως το πρόγραμμα που εφαρμόζεται εδώ και 2,5 χρόνια είναι αποτυχημένο!

Ο κ. Τσίπρας τόνισε μεταξύ άλλων πως η Ευρώπη χρειάζεται ένα νέο σχέδιο Μάρσαλ. «Αυτή είναι η λύση και όχι η λιτότητα», η οποία σήμερα «μπορεί να ευνοεί ένα σχέδιο για τη γερμανοποίηση της Ευρώπης».

Ο Αλέξης Τσίπρας ξεκαθάρισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αρνείται την ανάγκη διαρθρωτικών αλλαγών για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας! Παράλληλα ο κος Τσίπρας τόνισε η ελληνική οικονομία θα γίνει ανταγωνιστική μόνο εάν αντιμετωπιστεί η διαφθορά, υπάρξει ένα σταθερό φορολογικό καθεστώς, ένα καθεστώς ασφάλειας στους επενδυτές και πάψει η κινδυνολογία με την πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.

Επίσης τόνισε την ανάγκη ύπαρξης ενός σταθερού οικονομικού περιβάλλοντος, υπογραμμίζοντας πως η Ελλάδα πρέπει να βοηθηθεί «με επενδύσεις ευρωπαϊκές» από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Αυτό όμως, παρατήρησε, «δεν είναι το σχέδιο της κ. Μέρκελ»!!!

Στις δηλώσεις του στο αμερικανικό δίκτυο, ο κ. Τσίπρας υποστήριξε τέλος, πως η Ελλάδα έχει ανάγκη την Ευρώπη και πρέπει να παραμείνει στην ευρωζώνη, όπως και η Ευρώπη έχει ανάγκη την Ελλάδα. Σχολιάζοντας την περίπτωση ενός «Grexit», ο κος Τσίπρας τόνισε πως κάτι τέτοιο θα οδηγούσε σε ένα ντόμινο και την αρχή του τέλους της ευρωζώνης.

«Είμαστε θερμοί υποστηρικτές της ενωμένης Ευρώπης και της ευρωπαϊκής ιδέας», κατέληξε ο κ. Τσίπρας, «γι αυτό απαιτούμε να σταματήσει η πολιτική της λιτότητας και να οδηγηθούμε σε βιώσιμες λύσεις τόσο για το χρέος, όσο και για την ανάπτυξη».







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΠΡΕΠΗ ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΚΟΣΜΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟ ΠΑΝΤΩΝ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ