ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

GRIECHENLAND BLÜHT. GREECE IN BLOOM. Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΘΙΖΕΙ.

ΚΟΝΤΡΑ ΣΕ ΟΛΑ «Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΘΙΖΕΙ»






Παρά το παγκόσμιο αρνητικό κλίμα για την Ελλάδα, ο φιλελληνισμός αντέχει και ανθίζει. Με το ντοκιμαντέρ «Η Ελλάδα ανθίζει» ο αυστριακός σκηνοθέτης Φ. Έντερ επιχειρεί να αναδείξει την άλλη πλευρά της χώρας μας και μάλιστα σε ένα κοινό αρνητικά προκατειλημμένο με την Ελλάδα, όπως το γερμανικό.

«Η Ελλάδα ανθίζει» (Griechenland blüht) είναι ο τίτλος της τηλεοπτικής παραγωγής του αυστριακού σκηνοθέτη Φάμπιαν Έντερ και της ηθοποιού Καταρίνα Στεμπέργκερ, που στόχο έχει να αναδείξει το αληθινό πρόσωπο και να συμβάλει στην αποκατάσταση της εικόνας στα μάτια των ξένων και δη των Γερμανών.

Όπως υπογράμμισε σε συνέντευξή του προς την Deutsche Welle o ίδιος ο σκηνοθέτης Φάμπιαν Έντερ: «Η απόφαση ήταν αυθόρμητη και προέκυψε στα μέσα του περασμένου Μαρτίου την ώρα που παίρναμε το πρωινό μας με την Καταρίνα Στεμπέργκερ. 

Προηγουμένως είχαμε ακούσει τις ειδήσεις για την Ελλάδα και συμφωνήσαμε ότι αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Είμαστε μάρτυρες της διαπόμπευσης μιας χώρας και ενός λαού και αυτό εμείς δεν ήμασταν διατεθειμένοι να το ανεχθούμε άλλο. 

Πακετάραμε τις κάμερες και ξεκινήσαμε για να δείξουμε την άλλη Ελλάδα, εκείνη που δεν μας δείχνουν τα μέσα ενημέρωσης».

Το ντοκυμαντέρ έχει πλάν από την Κρήτη, τις Κυκλάδες, την Πελοπόννησο, το Ιόνιο, ακόμα και το Μεσολόγγι και το νόημα συμπυκνώνεται και πάλι από τον ίδιο τον σκηνοθέτη «Ταξίδεψα σε μια πλούσια χώρα, με πολλές δυνατότητες και ευκαιρίες», λέει ο Φάμπιαν Έντεν, δείχνοντας μας πως εκεί έξω δεν έχουμε μόνο εχθρούς, αλλά και ορκισμένους φίλους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΠΡΕΠΗ ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΚΟΣΜΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟ ΠΑΝΤΩΝ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ