ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Κυριακή 1 Απριλίου 2012

Τά τεχνολογικά θαύματα της Κίνας ετοιμάζονται να σπάσουν κάθε ρεκόρ












Γέφυρα 43 χλμ στην θάλασσα 
που ενώνει τρεις πόλεις ….
ένα σύγχρονο θαύμα!






Είναι η μεγαλύτερη γέφυρα που υπάρχει στον κόσμο. Χρειάστηκαν 4 χρόνια για να ολοκληρωθεί η μήκους 42,5 χιλιομέτρων γέφυρα που ενώνει 3 πόλεις στην Κίνα. Ονομάζεται Qingdao Haiwan Bridge και αποτελεί ένα θαύμα της σύγχρονης μηχανικής. 

Άλλο ένα θαύμα το οποίο μπορεί να μην έγινε σε 7 ημέρες αλλά σε 4 χρόνια από τους Κινέζους. Η γέφυρα 43 ολόκληρων χιλιομέτρων εκμηδενίζει αποστάσεις και δεν συνιστάται σε όσους έχουν ένα πρόβλημα να μην έχουν γη κάτω απ' τα πόδια τους....

Η γέφυρα εγκαινιάστηκε την Πέμπτη και για να κατασκευαστεί χρειάστηκαν:

- 450 χιλιάδες τόνοι χάλυβα,
- 2,3 εκατομμύρια κυβικά μέτρα μπετόν
και πάνω από ένα δισεκατομμύριο ευρώ.

Είναι όλη χτισμένη στην θάλασσα και ενώνει το λιμάνι της πόλης Qingdao, που βρίσκεται στα ανατολικά της χώρας, με το νησί Huangdao και το αεροδρόμιο Qimgdao-Liuting. Όλη η διαδρομή, θα γίνεται στην κυριολεξία πάνω από το νερό. 

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο CCTV, η γέφυρα έχει μήκος 43 χιλιομέτρων, είναι η μεγαλύτερη του είδους της και στηρίζεται πάνω σε πέντε χιλιάδες στήλες. 

Το έργο ολοκληρώθηκε σε μόλις 4 χρόνια! Την γέφυρα, η οποία είναι φτιαγμένη για ν' αντέξει σε σεισμό 8 ρίχτερ, θα διασχίζουν καθημερινά 30.000 αυτοκίνητα. 

Με την γέφυρα, η απόσταση από την πόλη προς το νησί μειώνεται κατά 30 χλμ ή κατά 20 λεπτά.



Χθες μάλιστα δόθηκε στην κυκλοφορία και η εντυπωσιακή γέφυρα «Aizhai», που ενώνει δύο σήραγγες στην περιοχή Jishou, Hunan στην Κίνα. 

Το εντυπωσιακό αυτής της γέφυρας είναι ότι έχει ύψος 350 μέτρα και μήκος 1146 μέτρα κάτι που την κάνει μοναδική. Σίγουρα υπάρχουν γέφυρες και σε υψηλότερα σημεία αλλά καμία δεν ενώνει δύο σημεία σε τόση μεγάλη απόσταση μεταξύ τους.

Το κόστος της ανήλθε στα 208.000.000 δολάρια.

Με την κατασκευή αυτής της γέφυρας η απόσταση μεταξύ των πόλεων Jishou και Chatong, από 4 ώρες που ήταν, πλέον μειώθηκε μόλις στη 1 ώρα!



Το νέο τεχνολογικό θαύμα της Κίνας 
ετοιμάζεται να σπάσει κάθε ρεκόρ
gefira  Το νέο τεχνολογικό θαύμα της Κίνας ετοιμάζεται να σπάσει κάθε ρεκόρ

Το νέο τεχνολογικό θαύμα της Κίνας, η μεγαλύτερη θαλάσσια γέφυρα στον κόσμο, που θα συνδέσει το Χονγκ Κονγκ με το Μακάο (τη λεγόμενη Μέκκα του τζόγου) και το Ζουχάι (την επονομαζόμενη Κινεζική Ριβιέρα), άρχισε ήδη να κατασκευάζεται και θα ολοκληρωθεί το 2016. 

Θα κοστίσει 73 δισεκατομμύρια γιουάν (περίπου 7,6 δισεκατομμύρια ευρώ), θα έχει μήκος 48 χιλιόμετρα, θα μπορεί να αντέξει σεισμούς 8 Ρίχτερ και την πρόσκρουση πλοίου 300.000 τόνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΠΡΕΠΗ ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΚΟΣΜΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟ ΠΑΝΤΩΝ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ