ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ



Mετά τα αλλεπάλληλα χτυπήματα της κουρδικής αντίστασης, όλο και περισσότεροι στην Τουρκία, τώρα και ο Αχμέτ Νταβούτογλου, ''ανακαλύπτουν'' τον εφιάλτη της διάσπασης, της διχοτόμησης του τουρκικού κράτους. 

Αυτό που έκρυβαν επί δεκαετίες κάτω από το χαλί, ή καλύτερα κάτω από τις ερπύστριες των τανκς: ''Δεν υπάρχουν Κούρδοι! Υπάρχουν ορεσίβιοι Τούρκοι!'' 

Τα πράγματα όμως αλλάζουν, και ποτέ δεν μένουν ίδια...

Τι αποκαλύπτει λοιπόν, έμεσσα πλην σαφώς, ο Νταβούτογλου στο χθεσινό φύλλο της εφημερίδας ''Χουρριέτ''; Τον φόβο του, τον πιό βαθύ του φόβο: ''Δεν θα επιτρέψουμε να αποσχισθούν οι Κούρδοι, όπως έκαναν στο παρελθόν οι Έλληνες και οι Αρμένιοι''.

Η δήλωση αυτή, τι άλλο μπορεί να εξωτερικεύει, αν όχι φόβο; Το ''δεν θα το επιτρέψουμε'' υπονοεί δια της κοινής λογικής πως αυτό είναι κάτι πιθανό κα σε εξέλιξη, που πρέπει πάση θυσία να ακυρωθεί ως ενδεχόμενο.

''Σε αντίθεση με την Ευρώπη, όπου προκάλεσε την ένωση διαλυμένων συνόλων, ο εθνικισμός ευνόησε στην Ανατολή τη διάσπαση και γέννησε τα έθνη κράτη, δημιουργώντας τεχνητές αντιθέσεις και ταυτότητες'', δήλωσε ακόμη ο Αχμέτ Νταβούτογλου, υπογραμμίζοντας ότι πριν από δύο αιώνες αποσχίστηκαν, με τη διαδικασία αυτή, από την τουρκική εκδοχή των οργανικών συνόλων οι Αρμένιοι, οι Άραβες, οι Έλληνες και πολλές άλλες εθνότητες και θρησκευτικές ταυτότητες. 

Παραχάραξη κι εδώ: Τεχνητές ταυτότητες η ελληνική συνείδηση, το πατριωτικό συναίσθημα των προγόνων μας, ας πούμε. Τεχνητή αντίθεση οι τέσσερις αιώνες διαρκών κινημάτων και επαναστάσεων σε ολόκληρο τον ελληνικό χώρο...

Ο Νταβούτογλου ερωτάται για το πώς μπορεί να λυθεί το Κουρδικό στην Τουρκία, για να κάνει μία ''θεμελιώδη'' όπως λέει, διαπίστωση: 

''Ο εθνικισμός, ως ιδεολογία του 19ου αιώνα, συγκέντρωσε στην Ευρώπη τα διχοτομημένα, λόγω φεουδαλισμού σύνολα.

Σε μας, όμως, διέλυσε τα ιστορικά οργανικά σύνολα.

Πριν από δύο αιώνες, αποσπάστηκαν από το οργανικό σύνολο, ενώ μέχρι τότε ζούσαν μαζί, στις πόλεις και τις γειτονιές μας, οι Τούρκοι, οι Αρμένιοι, οι Άραβες, οι Έλληνες και πολλές άλλες εθνοτικές και θρησκευτικές ταυτότητες. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε νέες αποσπάσεις.

Ήλθε η ώρα να τα βάλουμε με την αποσχιστική αυτή κουλτούρα''.























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΠΡΕΠΗ ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΚΟΣΜΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟ ΠΑΝΤΩΝ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ