ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΠΡΟΦΙΛ ΜΕ ΚΟΣΤΟΥΜΙ ΔΥΣΕΩΣ

Τελικά…μήπως ο κ. Τσίπρας 
ανήκει εις την Δύσιν;

Σε προχθεσινές του δηλώσεις στο αγγλικό Channel 4, ο κ. Τσίπρας σε ρόλο … Χρουστσόφ, απειλούσε – μπλοφάροντας πάνω στην κόψη του ξυριαφιού- τους Ευρωπαίους λέγοντας τα έξης:

“Πιστεύω ότι βρισκόμαστε σε μια κατάσταση ισοδύναμη με εκείνη που αντιμετώπισαν οι ΗΠΑ με τη Ρωσία, κατά τη διάρκεια των ημερών του ψυχρού πολέμου. Και οι δύο πλευρές είχαν πυρηνικά όπλα στα χέρια τους και οι δύο πλευρές απείλησαν να πατήσουν το κουμπί και να το ενεργοποιήσουν. 

Όταν έχετε να αντιμετωπίσετε έναν ψυχρό πόλεμο, καμία πλευρά δεν θα υποχωρήσει, έτσι και τώρα δεν περιμένουμε την κυρία Merkel ή τον κύριο Cameron να υποχωρήσουν“.

Ερωτηθείς για το τι θα πράξει εφόσον δεν υπάρξει συμβιβασμός, όταν τον Ιούλιο η Ελλάδα δεν θα είναι σε θέση να καταβάλλει τις συντάξεις και τους μισθούς στους Έλληνες πολίτες, αν τα χρήματα από το πακέτο διάσωσης αποσυρθούν, ο κ. Τσιπρας απάντησε: 

“Και οι δύο πλευρές διαθέτουν πυρηνικά όπλα στα χέρια τους. Και το μεγάλο ζήτημα είναι να προσπαθήσουμε να βρούμε μια λύση, έτσι ώστε καμία από τις δύο πλευρές να πιέσει το κουμπί, γιατί αν συμβεί κάτι τέτοιο, δεν πρόκειται να ωφεληθεί κανείς“.

Μετά την κατακραυγή και όπως συμβαίνει τελευταία με όλες τις “σκληρές” εμφανίσεις του σε χθεσινές δηλώσεις του στο ρωσικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Vesti, ο κ. Τσίπας εμφανίστηκε σαφώς διαλλακτικότερος και φιλοδυτικός λέγοντας: 

«Θα κάνουμε διάλογο στην πανευρωπαϊκή σκηνή, θα τους εξηγήσουμε ότι το πρόβλημα της Ευρώπης είναι κοινό πρόβλημα, χωρίς ένα νέο σχέδιο Μάρσαλ από την κρίση δεν θα βγούμε».

Έκανε δηλαδή στροφή 180 μοιρών, και από εκεί που υποδύονταν τον μέγα κομουνιστή ηγέτη που πάει κόντρα στην Δύση, εμφανίστηκε φανατικότερος του … Τρούμαν . Η Αριστερά όμως δεν ήταν που επέκρινε διαχρονικά το σχέδιο Μάρσαλ ως σχέδιο υποδούλωσης της Ελλάδας στον αμερικανικό ιμπεριαλισμό;

Καλό θα είναι, όταν χρησιμοποιεί κάποιος ιστορικά παραδείγματα, ειδικά αυτός που διεκδικεί την πρωθυπουργία ενός κράτους, να μελετά καλά την ιστορία για να υπάρχει συνάφεια στα λεγόμενά του.

Κατά τα άλλα, αναφερόμενος στο κυβερνητικό πρόγραμμα μίας αριστερής κυβέρνησης, το οποίο αλλάζει καθημερινά, ο κ. Τσίπρας είπε στο Vesti πως «τo πρώτο βήμα είναι να ακυρώσουμε το πρόγραμμα για “σφίξιμο του ζωναριού”. 

“Την πρώτη κιόλας ημέρα το σχετικό νομοσχέδιο θα σταλεί για συζήτηση στο Κοινοβούλιο, θα προσπαθήσουμε να αυξήσουμε τις συντάξεις βάζοντας πρόσθετο φόρο στα πλούτη”. υπογράμμισε.

Επί της ουσίας, δηλαδή, μία αντιγραφή των θέσεων του Σαμαρά, καμουφλαρισμένης όμως με “αριστερή” ρητορική. Όπου, η ανάπτυξη που υπόσχεται ο κ. Σαμαράς μεταφράζεται στην ακύρωση του προγράμματος λιτότητας, ενώ για την αύξηση των συντάξεων, ο πρόεδρος της ΝΔ, έχει ήδη δεσμευθεί από την προηγούμενη προεκλογική περίοδο.

ΕΔΩ ΤΟ VIDEO:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΠΡΕΠΗ ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΚΟΣΜΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟ ΠΑΝΤΩΝ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ