ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

Προγραμματικές: Μήνυμα αποφασιστικότητας από τον Πρωθυπουργό



Στις 7 το απόγευμα αρχίζει στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης Σαμαρά.


Η διαδικασία θα αρχίσει με την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων από τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, για να ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Κυριακής με τη διεξαγωγή φανερής ονομαστικής ψηφοφορίας για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση συνεργασίας.

Από το βήμα της Βουλής ο Πρωθυπουργός αναμένεται να στείλει μήνυμα αποφασιστικότητας για αποτελεσματική προώθηση της δημοσιονομικής προσαρμογής και ταυτόχρονη επιτάχυνση των διαρθρωτικών αλλαγών και θα αναπτύξει τους στόχους της κυβέρνησης του, όπως αυτοί συμφωνήθηκαν στις μακρές διαβουλεύσεις που είχαν οι εκπρόσωποι των τριών κυβερνητικών εταίρων ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ.

Μετά την τοποθέτηση του κ. Σαμαρά, η Βουλή θα διακόψει και θα επαναλάβει τις εργασίες της το Σάββατο το απόγευμα στις 18:00. Η διαδικασία θα συνεχιστεί την Κυριακή, σε δύο συνεδριάσεις, πρωί και απόγευμα, κατά τη διάρκεια των οποίων θα τοποθετηθούν οι υπουργοί και υφυπουργοί, καθώς και οι βουλευτές που θα εγγραφούν στον κατάλογο. Οι αρχηγοί των επτά κομμάτων της Βουλής αναμένεται να ανέλθουν στο βήμα το βράδυ της Κυριακής, πριν κορυφωθεί η διαδικασία με την ονομαστική ψηφοφορία.

Της σημερινής διαδικασίας θα προηγηθεί η τελετή ορκωμοσίας (18:30) του κ. Σαμαρά (μετά το πρόβλημα που αντιμετώπισε στο μάτι) και των υπόλοιπων βουλευτών που δεν ορκίστηκαν την προηγούμενη Πέμπτη λόγω της συμμετοχής του στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε..

Tη Δευτέρα η ενημέρωση Eurogroup


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΠΡΕΠΗ ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΚΟΣΜΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟ ΠΑΝΤΩΝ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ